Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema pt 6S33S sau 6C33C

pusttiu

Postări Recomandate

Buna dimineataMultumesc pentru raspuns, daca se poate sa postati si schema ar fi extraordinar. Eu am gasit ceva documentat mai putin traful de iesire si as vrea sa il fac. Atasez schema pe care vreau sa o abordez.Daca aveti ceva de adaugat la acest proiect astept cu nerabdare comentariile dumneavoastra.

Schema este de bun simt si foarte adevarata,lasand la o parte faptul ca eu nu pot fi impartial deoarece am un cult pentru tot ce inseamna lucru nemtesc,pot spune ca este intr-adevar o schema functionala.Daca observi ca transformatorul are caracteristicile foarte apropiate de ce am calculat eu; Ra=600 ohm (550 ohm),Ua=210V.Ia max=220mA. Foloseste doua tensiuni Ua pentru montaj: una mai mare pentru etajul de atac si este normal pentru ca aceasta trioda este ceva mai "insensibila" pe grila si o tensiune mai mica dar la un curent mai mare pentru etajul final. Nu am ce sa comentez,poate doar doua mici sfaturi practice :- nu recomand folosirea unui PCB pentru trioda finala (aceasta se incalzeste foarte tare),din acest motiv recomand montarea ei pe sasiu conventional si cu un set de orificii in jurul soclului pentru a profita de fenomenul de convectie,acesta ajutand si la racirea tubului (pentru o putere de 20-30W muzicali tubul trebuie sa disipe 60W !!!!!,caldura care trebuie eliberata intr-un fel sau altul)- condensatorul C7 de cuplaj pe G1 al lui 6C33C recomand sa aiba valoarea de 1Mf/630Vdc daca se poate sa fie condensator cu ulei si bine verificat inainte de montaj. Dupa amiaza cand o sa termin desenul electronic al schemei mele o sa o postez aici.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 259
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

47

• bucegi

20

• mișa

18

• pusttiu

17

Buna ziuaCablajul care este in pdf din cite imi dau seama este doar pentru cele doua lampi care preced lampa finala, nici macar nu am vazut socluri de cablaj pentru 6c33c. Am ales acea schema pentru ca mi sa parut destul de bine documentata. Din cite am inteles de la baieti practic atita timp cit am trafurile de iesire pentru 6c33c pot dupa aceia aborda orice schema SE cu aceasta lampa.As vrea sa mai vad si alte scheme. Poate am sa fac cind ajung acasa un fisier cu tot ce am adunat eu pina acum cu 6c33c si sa mai discutam despre ele.Mie un 15w imi este deajunsMultumesc

Link spre comentariu

Buna ziuaCablajul care este in pdf din cite imi dau seama este doar pentru cele doua lampi care preced lampa finala, nici macar nu am vazut socluri de cablaj pentru 6c33c. Am ales acea schema pentru ca mi sa parut destul de bine documentata. Din cite am inteles de la baieti practic atita timp cit am trafurile de iesire pentru 6c33c pot dupa aceia aborda orice schema SE cu aceasta lampa.As vrea sa mai vad si alte scheme. Poate am sa fac cind ajung acasa un fisier cu tot ce am adunat eu pina acum cu 6c33c si sa mai discutam despre ele.Mie un 15w imi este deajunsMultumesc

Da,asa este,eu am facut doar o recomandareAi aici si schema promisa,daca doresti mai multe detalii iti voi da.Montajul este realizat si valorile de pe schema sunt ultimele care au rezultat si din testele practice,in rest nu este mare filozofie,atentie la curentul de mers in gol la 6C33C (!!!!)
Link spre comentariu

Buna seara Multumesc mult pentru schema EF86 = 6267 = 6J32P?Care din ele o folositi?Aveti cumva o fotografie cu amplificatorul gata facut?Folositi un preamplificator inaintea amplificatorului? tot pe tuburi?Multumesc

Link spre comentariu

Buna seara Multumesc mult pentru schema EF86 = 6267 = 6J32P?Care din ele o folositi?Aveti cumva o fotografie cu amplificatorul gata facut?Folositi un preamplificator inaintea amplificatorului? tot pe tuburi?Multumesc

Nu arata comercial,in general fac montaje de proba pe care sa-mi permit sa "sap" cat doresc.Daca cineva le vede si le place,atunci le cosmetizez si le si schimb propietarul (!!!)Ca sa fiu sincer nu prea sunt adeptul clasei A SE,mi se par energofage (chiar exagerat!),asa ca prefer in general montajele PP clasa AB2 sau clasa A. Am folosit si folosesc EF86 iar 6N3P l-am folosit mai ales pentru tensiunea filament-katod destul de ridicata,caracteristica necesara in montajele SRPP (am specificat ca schema este exact cu ce a functionat mai bine,dar asta nu inseamna ca nu e loc de mai bine!) In loc de 6N3P am mai incercat si 6N6P si E80CC,rezultatele au fost mai bune cu 6N3P si chiar cu ECC85. Da,folosesc un preamplificator cu ECC808 si corector de ton,dar etajul poate fi atacat direct dintr-un CD sau din placa de sunet a unui PC.
Link spre comentariu

Buna seara

Asa cum am promis am sa atasez tot ce am adunat despre 6c33c, scheme si documentatii tuburi.

inca o schema interesanta si documentata, cred ca am sa o incerc si pe aceasta am deja doua 6n6p http://www.dmitrynizh.com/ecc99-6c33c-se.htm#intro

Domnule lazaroiu sunteti adeptul alimentarii filamentului in curent alternativ sau continuu.

Ce matrial au tolele din care ati facut trafurile de iesire?

Bobinele din schema sunt pe miez sau in aer? are influenta grosimea sirmei (ca la filtrele pentru difuzoare)?

Multumesc

Link spre comentariu
Buna seara

Asa cum am promis am sa atasez tot ce am adunat despre 6c33c, scheme si documentatii tuburi.

inca o schema interesanta si documentata, cred ca am sa o incerc si pe aceasta am deja doua 6n6p http://www.dmitrynizh.com/ecc99-6c33c-se.htm#intro

Domnule lazaroiu sunteti adeptul alimentarii filamentului in curent alternativ sau continuu.

Ce matrial au tolele din care ati facut trafurile de iesire?

Bobinele din schema sunt pe miez sau in aer? are influenta grosimea sirmei (ca la filtrele pentru difuzoare)?

Multumesc

[/quot

Bobinutele au cateva spire,10-12 Sp cu D=0,4 bobinate chiar pe rezistentele in paralel cu ele.Aceste bobine sunt niste filtre care elimina eventualele tendinte de oscilatie a tuburilor finale pe o frecventa radio.Daca lipsesc aceste bobine,la puterea de peste 12W-15W si un semnal de 15-18Khz se poate urmari cu osciloscopul pus pe iesire si o rezistenta de sarcina in locul difuzorului,cum sinusoida incepe sa se deformeze,distorsiunea semanand mai mult cu cele de crossover de la etajele finale cu tranzistori.Aceste bobinute fac ca etajul final sa fie foarte linear pana pe la 50-60Khz,ceea ce nu este un lucru rau.Deasemeni si condensatorul acela de 1,5nF paralel pe primarul trafului de iesire reprezinta un circuit oscilant acordat pe frecventele radio.La aparitia acestor frecvente impedanta difuzorului tinde catre infinit,fenomen care nu convine etajului final,acesta nemaivazand sarcina duce la aparitia unei tensiuni de audiofrecventa in primar de ordinul a 1000V-3000V,tensiune ce este periculoasa pentru izolatia trafului.

Am mai spus si-mi mentin parerea: nu se justifica alimentarea in cc a filamentelor tuburilor,decat in cazuri foarte speciale si anume:preamplificatoarele de semnal mic,corectoare RIAA,preamplificatoare profesionale de microfon si de ce nu chiar preamplificatoarele pentru dozele magnetice de la chitarele electrice,in rest daca montajul este facut ingrijit si tuburile de calitate zgomotul introdus de filamente este absolut absent,crede-ma.

Tolele din care mai construiesc eu trafuri de iesire sunt din tole E+I cu grosimea de 0,27-0,35mm.Prefer tolele rusesti din recuperari multor altor tipuri de tole.Pentru miezuri 2C sau 2M sau 2F sunt alte tipuri de calcul destul de diferite fata de E+I.In cazul in speta miezul este facut din FeSi E+I cu grosimea tolei de 0,35mm.(important este ca pachetul sa fie facut cu tolele pe aceeasi parte pana la sfarsit!!!!!).Exista o metoda de "formatare" a tolelor daca sunt obtinute de "nu stiu unde"si nu stim nimic despre ele,dar nu putem discuta aici pentru ca nu face obiectul topicului.

Link spre comentariu

Buna seara Merci pentru sfaturi, intre timp am mai comandat citeva lampi ca atunci cind le am pe toate sa ma apuc de treaba. Un sfat pentru trafurile de iesire as mai vrea. In momentul bobinari daca infasurarile sunt date cu rasina credeti ca ar fi mai bine decit atunci cind le impregnezi cu parafina la final?Domnule lazaroiu daca primarul este inpartit in trei infasurari si secundarul in patru credeti ca ar fi un lucru benefic din punct de vedere acustic? In general am vazut ca trafurile de iesire mai deosebite au mai multe infasurari. Multumesc

Link spre comentariu

Buna seara Merci pentru sfaturi, intre timp am mai comandat citeva lampi ca atunci cind le am pe toate sa ma apuc de treaba. Un sfat pentru trafurile de iesire as mai vrea. In momentul bobinari daca infasurarile sunt date cu rasina credeti ca ar fi mai bine decit atunci cind le impregnezi cu parafina la final?Domnule lazaroiu daca primarul este inpartit in trei infasurari si secundarul in patru credeti ca ar fi un lucru benefic din punct de vedere acustic? In general am vazut ca trafurile de iesire mai deosebite au mai multe infasurari. Multumesc

Se pot imparti in oricate infasurari are indemanare bobinatorul,dar peste limita a trei sau patru sectiuni,mai ales pentru un traf cu Ra asa de mic,chiar ca nu-si mai au rostul mai multe sectiuni de primar si secundar.Eu ti-am dat datele unui transformator realizat,nu unul facut virtual,imaginar,asa ca daca ai incredere este ok,daca nu,asta este,mai cauti si d-ta pana gasesti unul absolut perfect. Da,se recomanda ca dupa fiecare strat sa se foloseasca lac pentru transformatoare sau rasina,dupa care sa se bage intr-un cuptor 30'-40' la o temperatura de 75*C-80*C. Nu exista transfoarmatoare "mai deosebite" ci transfoarmatoare serioase facute dupa niste calcule serioase,transformatoare comerciale de serie si transformatoare de amatori facute foarte ingrijit dar care niciodata nu se vor putea realiza repetitiv,fiecare are "personalitatea" lui......
Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi.Incerc sa asimilez cit mai multe informatii pina adun toate componentele (sper luna aceasta sa le am pe toate) ca pina atunci sa ma hotarasc ce vreau sa fac. Momentan am doua proiecte in cap unul este al dumneavoastra, pentru ca am toate datele necesare plus suport online iar cel de al doilea este cel prezentat de mine in fisierul pdf 15WSE. Sa nu credeti ca pun la indoiala ceea ce mi-ati spus pina acum, vizavi de trafurile de iesire vroiam sa aflu doar punctul dumneavoastra de vedere cu privire la numarul infasurarilor. Se discuta foarte mult pe tema aceasta pe toate forumurile, ma refer si la cele internationale, dar am citeodata impresia ca multe informatii sunt pura teorie iar cei care le scriu nu au nicio treaba cu practica. Poate e doar o parere. Ar mai fi o intrebareCredeti ca ar fi mai bine ca pe partea de alimentare anod pentru tensiunea in CC sa folosesc redresareacu tub sau sa merg pe punti redresoare.?Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi.Incerc sa asimilez cit mai multe informatii pina adun toate componentele (sper luna aceasta sa le am pe toate) ca pina atunci sa ma hotarasc ce vreau sa fac. Momentan am doua proiecte in cap unul este al dumneavoastra, pentru ca am toate datele necesare plus suport online iar cel de al doilea este cel prezentat de mine in fisierul pdf 15WSE. Sa nu credeti ca pun la indoiala ceea ce mi-ati spus pina acum, vizavi de trafurile de iesire vroiam sa aflu doar punctul dumneavoastra de vedere cu privire la numarul infasurarilor. Se discuta foarte mult pe tema aceasta pe toate forumurile, ma refer si la cele internationale, dar am citeodata impresia ca multe informatii sunt pura teorie iar cei care le scriu nu au nicio treaba cu practica. Poate e doar o parere. Ar mai fi o intrebareCredeti ca ar fi mai bine ca pe partea de alimentare anod pentru tensiunea in CC sa folosesc redresareacu tub sau sa merg pe punti redresoare.?Multumesc.

Categoric semiconductori!Daca tii la aspectul vintage,merge si o lampa,dar absolut numai pentru spectaculozitate si asa montajul este energofag.P.S nu este o parere,chiar foarte multi de pe aici sunt doar Copy-Pste-isti si teoreticieni,dar dupa cum am mai spus si in alt post (pentru asta am fost "urecheat" de moderator!),trebuie sa-i luam pe toti asa cum sunt si sa stim sa extragem numai ceea ce ne intereseaza din tot ce vedem pe aici.
Link spre comentariu

Va spun sincer vreau sa sune bine si atit cit pot sa nu fac compromisuri, nu ma intereseaza cit consum. Daca nu imi va placea nicio vresiune de SE atunci am sa incerc si un PP si in ultimul instanta poate un OTL.Eu sper sa iasa bine, voi folosi numai componente de calitate, Astept momentan de la DJ_DOG o oferta de pret pentru trafuri, ca sa vad cum procedez, le fac eu, sau le iau gata facuteMultumesc.

Link spre comentariu

Va spun sincer vreau sa sune bine si atit cit pot sa nu fac compromisuri, nu ma intereseaza cit consum. Daca nu imi va placea nicio vresiune de SE atunci am sa incerc si un PP si in ultimul instanta poate un OTL.

Eu sper sa iasa bine, voi folosi numai componente de calitate,

Astept momentan de la DJ_DOG o oferta de pret pentru trafuri, ca sa vad cum procedez, le fac eu, sau le iau gata facute

Multumesc.

Daca ai rabdare si indemanare incearca si varianta asta de intretesere a trafului de iesire recomandat.

In timpul bobinarii recomand ca dupa fiecare rand de spire si fiecare izolatie sa dai si o pelicula de lac pentru transformatoare sau rasina si apoi sa-l tii in cuptor la 75*C-80*C timp de 20'-30'.

ATENTIE MARE LA FAZAREA BOBINAJELOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti-am raspuns aici pentru ca pe PM nu pot sa-ti trimit scheme,iar pe mail nu am acces.

Nu am facut alte tipuri de finale cu aceasta lampa (6C33C) nici PP nici OTL,nu-mi place aceasta lampa,imi pare rau,am facut un singur SE (stereo) si mi-a ajuns!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara Am progresat ceva cu amplificatorul in sensul ca am toate piesele, traful de alimentare trebuie rebobinat cit si cele de iesire trebuiesc facute dupa schema domnului Lazaroiu. Saptamina viitoare voi avea si cablajele facute, momentan am sa fac schema lui Borbely cu toate ca am piese si pentru schema cu 6e5p cea de la Felixx si lampi pentru schema donului Lazaroiu cu EF86 (am luat Tungsram) si 6n3p.. Ma intrebam daca traful de iesire se poate bobina cu sirma de CuEM cu izolatie de matase fara a mai face izolatiile intre straturi. Sper sa il termin pina de sartbatori. Daca cineva va mai dori sa faca schema lui Borbely si vrea cablaje sa imi spuna. Le fac la o firma in Ovidiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări