augustin87r Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Va salut,Stau de cateva zile in gazda la un prieten in Bucuresti. Are un filtru de cafea Platinium care nu ii mai marge. Problema am identificat-o a fi in ceea ce eu as numi termistor sau termostat. E piesa din imagine. Era prinsa de placa unde sta vasul de sticla...Pe ea scrie 110 grade Celsius. Cred ca dupa ce ajunge la temperatura asta intrerupe circuitul. Acum piesa se comporta ca un contact deschis. Cred ca am spus impropriu termistor, cred ca e ceva totusi rudimentar in sensul ca se bazeaza pe dilatarea unei lamele cumva care pana la 110 grade tine contactul inchis, iar apoi il deschide. Intrebarea mea e unde pot gasi aceasta piesa si cum se numeste ea concret. Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Este intr-adevar un comutator termic normal inchis, are in componenta un disc bimetal si un contact lamelar in interior care este actionat de bimetal printr-o tija din material izolant, la cresterea temperaturii discul din bimetal se cubeaza in sus si intrerupe contactul. Incearca sa cauti pe la reparatii uz casnic,se gasesc si la cuptoarele cu microunde, eu am vre-o 10 sau chiar 20 bucati. Link spre comentariu
djdansmart Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Da..piesa este pe post de termostat! De fapt este chiar un termostat doar ca nu ai posibilitatea de reglaj.. Cand ajunge la temperatura indicata..intrerupe alimentarea rezistentei care incalzeste apa! Eu demult (nu se gaseau atunci) am pus (improvizat) un termostat de la un fier de calcat..important este sa isi faca functia respectiva! Uite aici poti gasi ceva.. http://www.metrafo.ro/produse/sigurante ... ailability Link spre comentariu
augustin87r Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Va multumesc. Am gasit aici cu ajutorul unui user de pe alt forum http://www.e-piese.ro/shop/senzor_tempe ... 110*c.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum