lorik199 Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 in seara asta am cotrobait prin sertar si am gasit 2 buc CDB 447 si mia veni o idee cu ele, sa faca un soi de volum cu afisare a treptei, adica am un potentiometru la ampif ce-ar mai avea o sectiune libera de 50K, si pe masura ce rotesc potentiometru sa-mi indice pe-un afisaj cu led pozitia relativa a cursorului, de la 0 pana la 9acum intrebarea e cum as putea face asta, ca n-am nici o idee Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Pozitia cursorului unui potentiometru, dpdv electric o poti stabilii doar prin masurarea rezistentei lui sau prin masurarea unei tensiuni pe care o modifica (divizor rezistiv). Tu cu CDBurile nu poti face decat ceva digital, un numarator. Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 in seara asta am cotrobait prin sertar si am gasit 2 buc CDB 447 si mia veni o idee cu ele, sa faca un soi de volum cu afisare a treptei, adica am un potentiometru la ampif ce-ar mai avea o sectiune libera de 50K, si pe masura ce rotesc potentiometru sa-mi indice pe-un afisaj cu led pozitia relativa a cursorului, de la 0 pana la 9acum intrebarea e cum as putea face asta, ca n-am nici o ideeCel mai ieftin este utilizarea unui comutator decadic>binar montat direct pe axul potentiometrului (chinezii folosesc curent aceasta solutie )http://www.ledlux.ro/store/index.php?ac ... n=ProdViewBAFTA! Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 da ,eu nu stiu cum sa fac aceasta parte cu masurarea (tensiunii cred ca cel mai bine) si pana la intrarea numaratorului cu 447, si aici partea ceva mai grea, codificarea semnalului pe intelesul lui Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 CDBul respectiv avad functia de numarator....banuiesc ca-ti trebuie un convertor tensiune-frecventa (inversul convertoarelor care masoara turatia motoarelor auto pe voltmetru). Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 da, de asa ceva as ava nevoie, dar cu ce circuit se poate realiza? Cel mai ieftin este utilizarea unui comutator decadic>binar montat direct pe axul potentiometrului (chinezii folosesc curent aceasta solutie )http://www.ledlux.ro/store/index.php?ac ... n=ProdViewBAFTA!chiar detin asa ceva, sa vad cum o sa le adaptez si mai ales sa le gasesc pinout-ul, si modul cum le voi legadaca cineva are vreo schema ii multumesc anticipat Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Lorica, stand pe toilette am zarit printr-un tehnium, anume 12/1981 ceva pentru tine. Gasesti de download-at revista AICI Partea cu CDB442 nu te intereseaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum