Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 ... am uitat sa precizez ca acolo unde chiar trebuie eu folosesc un ecran din folie de cupru si GOSS (grains oriented silicon steel) ...Dar v-ati adus aminte...Chiar as vrea sa vad un proiect DIY in care folositi "folie de cupru si GOSS..."...(probabil şi alţi curioşi) ,poate sa includa 6s33s(proiectul DIY) sau orice alt tub doriti... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 ... am uitat sa precizez ca acolo unde chiar trebuie eu folosesc un ecran din folie de cupru si GOSS (grains oriented silicon steel) ...Chiar as vrea sa vad un proiect DIY in care folositi "folie de cupru si GOSS (grains oriented silicon steel)"...(probabil şi alţii curioşi).Cu mare drag Valderama, nu-i asa?, uite un proiect mai vechi gata documentat care se potriveste si cu problemele din acest topic "diyaudio.com/forums/tubes-valves/97618-yaqin-mc-5881a-amplifier-improvements-12.html "Peste tabla de cupru din poza am tras in final si-o tabla GOSS (recuperata dintr-un ecran de la un E+I mare, folosit in aparatura medicala). Tabla GOSS am indoit-o cu mare grija, sa nu stresez grauntii prea tare... :-) De ce spun ca se potriveste cu problemele puse in acest topic? Ei bine, in aceasta configuratie gen "misiune imposibila", in care transformatorul de alimentare este plasat milimetric intre cele de iesire, am schimbat 3 (trei) transformatoare facute la Iasi, pe care le-am platit pe toate, n-am schimbat niciunul. Dupa discutiile cu ei ar mai fi ramas sa ma duc pina la Iasi sa-mi fac eu unul cum doresc dar mi-era cam peste mina... Am sfirsit prin a folosi un E+I care a fost mai putin zgomotos decit oricare dintre cele trei toroidale... dar nu de asta m-ai intrebat, nu-i asa? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Nu sint publice img. pagina 13(alti curiosi... ,se vede ceva cupru dar goss_ul...,asta ca sa nu mai postez din nou...). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Pai poate n-ar strica sa te inregistrezi si pe diyaudio.com... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Eu ziceam de ceva proiect DIY... parca acolo ar fi un "improvements Yaqin MC-5881A" http://hi-end.on9mart.com/products/ampl ... 81a_08.jpg , http://hi-end.on9mart.com/products/ampl ... 81a_01.jpg ,sau mi se pare...,goss_ul dim img tale http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... ts-13.html tot nu prea l_am inteles...sau gresesc ?!. Unde ar fi GOSS aici ? Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Felixx,Da, adevarat ce ai spus dar nerealizabil pe cont propriu. Eu am vazut o "tabla" speciala pentru ecranari folosita de rusi in tehnica spatiala dar nu stiu sa fac rost de asa ceva. Pina una alta ecrane din teava cu "puli" si carton pot sa fac si sunt eficiente. Mai mult, poti sa cumperi teava la ce lungime vrei. Iti taie si 10cm nu mai esti nevoit sa cumperi la bucata de 12m. (iata la ce a fost buna criza ) Intr-adevar, trafurile totoidale de Petra nu au miezul impregnat. Chiar ma gindeam sa le spun sa-mi trimita miezurile sa le impregnez eu cu epoxi dar inca nu am facut asta. Sigur ca R-core sunt cele mai bune, nu numai din cauza formei ci si din cauza acuraterii executiei si a materialelor folosite. Principial si un toroidal poate fi foarte bun daca sunt respectate regulile.Ecranele din metale neferomagnetice cu conductibilitate mare sunt eficiente pe trafurile care merg la frecvente ridicate sau care transfera fronturi abrupte, nicidecum nu for ecrana bazaitul de 50Hz.Valderama, in poza aia, daca cel din centru e traful de alimentare, e imposibil sa nu se auda brum in difuzoare indiferent ce trafuri a folosit. In primul rind e prea aproape de trafurile de iesire si in al doilea rind e prea aproape de lampi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Metoda de ecranare magnetica pentru 50Hz prezentata de misa este foarte eficienta in special datorita intrefierului ecranajului magnetic (teava cu "puli" ,nici nu stiu daca merita "osteneala" sa o prezinte...). Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Vezi valderama cum se pune problema...Varianta asta de ecran am gindit-o eu, privind cu ochii mintii liniile de cimp parazite si modul in care le pot directiona. Nu am "furat-o" din alta parte si sunt convins ca nimeni de aici nu a testat-o asa ca inteleg scepticismul. Totusi, cine poate sa-si imagineze cum circula liniile de cimp parazite poate sa aprecieze eficienta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Ce vrei domnule ?! daca nu_i "solutia lor..." nu_i buna chipurile(lasa sa se inteleaga).O solutie perfecta(ingenioasa) de ecranare magnetica pentru 50Hz avind in vedere costul si materialele care "compun" solutia. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Valderama, acum aproape 40 de ani cind am inceput eu sa lipesc fire printre primele lucruri pe care le-am invatat a fost ca cea mai buna componenta este aceea pe care o ai. Concluzia asta n-am avut-o formulata asa in minte "mot a mot" pina cind n-am gasit-o in catalogul cu aplicatii de la Microelectronica, ocazie cu care mi-am zis: nici ca se putea formulare mai buna! In ultimile doua pagini din acest topic isi spun parerea niste oameni care chiar vad cu "ochii mintii" (cum bine zice misa) liniile de cimp electromagnetic. Nici unul n-a postulat ca o solutie e nula sau proasta, din contra s-au trecut in revista cam tot ce se putea trece (normal, filtram puseurile personalizate), fiecare sa-si aleaga ce-i potriveste... eu zic ca asta-i un mare cistig pentru topic, pentru orice topic in domeniu lampilor!!! Pai poate n-ar strica sa te inregistrezi si pe diyaudio.com...Scriu rindurile astea pentru ca mi se pare induiosator sa te victimizezi si-n acelasi timp sa ma intrebi ce-am facut ca DIY. Pe de alta parte am zis ca nu mai intru in polemica cu d-ta si nici n-am s-o fac, am zis. Cred ca ideile valoroase trebuie sa circule, si celor care le-au initiat sa li se acorde credit si respect, poate n-ar strica de exemplu sa publici o astfel de idee, cum e defazorul care-ti poarta numele. Este pacat ca in acesta ocupatie veche de 100 de ani sa nu fie promovate ideile originale, mai ales daca-s romanesti. Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Daca cineva doreste,as putea sa comand la Texas Instruments pentru a experimenta cu tabla lor pe diferite bobinaje,intre straturi,etc.Dimensiuni:30cm x 30cm....65$30cm x 61cm....139$30cm x 122cm...254$Grosime....0,014"....aprox. 0,35mm.Poate fi taiata si indoita in forme diferite fara sa-si piarda din proprietati.Se pare ca si Menno van der Veen de la Amplimo foloseste aceeasi metoda "interstage" de ecranare multipla dispusa in bobinaj. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Aici de exemplu : http://www.webphix.com/schematic%20heav ... _HTML.html poti gasi documentatiile unor amplificatoare care au istorie in spate. Nici unul nu are tabla "speciala" intre infasuratile transformatorului de iesire. Nu ai decit sa experimentezi tu impreuna cu Van Der Pulis de la amplimo tinindu-va de mina. (stiu ca iar o sa ma trimiti in origini dar nu pot sa nu ma distrez chiar si din acest motiv. Hai sa luam totul mai lejer... ) Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Cu doua posturi mai sus veti vedea un comportament tipic Felixx: nu da specificatiile. Daca te oferi sa cumperi si sa livrezi ceva, pune dracului specificatiile de producator a marfii !!Hai Neamule, ia o tabla mica cu 65 de dolari ca si Van Der...SE PARE ca o ia! Tipic. Muscati va rog.( Un oarecare banditism MIC de Bacau ) Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Am cautat la Texas Instruments acest produs revolutionar si nu l-am gasit. Ce-i drept, nu am alocat mai mult de 20 de minute pentru cautare. Probabil din cauza ca nu-s sanatos la cap.Era asa greu sa dai un link cu specificatiile? Sau cum se procedeaza? Primesc colet cu plata ramburs de la TI si vad produsul numai cind deschid coletul? Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Buna ziua nu mai gasesc schema lui Borbely(cu 6H8S+6C33C) pe net s-a inchis si site-ul. Poate ma ajutati voi? Adresa mea de mai [email protected] Toate stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum