VTP Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Un proiect interesant, mai ales pentru cei care nu isi permit cheltuieli mari. In plus, fiind f.documentat cu determinarile, poate ajuta pe cei care vor sa si invete ceva, nu sa faca o clona, fara sa-si consume intelectul.Poate ca pe viitor vor apare si incinte mai sofisticate ca dotare si solutie constructiva.Succes! Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Poate ca pe viitor vor apare si incinte mai sofisticate ca dotare si solutie constructiva.Succes!DA, uite la ce lucrez eu acum... Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Daca scrie pe el Dibeisi, nu inseamna ca trebuie sa se auda ca un buhai. E o conceptie gresita.In timpul testelor, am dezactivat notch-ul si am lasat doar high-pass-ul, si, surpriza, tot nu suna a buhai.Iata si pozele promise:http://www.elforum.info/download/file.php?id=44881&t=1http://www.elforum.info/download/file.php?id=44882&t=1o banda de burete autoadeziva ceva pt etansarea difurilor nu ai pus,se vede ca ai strans saracu sasiu de tabla nu gluma ::)Felicitari pt munca depusa si la mai mare! Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Se datoreaza atat alegerii gresite a holtzsuruburilor de prindere (cu cap ingropat), cat si obisnuintei de a strange cu nadejde alte sasie de Al. Cheltuielile au fost: 15 euro bucata HiVi K1, 35 lei bucata Dibeisi, 10 lei tubul BR, 2 lei bucata condensator, sarma bobine procurata no-cost, Pal debitat si frezare - o bere. In rest, pasiune. Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Asta-i cea mai tare: pasiunea, fără ea... mai bine nu te apuci de nimic. Numai ea te poate plimba prin toate colţişoarele tehnicii ca să obţii ceea ce îţi doreşti tu, nu ceea ce vor alţii... şi asta-i tot ce contează la final: îţi place ţie cum sună, cum se vede sau cum arată? înseamnă că a meritat munca şi data viitoare vei lucra cu şi mai mult spor şi mai ales experienţă! Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Am uitat sa precizez: incintele vor fi folosite in camera fetitei mele, care asculta, cum altfel - muzica de copii. De aici nevoia de incinte low-cost, dar si exercitiul in sine a fost interesant.Am prezentat acest proiect, precum bine a spus dl VTP, nu neaparat pentru a fi clonat, ci pentru a fi obiect de studiu, un punct de plecare pentru cineva dornic de diy, dar cu buget restrans. Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Buget restrâns nu înseamnă totdeauna pocnitori... Cu un pic de cap, obţii un rezultat cel puţin satisfăcător... Scuze de off-topic! Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Buget restrâns nu înseamnă totdeauna pocnitori... Cu un pic de cap, obţii un rezultat cel puţin satisfăcător... Scuze de off-topic!dar nici hi-fi...din pacate. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Cheltuielile au fost: 15 euro bucata HiVi K1, 35 lei bucata Dibeisi, 10 lei tubul BR, 2 lei bucata condensator, sarma bobine procurata no-cost, Pal debitat si frezare - o bere. In rest, pasiune.Felicitari!Cu aceste difuzoare m-am jucat si eu, in niste cutii ramase de la incintele POP romanesti.Chiar nu suna rau si au si aspect modern (bullet dust cap).Intr-adevar masuratorile dvs. sunt corecte si felicitari pentru corectiile de liniarizare si faza; cine intelege, intelege.Nu prea merita atit efort de aliniere pentru un proiect atit de ieftin, dar daca nu iesea nu iti parea rau. Altii baga gramezi de bani si tot lazi cu difuzoare au. Logica aplicata cit si teoria sunt corecte. Poate detaliezi fiecare pas sa inteleaga si alti DIY-eri cum ai masurat, aliniat etc.Cine vrea sa invete, sa invete!Ieftin, dar suna drept, nu cocosat! Felicitari!Astept sa prezinti si ... surpriza. Link spre comentariu
BF37 Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Felicitari, pentru realizare , determinare ! Link spre comentariu
icamaster Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Salut! Felicitari pentru proiect.Din pacate pozele din al doilea post nu mai sunt valabile. Ati putea sa le reuploadati, as fi interesat de un astfel de proiect.Stima! Link spre comentariu
doru77 Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Salut! Felicitari pentru proiect.Din pacate pozele din al doilea post nu mai sunt valabile. Ati putea sa le reuploadati, as fi interesat de un astfel de proiect.Stima!Subscriu! Link spre comentariu
bercenaru Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Si eu doresc sa vad pozele. Multumesc Link spre comentariu
[i_unit] Postat Februarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2014 Din pacate, atasamentele s-au pierdut in urma cu ceva vreme. Din fericire insa, detin inca acele incinte, ocazie cu care le-am desfacut si le-am masurat din nou, ocazie cu care am facut cateva ajustari asupra filtrului initial. Rezultatul intrece asteptarile pe care le-ai avea odata ce esti pus in fata acestor boxe. Iata graficele promise, unde se vad difuzoarele pe liber cu gating, impreuna cu distorsiunile lor, sumarea near+port, aplicarea difractiei, imbinarea raspunsului near+far, influenta difractiei asupra tweeter-ului, schema si raspunsul acustic obtinut. Ca software s-a utilizat Holm, Arta, LspCAD, Bds Difraction al lui Jeff Bagby, toate aflate in variante free sau demo. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Februarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2014 Poze mai vechi, unde se vede si filtrul initial, dar si constructia interna a incintei: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum