Vizitator unique Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 buna ziua.am net de la rds cu ip dinamic.inainte aveam czone cu ip fix.tin un server de counter-strike 1.6.si de ex :astazi playerii adauga serverul la favorite(o adresa de subdomeniu pe care am facuto pe freedns).la favorite se salveaza ip-ul alocat adresei dns.a 2-a zi ip ul se schimba,fac update la freedns pt adresa insa playeii nu mai vad servarul la favorite pt ca ip ul s-a schimbat si sunt nevoiti sa bage adresa (pt care fac update de ip pe freedns) din nou la fav.in fiecare zi.cineva mi a spus ca un router ar face ip-ul sa nu se mai schimbe chiar daca inchid pc-ul.si s-ar schimba doar dak dau reset la router sau s-ar opri curentul.intrebarea este e adevarat?imi poate tine un router ip-ul fix mai mult timp pana la o pana de curent,de ex?si daca stiti vreun tip de router bun pana in 100ron(+ - 20ron) usor de setat cu manual,sa nu am probleme ca nu vad playerii serverul sau sa imi cada la trafic intens,sau sa am limita de viteza mai mica de 10 mb/s.astept raspuns.o zi buna va doresc Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Din cîte știu eu (și nu știu prea multe ), DHCP-ul alocă IP-uri pe o durată de 24 ore (asta e setarea implicită în mai toate implementările și din cîte am observat cam nimeni n-o schimbă). Dacă pui un router într-adevăr, routerul va fi prezent în continuu pe rețea și solicita un nou IP imediat ce precedentul expiră. Dar nu există nici o garanție că i se va aloca același IP; unii ISP "de treabă" asociază adresa MAC cu un IP la livrarea lui prin DHCP, dar nu e o garanție că va fi respectată asocierea; cea mai bună metodă pentru a te asigura că vei avea IP static este să schimbi contractul la RDS cu unul care stipulează explicit că dorești IP static. E mai scump, dar ai și avantaje: lățime de bandă garantată, service un pic mai prompt (cel puțin teoretic)... Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 dyndns, sau alt serviciu de genul.mai toate routerele pe care le ştiu au cunoştinţă de asta, şi îl folosesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 pai eu stiu asa: dynDNS asociaza un domeniu cu un IP. routerul poate face doar treaba de dinamica, adica o sa ii comunice servarului de la DynDNS (sau unde ai contul de DNS) ca ip-ul a fost schimbat si sa reasocieze contul cu noul IPdin ce inteleg playerii tai se conecteaza la un IP , deci ce treaba are domeniul aici ?daca nu sunt asa comozi pot folosi un site gen http://domaintoip.com/ sa afle Ip-ul asociat respectivului domeniu. DHCP-ul alocă IP-uri pe o durată de 24 oredoar atat ? am avut impresia ca am "tinut" acelasi IP si 3 zile. Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 pai eu stiu asa: dynDNS asociaza un domeniu cu un IP. routerul poate face doar treaba de dinamica, adica o sa ii comunice servarului de la DynDNS (sau unde ai contul de DNS) ca ip-ul a fost schimbat si sa reasocieze contul cu noul IPdin ce inteleg playerii tai se conecteaza la un IP , deci ce treaba are domeniul aici ?daca nu sunt asa comozi pot folosi un site gen http://domaintoip.com/ sa afle Ip-ul asociat respectivului domeniu. DHCP-ul alocă IP-uri pe o durată de 24 oredoar atat ? am avut impresia ca am "tinut" acelasi IP si 3 zile.Am facut subdomeniu pt a avea o adresa "fixa" pe care playerii o pot baga la favorites in fiecare zi.daca routerul tine ip-ul static 30 de zile,NU mai am nevoie de subdomeniu(de respectiva adresa,de freedns)."din ce inteleg playerii tai se conecteaza la un IP" nu!playerii baga adresa b3st.cs-16... insa jocul,la favorite,salveaza ip ul care il am in acea zi,nu adresa.a 2-a zi se schimba ip ul meu si nu mai coincide cu cel care s-a salvat ieri in joc.eu fac update pe freedns pt noul ip ca playerii sa poata baga din nou adresa la favorite si sa vada serverul.Sunt curios daca tin pc-ul deschis mai mult de 24 de ore,se va schimba ip ul automat sau ramane neschimbat pana dau turnoff sau restart.o sa fac o proba.in concluzie routerul pastreaza ip-ul neschimbat mai multe zile sau nu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 DA, dar depinde de ISP şi de setările sale preferate. E pe încercate sau pe întrebate: găseşte pe cineva non-comercial la RDS (un efort destul de zadarnic, dar hai să zicem că reuşeşti) şi care să ştie şi ce-i aia DNS şi DHCP şi întreabă-l exact asta, cît anume se păstrează IP-ul alocat dinamic. Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 DA, dar depinde de ISP şi de setările sale preferate. E pe încercate sau pe întrebate: găseşte pe cineva non-comercial la RDS (un efort destul de zadarnic, dar hai să zicem că reuşeşti) şi care să ştie şi ce-i aia DNS şi DHCP şi întreabă-l exact asta, cît anume se păstrează IP-ul alocat dinamic.o sa dau un tel la rds sa vad dak-mi spun cat se pastreaza ip-ul.ca sa am ip static la ei trebuie sa iau abonamentul business.cel mai ieftin e 15 euro 10mb/s+4linii tel de care n-am nevoie.e mai mult decat dublu fatza de cat platesc acum.nu merita pt ce vreau eu. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 RDS-ul in bucuresti foloseste pppoe nu dhcp si "lease time-ul" nu exista pe pppoe la reconectare iti da un alt ip liber. pentru mai multe detalii google RFC2516 rfc4937 RFC1661 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Atunci e și mai bine. Un router va păstra IP-ul atîta timp cît nu e închis și cît legătura nu necesită reconectare. Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 multzumesc tuturor pt raspunsuri sa vad ce router bun gasesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum