Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema pt 6S33S sau 6C33C

pusttiu

Postări Recomandate

Eu la trafurile de iesire am folosit tola E20 iar ca sectiune 20cm patrati.La primele masuratori facute, banda de frecventa reprodusa la putere maxima (18w) a fost de la 20hz la 22khz perfect, imi pare rau ca nu am facut masuratori si la 1W dar sigur mergea bine intre 5hz si 50khz. Cu prima ocazie il pun din nou pe osciloscop..

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 259
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

47

• bucegi

20

• mișa

18

• pusttiu

17

Arata foarte bine, sper ca se aude pe masura. De curiozitate ai incercat si un 6n8s in locul unui 6sn7?

Revin cu cateva impresii legat de comparatia facuta intre tubului 6SN7 (Raytheon) cu 6N8S in configuratia mea(Borbely).Dupa mai multe auditii am constatat ca Raytheon-ul 6SN7 are un sunet mai detaliat si un timbru mai placut fata de 6N8S. Diferentele sunt foarte mici, asa ca pot asculta oricand cu placere si 6N8S.Cele bune.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Intrebare pentru cei ce au facut schema lui Borbely:ce se intampla daca maresc valoarea lui c2 la 22uf/450v si c5 la 68uf/450v?

Nu se intampla nimic rau. Acei condensatori poti sa-i inlocuiesti fara probleme cu altii de valori mai mari.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Pun citeva masurtatori putere distorsiune cu amplificatorul meuIntrare 1Khz 2.5VSarcina 4OhmiUna din fotografii arata tensiunea de iesire fara semnal cu potentiometrul la maxim

Link spre comentariu

Pun si eu doua poze cu amplificatorul meu inca neterminat, mai trebuie sa dibilesc si sa aleg o schema de corector ton.

Posted Image

Aici sub capota:

Posted Image

Transaformatorul de alimentare are aproximativ 450w, cele de iesire au 30cm patrati, o inductanta de aprox 8H, 6 straturi primar intercalate cu 5 secundar.

Voi pune si schema cat de curand, trebuie sa o desesnez.

Link spre comentariu

..... cele de iesire au 30cm patrati, o inductanta de aprox 8H, 6 straturi primar intercalate cu 5 secundar.Voi pune si schema cat de curand, trebuie sa o desesnez.

Felicitari. Cum va place sunetul scos din aceste lampi? Ati facut si masuratori amplificatorului?
Link spre comentariu

Aceasta este schema folosita:

Posted Image

Sunetul e greu de descris... Reda toate detaliile spre deosebire de ultimul amplificator construit pe trz, un Leach amp dar spre deosebire de un SE cu 6s4s, 6c33c are un sunet mai neutru, se apropie mai mult de sunetul de studio pe cand celalat pe medii avea ceva mai multe coloratii.

Fasait nu are absolut deloc, brum are foarte putin, il sesizezi daca tii urechea la mai putin de 5cm de boxa, boxa cu o sensibiliatate de aprox 95 dB.

Masuratori nu am facut ca nu am osciloscop, oricum bas am din belsug iar la inalte ma indoiesc sa am ceva probleme.

Primarul transformatorului de iesire are 1400 spire CuEm 0.5, iar secundarul 177 sprire 2x1mm. Tola folosita este cu graunti orientati fabricata in Spania.

Acum urmeaza sa experimentez corectorul de ton, l-am testat pe cel facut de Zal la rubrica proiectul meu dar nu-mi place cum se aude.

Link spre comentariu

Felicitari pentru amplificator.Parerea mea e ca ar fi bine sa renuntati la corector atita timp cit nu ascultati caseta sau mp3. Corectorul va strica tot sunetul amplificatorului.Orice ascultator de muzica serios doreste acasa sa aibe un sunet cit mai aproape de realitate asa ca acele coloratii pe medii chiar daca sunt placute la anumite lampi nu sunt corecte deci sunet denaturat, corect? Si eu sunt curios de performantele amplificatorului (putere si banda de frecventa). Am si eu doua 6E5P si ma batea gindul sa fac montajul Melquides si cred ca am sa il si fac.Traful pe care eu l-am folosit este de 20centimetri patrati si are cam 5H la Ra550ohm iar pe joase la putere maxima coboara la 20Hz asa ca banuiesc ca nu sunt probleme pe joase. De unde ati achizitionat miezurile, sunt si eu interesat sa cumpar.Succes si asteptam impresii, sa ne spuneti si pe ce incinte ascultati.

Link spre comentariu

Nu renunt la corector din anumite motive...Difuzoarele nu sunt prea stralucite, sunt niste incinte pe 3 cai cu basi si medii eminence iar inaltele Selenium, deci difuzoarele sunt pt sonorizari nicidecum pt casa, totusi pe moment ma multumesc.Miezurile le-am luat personal de la un mos din Madrid ce toata viata s-a ocupat de bobinat transformatoare (avea atelier propiu).El le cumpara direct din fabrica, iar de la producator vin in baloti , carcasele si suruburile vin separat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cam asa trebuie sa arate niste transformatoare pentru un SE cu 6C33C.Miezurile trimise de pentru a le realiza sunt superbe. Masuratorile sunt cele asteptate,acum astept testul sunetului de la cei ce le vor utiliza.Caracteristicile acestor transformatoare sunt urmatoarele:Za=600 ohmiZd= 4 si 8 ohmiFmin=20HzFmax=35KhzL(400Hz)=6,31HCp/s=127pFPcalculat=30WIamax=330mA(fara ca miezul sa se satureze)Tensiunea de strapungere p/s Us=8KvMiez 2XC cu sectiunea S=13cmp cu tole cu G=0,18mm

Link spre comentariu

Transformatoarele sint diferite fata de drossele (choke), putina teorie nu strica... Totusi pt simplificare, netezirea pulsatilor se face proportional cu valoarea componentelor celulei de filtrare, deci un choke de valoare mare este de preferat, aceasta implica sectiune de miez mare si numar ridicat de spire, totul limitat de sectiunea conductorului si fereaste tolei +intrefier, deci cu ce incepem ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări