daniels Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Aceeai problema si la mine cu un transformator Petra. Transformatorul e comandat pentru 116mA (scrie pe el), cele 2 canale audio consuma 107mA si bazaie transformatorul. La retea in momentul masurarii erau 237,6Vca Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 danielspai tu te apropii de puterea maxima pe care o poti trage din infasurarea anodica. Ar fi bine sa ai macar o rezerva de 30%. La tine daca bazaie poate fi si din cauza ca esti aproape de maxim. Oricum cred ca la tine se incalzeste un pic traful nu? Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Se incalzeste binisor Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 danielspai tu te apropii de puterea maxima pe care o poti trage din infasurarea anodica. Ar fi bine sa ai macar o rezerva de 30%. La tine daca bazaie poate fi si din cauza ca esti aproape de maxim. Oricum cred ca la tine se incalzeste un pic traful nu?Domnilor!....de ce nu intelegeti????...un transformator toroidal NU ARE VOIE SA BAZAIE,bineinteles unul bine facut.Daca bazaie sigur se va incalzi mai mult decat este normal.In ceea ce priveste incarcarea secundarului eu sunt sigur ca a fost supradimensionat,nimeni,dar absolut nimeni nu calculeaza la limita minima un transformator.Iar de existenta acelui fenomen in reteaua de 230V~,cel putin la mine in zona nu cred ca este cazul; am masurat cu mare acuratete si nu gasesc nici macar un milivolt de DC (!!!!).Poate exista o componenta continua (2...3V) pe reteaua de 230V~,dar numai in cazul cand aceasta este "livrata" de surse independente de retaua nationala (europeana),generatoare statice sau motogeneratoare. Dac ati desfacut vreodata un traf toroidal bine facut,veti fi tentati sa credeti ca torul facut din banda pare dintr-o bucata,atat de bine este stransa si rulata acea banda (tola)...... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 In ceea ce priveste incarcarea secundarului eu sunt sigur ca a fost supradimensionat,nimeni,dar absolut nimeni nu calculeaza la limita minima un transformator. lazaroiu cam tot ce vine din China nu se pupa cu cele scrie mai sus nici in poportie de 80%! (poate ca am largit mult sensul cuvantului nimeni) La P.... singura supradimensionare provine din faptul ca nu au sarma de 0,355mm (deci nu lucreaza cu asa multe zecimale). Si am zis: daca vrei calitate de la P.... trebuie sa "freci" la melodie pe cineva de acolo si obtii calitate. Sau devii client fidel. Daca dumneavoastra "lucrati inca pe stil vechi" este una dar astazi business-ul sta la baza companiilor care produc ceva. Deci cuvantul "optimizare" capata diferite valente pentru unii. Daca este nevoie o sa caut un traf de la P.... (stiam ca am unul pe undeva de 100VA) il pun in priza si il pun in sarcina, si va zic daca bazaie sau nu. Daca bazaie il desfac si fac poze cu ce gasesc in interior. Totusi trebuie mentionat ce inseamna bazait (recent am "ascultat" doua trafuri de 500VA puse pe sarcina cam de 400W si unul cu urechea lipita de el producea un zgomot pe care l-am perceput la celalalt de la o distanta de 20cm) dar totusi dau verdictul ca nu bazaie nici unul. In schimb sunt sigur ca user-ii de mai sus aud zgomotul produs de traf de la minim jumatate de metru. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Sigur ca ai dreptate in tot ce spui,se poate spune ca d-ta fiind mai tanar "esti pe val",insa eu chiar daca"lucrez pe stil vechi",nu o sa inteleg niciodata de ce calitatea trebuie sa fie si ea pe "stil vechi" sau pe "stil nou" ?????? Eu stiu ca acum este vb de o societate de consum,dar macar aici pe acest forum sa incercam sa facem ceva de calitate.In ceea ce priveste trafurile de la P....,prietenul meu Sebi lucreaza de mult timp cu ei,dar si firma la care lucrez eu colaboreaza in stil mare cu cei de la P....,crede-ma daca ar fi sa caracterizez miezurile si sa spun ca sunt chinezarii ar insemna sa spun lucruri urate despre chinezi sa-i (!!!!)...,nu mai spun nimic..este o chestie de marcheting si nu vreau sa mai fac afirmatii de acest gen.Fiecare face cum il taie capul. Intr-adevar Sebi a avut ceva probleme cu unele trafuri,dar dupa ce au fost cum spui d-ta,adica "frecati",totul a fost OK.Sa stii ca acolo la P...exista unul ca mine,de "stil vechi" care face toate calculele,insa de la d-lui si pana la realizarea in productie...e o cale lunga! Transformatoarele toroidale care sunt suprasolicitate,adica peste sarcina la care au fost calculate,au intr-adevar un sunet ciudat un 50Hz-infundat,surd,dar numai cand il asculti foarte aproape,in niciun caz un bazait.P.S o intrebare : oare japonezii nu au descoperit inca transformatoarele toroidale(?????),procentul lor de utilizare in domeniul audio cu tuburi este extrem de mic catre inexistent.... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 TOATE miezurile biziie mecanic datorita fenomenului de magnetostrictiune indiferent cit de bine sunt facute. http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction Totusi, unele biziie mai incet altele mai tare, depinde de material si normal de executie. De obicei nu biziitul propriu ne deranjaza ci faptul ca e cuplat mecanic cu carcasa. De asemenea, dupa cum am zis, cimpul magnetic "scapat" din miez poate produce rezonanta unei carcase de tabla de fier subtire. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 TOATE miezurile biziie mecanic datorita fenomenului de magnetostrictiune indiferent cit de bine sunt facute. http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction Totusi, unele biziie mai incet altele mai tare, depinde de material si normal de executie. De obicei nu biziitul propriu ne deranjaza ci faptul ca e cuplat mecanic cu carcasa. De asemenea, dupa cum am zis, cimpul magnetic "scapat" din miez poate produce rezonanta unei carcase de tabla de fier subtire.Corect ,transformatorul este o masina electrica,ce nu poate face pentru ce a foast gandit si realizat,raport de transformare mare/mic,mic/mare.....etc. prin fenomenul de inductie magnetica,va produce lucru mecanic (bazait) si caldura.Pentru ca cele din urma sa fie cat mai mici trebuie o excelenta realizarea practica a transformatorului,materiale cat mai bune (sarma si tole),dar si o buna proiectare. Colegii care reclama acel bazait cred ca se refera la faptul ca se aude deranjant pentru un audiofil,stii bine ca unii nu accepta nici ventilatoare in astfel de amplificatoare. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Am auzit ca este acolo un nene "pe stil vechi" si ca daca suni si vorbesti nu stiu cu ce inginer de pe acolo iese treaba buna (daca nu iese treaba mare ) dar musai sa vorbesti frumos si sa explici calm si scurt ce vrei, deci fara sa plictisesti inginerul . dar macar aici pe acest forum sa incercam sa facem ceva de calitate este greu cand nu toata lumea stie de unde poate obtine cea mai buna calitate platind acelasi pret. Invit user-ul bucegi si user-ul daniels sa ne spuna cum au facut comanda la P.... . (adica au "frecat" la melodie sau nu pe cineva de acolo? ) P.S. PLecand de la link-ul lui misa am gasit doua exemple ce se pot audia: http://en.wikipedia.org/wiki/Mains_hum totusi parca bazaitul ar tinde catre cel din exemplul de 60Hz (cel de 50Hz pare un pic mai "gros"). Oricum trebuie dat volumul la minim pentru a ne apropia de sunetul real. Link spre comentariu
Vizitator fixipixi Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Aceasta este semnatura din ultimul e-mail primit de la PETRA "Cu respect, Ioan Dorel Macovei Technical Manager PETRA LTD. Frumoasa Street 6, 700729, Iasi, Romania Tel/Fax: 0040 232 234796 / 227005 / 221281 Mobil: 004 0722 /346959 [email protected], www.petra-toroid.ro" Cand am nevoie de un transformator il sun pe domnul Macovei si stam de vorba. Eu spun prostii si el, asa cum scrie si domnul Lazaroiu aici pe forum, imi explica pe scurt cum sta treaba. Nu insista, nu se da mare, dar stie ce spune. Este un adevarat meserias in transformatoare si un adevarat OM. Daca se considera publicitate se poate sterge fara nici-o problema. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Eu am facut comanda telefonic si a fost preluata de o doamna. Pentru ecranaj am ales un sistem de prindere asemanator cu cel folosit de din fier cuprat. Dupa cateva ore am fost sunat de dl. IDM care mi-a spus ca acel sistem de prindere este potrivit pt trafuri de putere mare. Eu i-am explicat la ce doresc sa utilizez traful, iar dumnealui mi-a spus ca in aceasta situatie imi poate pune un ecranaj magnetic si pot folosi un sistem de prindere clasic. Link spre comentariu
bucegi Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Multam pt felicitari Pusttiu,putometre nu am in schimb folosesc controlerul de aici: viewtopic.php?f=180&t=69140 montat intr-o carcasa separata.In cele doua rotunduri vreau sa montez niste miliampermetre.Am deconectat anodica si am alimentat doua becuri de 75W,bazaitul sa redus ca intensitate(se aude doar daca stau cu urechea cam la 30cm fata de traf,cu anodica conectata de aude si de pe canapea,cu toate ca am un consum mai mic decat cu becurile montate) Iata si raspunsul celor de la Petra: "Nu ar trebui sa se intample asa ceva. Va rog sa verificati puntea redresoare de pe infasurarea de tensiune mare. Eventual inlucuiti-o cu o sarcina rezistiva echivalenta. Cu respect, Ioan Dorel Macovei" Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 bucegi nu ne scrii si tu cum ai cumparat traful? (ai procedat la fel ca daniels si ai dat comanda la tantea aia sau ai vorbit si cu altcineva?) Scuze nu stiu daca am precizat ca atunci cand alimentezi becurile sa le faci direct din infasurarea trafului (adica firele din infasurea sa le pui la becurile legate in paralel) nu de la bornele condesatorului sau dupa puntea redresoare. Ce distanta ai de la canapea pana la amplificator (as licita minim 2 metrii). Totusi chiar din informatiile: Am deconectat anodica si am alimentat doua becuri de 75W,bazaitul sa redus ca intensitate(se aude doar daca stau cu urechea cam la 30cm fata de traf,cu anodica conectata de aude si de pe canapea,cu toate ca am un consum mai mic decat cu becurile montate ) verdictul meu este ca traful are o mica problema (la 30 de cm nu ar trebui totusi sa se auda) dar peste care poti trece insa marea problema este in montaj. Daca odata cu, conectarea tensiunii anodice se aude la o distanta foarte mare trebuie sa incepi de la punte, condesatoare si sa verifici montajul. (ceva este putred in montaj clar). Dupa cate minute cuplezi anodica? (prin pdf scria ca timpul de inclazire era de 20 de minute, misa te poate lamuri mai bine la acest aspect). Link spre comentariu
bucegi Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Eu am facut comanda pe mail,am schimbat cateva mesaje cu domnul Macovei in care i-am specificat ca traful va alimenta un amplificator pe lampi si ca vreau ca specificatiile trafului sa fie respectate cat mai bine.Am alimentat becurile direct din infasurarea trafului,distanta de la canapea la amp este cam de 2,5m.Maine am sa verific mai atent montajul poate gasesc vreo greseala. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 D-lor! nu conteaza,punte,nepunte,condensatori,sarcina prea mare,fire,becuri si alte minuni.....,nu conteaza: transformatorul toroidal nu trebuie sa bazaie sub nici forma,ce naiba tot o ametim aici????? Cand si daca ceva este prost in montaj,ori amplificatorul va merge ca naiba,ori traful se va incalzi pana se va arde...in niciun caz nu va bazai!!!! P.S masurati curentii pe toti consumatorii din secundar,apoi si curentul pe primar cu amplificatorul fara semnal.Notati undeva totul si trebuie ca puterea calculata in secundar(suma puterilor calculate in secundar) sa fie aproximativ aceeasi cu puterea calculata in primar,randamentul la asemenea trafuri este de 0,9....0,92. Daca totul este OK si se incadreaza in puterea pentru care a fost proiectat ,inseamna ca traful are probleme "mecanice",clar! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum