Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect nokia 3310 +LM35

wolfei

Postări Recomandate

• Răspunsuri 140
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

67

• wolfei

54

• A_L_E_X

6

• nana

3

Top autori în acest subiect

In mplab -> Project - Build options... -> Project.Aici in functie de ce toolsuite (Universal Toolsuite) de la htsoft, ai diverse taburi. La mine optimizarile sunt la cel pentru compilator.

Link spre comentariu
Vizitator sckippio

multumesc mult , am reusit ceva ceva. pai am umblat unde ai zis tu - nu prea am inteles din ce ai explicat si am facut dupa mine:din meniu am ales project -> build option....-> projects am ales de acolo tabul driver.iar la avaible driver era in op picc-lite compiler, avand doua drivere l-am ales pe celalalt ca stiam ca mi-ai zis la un moment dat ca s-ar putea sa fie din cauza compilatorului ca e varianta lite.si acum mi-a compilat , a dat niste chestii (warning-uri doua la numar) dar mi-a facut fisierul hex si imi merge.multam inca o data.

Link spre comentariu
Vizitator sckippio

ma chinui sa afisez o valoare ngativa la temperatura. si am facut dupa cum apare in codul atasat. dau doar functia main ca restul nu e schimbat nimik . nu reusesc sa afisez minusul si nici macar o cifra cand termometru trece pe negativ.void main(void) { float temp,pres; initialize(); DelayUs(20); lcd_gotoxy(0,0);lcd_puts("Temp: "); lcd_gotoxy(70,0);lcd_puts("C"); lcd_gotoxy(0,3); lcd_puts("Pres: "); lcd_gotoxy(60,3); lcd_puts("mmHg"); while(1) { temp =read_adc(0)*((5.0*100.0)/1023.0); if(temp>0) { afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); } else { lcd_gotoxy(29,0);lcd_puts("-"); afisare_float(temp, 1, 30); DelayMs(100); } pres =mpx4115a_read(); afisare((int)pres,3, 30); DelayMs(250); } }

Link spre comentariu

Pai daca tot scrii semnul de mana, poti sa afisezi temperatura ca numar pozitiv; nu ma apuc acum sa caut, da' nu-s sigur ca afisare_float stie ce sa faca cu numerele negative. Adica as modifica afisarea din else

if(temp>0){   afisare_float(temp, 1, 30);   DelayMs(100);    }else{   lcd_gotoxy(29,0);lcd_puts("-");   afisare_float(temp, 1, 30);   DelayMs(100);    }
in

if(temp>0){   afisare_float(temp, 1, 30);   DelayMs(100);    }else{   lcd_gotoxy(29,0);lcd_puts("-");   afisare_float(-temp, 1, 30);   DelayMs(100);    }
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări