Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor smps cu tl494

Postări Recomandate

vreau sa realizez un convertor cu tl494 si m-am apucat sa desenez cablajul.din cauza ca acuma invat sa lucrez in eagle va rog sa va uitati si dumneavoastra care aveti experienta sa nu fi gresit ceva. ca sa pot lucra mai usor am despartit schema in partea de forta si partea de comanda.atasez schema si cablajul pe care l-am desenat eu.va multumesc,si astept parerea dumneavoastra

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

din pacate experienta mea este zero!am sa redesenez cablajul si o sa fac traseele mai groase doar ca imi cam prind urechile in eagleLE:acum am vazut un pic mai jos pe pagina alta sursa tot cu tl494 si cred ca am sa o incerc pe aceea.treaba era ca asta mergea direct cu trful din sursa de calculator fara sa umblu la el.schema am luato de la sectiunea amplificatoare (este un post cu amplificator cu tl 494).lam rugat pe domnul care a deschis topicul sa imi trimita cablajul si a fost de acord dar cred ca sa razgandit.de aceea m-am apucat eu de desenat si a iesit ce a iesit.va multumesc pentru atentia acordata!

Link spre comentariu

multumesc pentru schema domnule lorik99!cred ca ma indrept mai sigur spre schema din postul de mai jos cu acelasi nume ca al meu, pentru ca am si cablaj cu pozitia pieselor si explicatii.vroiam sa scap de bobinat traf dar se vede ca nu este alta solutie(mama lui de transformator).am mai avut o tentativa de bobinat traf si nu am reusit nimic,cred ca incep iara si nu ma las pana nu reusesc :nebunrau: .va multumesc inca odata pentru ajutorul acordat

Link spre comentariu

este foarte buna schema, foarte asemanatoare cu cea ce v-am recomandat-o + acea mica modificareoricum cred c-ati vazut si acolo cum sunt dimensionate traseele, care e recomandat sa le cositoriti intr-un strat cam mai grosutP.S: la cati ani am, e logic sa vorbesc asa cu dumneavoastra + ca nu stiam ce varsta aveti

Link spre comentariu

am inceput sa adun piese pentru montajul din schema care am atasato ultima data.vreau sa va intreb daca inlocuiesc tranzistorii2sa733 si 2sa1534 cu 2sa1294, 2sc945 si 2sc925 cu 2sc1815 este bine?am studiat datasheetul si zic eu cfa ar fi bun asa.piesele astea trebuie sa le comanmd dintr-un catalog si am gasit doar astea ce le-am scris eu aici!va multumescLE:am uitat sa zic de diode.pot sa pun diode ultra rapide care tin 30 de amperi si 200 volti?sau mai trebuie sa tin cont de altceva cand le aleg?alea din schema tot nu le gasesc in catalog

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

buna seara!trebuie sa reinvii subiectul ca nu inteleg un lucru la care sper sa gasesc raspuns.am realizat montajul si din cauza ca nu a functionat l-am pus la pastrare.azi am dat de el si am zis sa mai surubai poate il fac sa mearga.am pus osciloscopul pe el si imi arata unda patrata pe poarta la mos si pe iesire la mos imi da dinte de fierestrau.pun si oscilogramele sa vedeti.de ce se intampla treaba asta?nu se deschid mosfetii cum trebuie?am pus rfp40n10 ca de astia aveam in casa(vreo 20 de bucati).astept o sugestie sa vad de unde pot remedia problema!multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări