Dr.L Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Stie cineva care e impedanta cablurilor care vin de la antenele radio auto(alea scurte,montate pe masinile straine si dupa 2000) la casetofon?Eventual o sa revin cu o pozaSi unde pot gasi cablu d-asta (ecranat,150Mhz, 50 sau 75 ohmi) de calitate rezonabila?ms Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Sigur este de 70-75ohmi. Problema este ca daca il vrei pentru masina , trebuie sa folosesti unul foate subtire si moale. Cauta pe la cei care pun statii pe taxiuri. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 27, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2010 ms!Dai alea de la statii nu erau de 50 de ohmi? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Ba da....adaptare perfecta e cam greu sa ai.Vezi poate mai gasesti cabluri din acelea folosite la antele tv chinezesti, cele cu motor si telealimentare. La acelea am vazut cabluri subtiri.Cred ca atata timp cat nu folosesti antena la emisie....merge perfect unul de 50 de ohmi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 27, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Pai e vorba de un banal radio auto,sigur nu emit Si am vazut ca nici nu conteaza impedanta pentru intrearea lui,ca oricum are adaptare Dar antena are amplificator incorporat si doar o bucata de fir...si ma gandesc ca n-ar iesi prea bine sa inadesc fir de 50 cu fir de 75 sau viceversa Cam asa arata antena: http://www.tme.eu/katalog_pics/5/5/d/55 ... ant.17.jpg Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 29, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Am examinat azi cablul Este vorba de un RG174 de 50 de ohmi Link spre comentariu
cristian2009 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Daca folosesc aceasta antena pentru un radio auto, am nevoie de un circuit adaptor sau o conectez direct ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Daca folosesc aceasta antena pentru un radio auto, am nevoie de un circuit adaptor sau o conectez direct ?Normal trebuie un transformator de adaptare (ceva de genul 300-75ohmi), dar e posibil sa iti mearga bine si asa. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Tocmai ca nu prea merge bine. Receptioneaza posturile indepartate, mai bine ca un tuner, dar cele apropiate le distorsioneaza putin. Sau mi se pare. Daca pun un fir scurt, parca merge mai bine pe locale dar nu receptioneaza posturile foarte slabe. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Unele antene de camera care se furnizeaza odata cu televizorul, au ceva de genu asta : Uite aici cum sa faci adaptarea in impedanta : http://ham-antennas.blogspot.com/2011/02/center-fed-half-wave-dipole.html Link spre comentariu
cristian2009 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Multumesc pt informatii. Pana sa fac bucla, am montat la intrarea in receptor un condesator cu caloarea de 1pF. Acum se comporta bine la receptia posturilor locale. Link spre comentariu
Vizitator xphinx Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Buna, uite ma trezesc si eu sa comentez niste posturi mai vechi... Daca folosesc aceasta antena pentru un radio auto, am nevoie de un circuit adaptor sau o conectez direct ? Nu ai nevoie, e vorba de un dipol deschis care are impedanta intre 70-75 ohmi. Daca folosesc aceasta antena pentru un radio auto, am nevoie de un circuit adaptor sau o conectez direct ? Normal trebuie un transformator de adaptare (ceva de genul 300-75ohmi), dar e posibil sa iti mearga bine si asa. Aici faceti o confuzie intre dipolul deschis si cel inchis, cel inchis are ~300 ohmi caz in care trebuie facuta adaptarea. Tocmai ca nu prea merge bine. Receptioneaza posturile indepartate, mai bine ca un tuner, dar cele apropiate le distorsioneaza putin. Sau mi se pare. Daca pun un fir scurt, parca merge mai bine pe locale dar nu receptioneaza posturile foarte slabe. Antena este ok, rezoneaza unde trebuie, adaptarea este buna, deci e normal sa-ti mearga bine posturile de radio indepartate. Deoarece antena e prea buna (HI) posturile locale care vin puternic iti ineaca receptia radioului care saracu nu stie ce sa faca cu atata semnal. Daca vrei sa rezolvi problema asta ar trebui sa mai montezi un ateunator (nu stiu.. poate unul de 10db ajunge) dar automat n-o sa mai receptionezi asa bine posturile radio indepartate. N-ai ce face trebuie sa faci compromisuri sau schimbi radioul cu unul mai capabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum