Vizitator sckippio Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Eu stiam ca poate optimiza codul; vezi daca optimizarea e activata si daca ajuta la ceva.cum anume vad dca e activa optimizarea codului? Link spre comentariu
Vizitator sckippio Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Eu stiam ca poate optimiza codul; vezi daca optimizarea e activata si daca ajuta la ceva.cum anume vad dca e activa optimizarea codului? Link spre comentariu
Liviu M Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 In mplab -> Project - Build options... -> Project.Aici in functie de ce toolsuite (Universal Toolsuite) de la htsoft, ai diverse taburi. La mine optimizarile sunt la cel pentru compilator. Link spre comentariu
Vizitator sckippio Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 multumesc mult , am reusit ceva ceva. pai am umblat unde ai zis tu - nu prea am inteles din ce ai explicat si am facut dupa mine:din meniu am ales project -> build option....-> projects am ales de acolo tabul driver.iar la avaible driver era in op picc-lite compiler, avand doua drivere l-am ales pe celalalt ca stiam ca mi-ai zis la un moment dat ca s-ar putea sa fie din cauza compilatorului ca e varianta lite.si acum mi-a compilat , a dat niste chestii (warning-uri doua la numar) dar mi-a facut fisierul hex si imi merge.multam inca o data. Link spre comentariu
Vizitator sckippio Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 ma chinui sa afisez o valoare ngativa la temperatura. si am facut dupa cum apare in codul atasat. dau doar functia main ca restul nu e schimbat nimik . nu reusesc sa afisez minusul si nici macar o cifra cand termometru trece pe negativ.void main(void) { float temp,pres; initialize(); DelayUs(20); lcd_gotoxy(0,0);lcd_puts("Temp: "); lcd_gotoxy(70,0);lcd_puts("C"); lcd_gotoxy(0,3); lcd_puts("Pres: "); lcd_gotoxy(60,3); lcd_puts("mmHg"); while(1) { temp =read_adc(0)*((5.0*100.0)/1023.0); if(temp>0) { afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); } else { lcd_gotoxy(29,0);lcd_puts("-"); afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); } pres =mpx4115a_read(); afisare((int)pres,3, 30); DelayMs(250); } } Link spre comentariu
Liviu M Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Pai daca tot scrii semnul de mana, poti sa afisezi temperatura ca numar pozitiv; nu ma apuc acum sa caut, da' nu-s sigur ca afisare_float stie ce sa faca cu numerele negative. Adica as modifica afisarea din else if(temp>0){ afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); }else{ lcd_gotoxy(29,0);lcd_puts("-"); afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); }in if(temp>0){ afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); }else{ lcd_gotoxy(29,0);lcd_puts("-"); afisare_float(-temp, 1, 30); DelayMs(100); } Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum