Liviu M Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 Trebuie sa pui o conditie care sa-ti activeze transmisia numai cand vrei tu (ori hard, cu un buton, ori soft, cu un caracter primit de la PC, ori...). Altfel n-are nici un motiv sa se opreasca (transmisia e in bucla while(1)). Link spre comentariu
wolfei Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 Vreau sa pun in slideurile pt prezentare niste scheme..si nu sunt sigur care e rolul unor componente...Rezistenta R3 o folosesc ca sa imi dea exact 3.3V...dar nu stiu sa spun ce rol are exact...daca ma intreaba...face un divizor de tensiune cu diodele...sau ccum sa ii zic??SI deasemenea condensatoarele de la lm7805 sun toate de decuplare?...nu doar cele electrolitice sunt de decuplare? Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 In continuare s-ar putea sa "dau pe langa"; din pacate n-am fost prea studios cand era cazul, asa ca (desi ma dau mare pe aici) nu-s chiar cel mai "priceput". Sper sa ma corecteze si pe mine cineva daca dau prea multe "rateuri".Mie R3 mi se pare inutila, ar trebui sa mearga fara; rolul pe care i-l banui eu e "de polarizare", sa-ti tina diodele "deschise bine" (sa asigure un curent suficient prin diode astfel incat sa nu-ti varieze caderea de tensiune pe diode daca variaza curentul prin circuitul alimentat la 3.3V). C10 e desenat invers.Condensatoarele, in functie de capacitate (si modul de construire, da' nu despre asta vorbim acum), actioneaza la frecvente diferite; cele cu capacitate mare sunt pentru frecvente mici (de-aia la redresoare se folosesc cu succes capacitati mari), iar cele mici pentru frecvente mai mari. Cum spuneam, nu-s prea sigur pe afirmatiile de mai sus, asa ca mai asteapta pareri/mai cauta prin alte parti. Link spre comentariu
wolfei Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 Ms mult pt pareri...e mai bine decat deloc...se pare ca thread asta nu e prea interesant...odata ce numai tu imi raspunzi Am inteles principiile pe care le expui tu...dar cond alea ...mai exact ce fac...resping componenta de curent continuu...resping spiturile de frecvente inalte...sau care e scopul lor exact... Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 In principiu cei despre care vorbim "netezesc" tensiunea de alimentare.Cei mari, de mai multi uF, "ajuta" regulatorul in cazul consumurilor mari si bruste (ca si cum pe traseul unui parau ai face un lac de acumulare - dupa ce se umple lacul, paraul curge mai departe cu debitul normal, da' daca ai nevoie de apa mai multa deschizi zagazul si ti-o da lacul).Cei mici (100 nF) conectati langa alimentarile integratelor, "pun la masa" spike-urile/zgomotul datorate comutarilor digitale. Orice semnal digital care comuta genereaza zgomot (si) pe liniile de alimentare. Astea se "filtreaza" cu diverse filtre. Cele mai simple sunt condensatori (potriviti ca valoare) care se comporta ca scurtcircuite intre VDD si VSS pentru anumite frecvente. De ce 100 nF in cazul de fata? Parca asa recomanda uChip in data sheet. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Am o sugestie. Ai putea pune parametrul \f in fata mesajelor pentru a avea in Hyperterminal doar ultimele mesaje si a le sterge pe cele vechi. Eu zic ca arata mai bine. Cand trebuie sa sustii lucrarea ? O poza cu tot sistemul se poate ? L.E. Si dioda Zenner nu ai pus-o cum trebuie. Uite aici cum trebuie pusa : Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 He, he, eu abia acum vad ca una din diode e zener. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Si n-am inteles ce rol au celalte doua diode. Ai putea sa pui un LM317 si sa ajustezi tensiunea fara sa te mai complici cu dioda Zenner. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Eu am crezut ca sunt 3 diode "normale" inseriate, pe care sa cada ~1.7V si sa-i ramana 3.3V pentru LCD. De-aia nici nu m-am uitat atent la ele si n-am vazut zenerul. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Chiar daca erau 3 diode normale inseriate, tensiunea de iesire ar fi fost de 9v (presupun ca ar fi folosit o baterie de 9V) - 1.7= 7.3. Nu prea dau 3.3 V. Daca vroia 3.3 V trebuia sa puna diodele dupa iesirea regulatorului ca sa aiba 5 - 1.7=3.3. Dar cred ca tot mai bine este cu LM317. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Intr-o schema anterioara are un lm317 dupa lm7805. La asta ultima nici nu prea m-am uitat, am crezut ca doar a schimbat LM317 cu diode. Bine ca te-ai uitat tu, ca-i iesea proiectul varza. @wolfei: de ce nu folosesti partea de alimentare din schema din pagina 7 (postul de dupa MITICA)? Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 M-am uitat si la schema de pe pagina 7 si vad ca acolo a folosit LM317. Dar am observat altceva. La liniile de date pentru lcd a folosit rezistente de pull-down de 220 ohmi. Mai bine ar pune rezistente de pull-up iar valorile acestora sa fie intre 4.7 k si 10 k. Oricum si daca ar folosii rezistente de pull-down valorile acestora ai fi prea mici. Poate initiatorul topicului ne pune la curent cu modificarile care le-a mai efectuat.L.E. Si in chema de pe pagina 7 condensatorul C13 este pus in serie cu alimentarea. Trebuie pus in paralel. Link spre comentariu
izua Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Ce model de simulare folosești în posturile inițiale pentru display?Mulțumesc. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 @A_L_E_X: de C13 i-am zis si eu. Rezistentele nu-s nici de pull-up nici de down ci-s rezistente de "adaptare" - PIC-ul e alimentat la 5V, LCD-ul la 3.3V; eu i-am zis c-ar fi bine sa le conecteze prin rezistente, sa n-aibe probleme. @wolfei: ce-ar fi sa pui schema completa, sa vedem daca nu mai sunt si alte probleme? Link spre comentariu
wolfei Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 hello...scz ca nu am mai raspuns dar nu am avut net zilele astea..net de camin... aceasta e schema /..ultima varianta...cred...cu modificarea ca C10 si C13 sunt pusi invers, cu - la masa...azi tr sa prezint...cred k dp 12...eu folosesc 2 diode 1n4007 si una 1n5809...sincer nici nu am remarcat ca e zenner ...am folosit-o de la inceput...si am pus mereu in schema dp Lm78l05...doar ca am desenat gresit... ...ideea e ca imi dau la iesire 3.3V...am folosit lm317 si prin verificari am modificat potentiometru pana cand am scos la iesire 3.3V...si cand am conectat lcd ...scotea 4...si am zis sa modific iar un pic la pot ...sa scot 3,3...si a sarit in 7V...mi-a picat fata...am crezut ca am ars lcd...nu s-a ars....dar nici nu am mai folost metoda aceea...daca mai aveti vreo sugestie..poate am timp sa mai corectez ceva:PDaca te referi la simularea in proteus am luat de pe net modelul pt 3310, lasa un pm cu mail si ti-l trimit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum