Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

la 78040 baleiaj vertical (cadre)

Vizitator misumisu

Postări Recomandate

Vizitator misumisu

buna,am si eu probleme cu LA 78040 alimentat simetric intra in scurt pe tensiunea negativa TV RYDER 21R180 sasiu (probabil) TH-P1008 PCB am inlocui zic eu tot ceea ce credeam ca poate provoca defectul dar nu e asa, am constatat doar o ambalare termica parca mai pronuntata dupa inlocuirea ic iar tensiunea de alimentare presupun ca este ok tot timpul deoarece in circuit exista o dioda zener tocmai pe tensiunea negativa spre masa, precizez ca defectul a reaparut la 30 minute de functionare ,multumesc anticipat tuturor :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zozi67

3

• MATTRIXTHEFT

3

• elmar

2

• suciuclaudiu

2

Top autori în acest subiect

Daca sursa este OK. adica tensiunile nu cresc brusc si aleator posibil TDA contrafacut!!Verifica sursa si alimentarea TDA 78040!!Schimba preventiv A1015 din sursa cu A1013!!! ,precum si TOTI CONDENSATORII din sursa!!

Link spre comentariu
Vizitator misumisu

multumesc pt idee intre timp am observat ca a crescut accidental pt timp f scurt tensiunile sursei LA 78040 fiind alimentat din sursa dar testam fara ic vertical si e f curios faptul ca nici un cond nu este umflat voi inlocui ceea ce mi-ai sugerat poate chiar si optocuplorul preventiv multumesc si revin

Link spre comentariu
Vizitator misumisu

sursa aceasta parca seamana cu ceva SANYO care are un defect des intalnit crescand tensiunile sursei si defectand finalul linii cauza fiind rez 47k controlul pe U1 (130v) si initial tot preventiv am inlocuit si pe aceasta sper sa descopar cauza cat mai curand

Link spre comentariu

Verificati tensiunile de alimentare al TDA78040 .Sigur nu sunt in regula ... acolo pe tensiunea negativa este o dioda zener?La mine pe schema arata altceva ...(asta daca nu e o greseala ...)verificati condensatoarele de pe cele doua bare de tensiune care alimenteaza circuitul si c-ul de pe pinii 3 si 6 ai finalului cadre.

Link spre comentariu

Se pare ca este un defect tipic la aceste tv-uri, si pe langa ic. de cadre se mai duce si finalul de sunetn atentie la tensiunea de pe bara mare. Succes!

Link spre comentariu

la toate modelele de AUDIO BRONX adica galactic,ryder,edelstein,bronx se defecteaza tranz. din sursa pnp a1015 .automat cresc tensiunile in secundar ,se defecteaza sunetul ,verticalul si in cateva cazuri bu...,am avut cateva cazuri in care au explodat condi din secundar,este bine sa-l inlocuiesti cu un pnp a1013 iar ca sa nu mai ai neplaceri sa pui un zener pe u1

Link spre comentariu

la toate modelele de AUDIO BRONX adica galactic,ryder,edelstein,bronx se defecteaza tranz. din sursa pnp a1015 .automat cresc tensiunile in secundar ,se defecteaza sunetul ,verticalul si in cateva cazuri bu...,am avut cateva cazuri in care au explodat condi din secundar,este bine sa-l inlocuiesti cu un pnp a1013 iar ca sa nu mai ai neplaceri sa pui un zener pe u1

tensiunile cresc din cauza semireglabilului (contact imperfect) iar cu zener-ul nu cred ca e o solutie ! recomand un stabilizator de 12v. pe alimentarea finalului sunet!! si recomandarea de sus 2sa 1013 in locul lui 1015 !
Link spre comentariu

de 3 ani repar in garantie aceste tv si crede ma ca tranzistorul din sursa a1015 este principala cauza de defectare la acest sasiu.bineinteles contactele sau optocuplorul mai pot sa fie cauza

Link spre comentariu
Vizitator misumisu

multumesc tuturor pt ajutor s-ar parea ca e ok tv functioneaza de 2 ore dar...nu am sunet probabil finalul audio a cedat la ultima supratensiune daca are cineva idee cam cat costa finalul rog sa ma informeze pt a comunica clientului multumesc si succes tuturor

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Buna,am si eu o problema cu un tv RYDER 14R50... TH TDA11105BPCB ..la 78040 ..tda1030 imi crapa la78040 cand intra in stby, am schimbat toti condensatori am verificat tensiunile toate sunt bune ,cu exceptia tensiun +13vsi -13v care in stby urca la 29volti, si creapa la78040,daca nu las in stby televizorul functioneaza bine.Multumesc daca stie cineva vreo solutie astept,sau schema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări