Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ip dinamic pe router

Vizitator unique

Postări Recomandate

Vizitator unique

buna ziua.am net de la rds cu ip dinamic.inainte aveam czone cu ip fix.tin un server de counter-strike 1.6.si de ex :astazi playerii adauga serverul la favorite(o adresa de subdomeniu pe care am facuto pe freedns).la favorite se salveaza ip-ul alocat adresei dns.a 2-a zi ip ul se schimba,fac update la freedns pt adresa insa playeii nu mai vad servarul la favorite pt ca ip ul s-a schimbat si sunt nevoiti sa bage adresa (pt care fac update de ip pe freedns) din nou la fav.in fiecare zi.cineva mi a spus ca un router ar face ip-ul sa nu se mai schimbe chiar daca inchid pc-ul.si s-ar schimba doar dak dau reset la router sau s-ar opri curentul.intrebarea este e adevarat?imi poate tine un router ip-ul fix mai mult timp pana la o pana de curent,de ex?si daca stiti vreun tip de router bun pana in 100ron(+ - 20ron) usor de setat cu manual,sa nu am probleme ca nu vad playerii serverul sau sa imi cada la trafic intens,sau sa am limita de viteza mai mica de 10 mb/s.astept raspuns.o zi buna va doresc :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ph3e4r

1

• MifTy

1

• Stefan

1

Din cîte știu eu (și nu știu prea multe :) ), DHCP-ul alocă IP-uri pe o durată de 24 ore (asta e setarea implicită în mai toate implementările și din cîte am observat cam nimeni n-o schimbă). Dacă pui un router într-adevăr, routerul va fi prezent în continuu pe rețea și solicita un nou IP imediat ce precedentul expiră. Dar nu există nici o garanție că i se va aloca același IP; unii ISP "de treabă" asociază adresa MAC cu un IP la livrarea lui prin DHCP, dar nu e o garanție că va fi respectată asocierea; cea mai bună metodă pentru a te asigura că vei avea IP static este să schimbi contractul la RDS cu unul care stipulează explicit că dorești IP static. E mai scump, dar ai și avantaje: lățime de bandă garantată, service un pic mai prompt (cel puțin teoretic)...

Link spre comentariu

pai eu stiu asa: dynDNS asociaza un domeniu cu un IP. routerul poate face doar treaba de dinamica, adica o sa ii comunice servarului de la DynDNS (sau unde ai contul de DNS) ca ip-ul a fost schimbat si sa reasocieze contul cu noul IPdin ce inteleg playerii tai se conecteaza la un IP , deci ce treaba are domeniul aici ?daca nu sunt asa comozi pot folosi un site gen http://domaintoip.com/ sa afle Ip-ul asociat respectivului domeniu.

DHCP-ul alocă IP-uri pe o durată de 24 ore

doar atat ? am avut impresia ca am "tinut" acelasi IP si 3 zile.
Link spre comentariu
Vizitator unique

pai eu stiu asa: dynDNS asociaza un domeniu cu un IP. routerul poate face doar treaba de dinamica, adica o sa ii comunice servarului de la DynDNS (sau unde ai contul de DNS) ca ip-ul a fost schimbat si sa reasocieze contul cu noul IPdin ce inteleg playerii tai se conecteaza la un IP , deci ce treaba are domeniul aici ?daca nu sunt asa comozi pot folosi un site gen http://domaintoip.com/ sa afle Ip-ul asociat respectivului domeniu.

DHCP-ul alocă IP-uri pe o durată de 24 ore

doar atat ? am avut impresia ca am "tinut" acelasi IP si 3 zile.
Am facut subdomeniu pt a avea o adresa "fixa" pe care playerii o pot baga la favorites in fiecare zi.daca routerul tine ip-ul static 30 de zile,NU mai am nevoie de subdomeniu(de respectiva adresa,de freedns)."din ce inteleg playerii tai se conecteaza la un IP" nu!playerii baga adresa b3st.cs-16... insa jocul,la favorite,salveaza ip ul care il am in acea zi,nu adresa.a 2-a zi se schimba ip ul meu si nu mai coincide cu cel care s-a salvat ieri in joc.eu fac update pe freedns pt noul ip ca playerii sa poata baga din nou adresa la favorite si sa vada serverul.Sunt curios daca tin pc-ul deschis mai mult de 24 de ore,se va schimba ip ul automat sau ramane neschimbat pana dau turnoff sau restart.o sa fac o proba.in concluzie routerul pastreaza ip-ul neschimbat mai multe zile sau nu?
Link spre comentariu

DA, dar depinde de ISP şi de setările sale preferate. E pe încercate sau pe întrebate: găseşte pe cineva non-comercial la RDS (un efort destul de zadarnic, dar hai să zicem că reuşeşti) şi care să ştie şi ce-i aia DNS şi DHCP şi întreabă-l exact asta, cît anume se păstrează IP-ul alocat dinamic.

Link spre comentariu
Vizitator unique

DA, dar depinde de ISP şi de setările sale preferate. E pe încercate sau pe întrebate: găseşte pe cineva non-comercial la RDS (un efort destul de zadarnic, dar hai să zicem că reuşeşti) şi care să ştie şi ce-i aia DNS şi DHCP şi întreabă-l exact asta, cît anume se păstrează IP-ul alocat dinamic.

o sa dau un tel la rds sa vad dak-mi spun cat se pastreaza ip-ul.ca sa am ip static la ei trebuie sa iau abonamentul business.cel mai ieftin e 15 euro 10mb/s+4linii tel de care n-am nevoie.e mai mult decat dublu fatza de cat platesc acum.nu merita pt ce vreau eu.
Link spre comentariu

RDS-ul in bucuresti foloseste pppoe nu dhcp si "lease time-ul" nu exista pe pppoe la reconectare iti da un alt ip liber. pentru mai multe detalii google RFC2516 rfc4937 RFC1661 :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări