Vizitator Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Sal.Caut o schema pentru LC 7258 .Ma intereseaza sa il pot folosi ca scala numerica la o sincrodina in 80m.El afiseaza frecventa receptionata prin masurarea o.l.+f.i.De ex 1400khz(afisat)+455khz>la intrare 1855khz ,or eu am nevoie de schema sa vad daca se poate configura LC 7258 sa masoare direct frecventa aplicata la intrare(1200khz la intrare>la fel si pe afisaj).Ar merge sa fac un mixer pe 455khz+frecventa masurata dar nu vreau sa complic lucrurile. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Daca studiezi datasheet-ul o sa observi ca are inclus in integrat blocul de conversie, este un circuit special conceput pentru receptoarele de radiodifuziune.Poti construi un frecventmetru cu pic sau scala digitala si ai scapat de probleme. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Nu am datasheet-ul pentru el si de aceea am intrebat,stiam ca alte variante de LC-uri aveau cativa pini de unde se putea configura numaratoarea prin punere la gnd sau la vss.In fine cred ca ideea nu era tocmai buna din cauza afisajului care mai baga si ala zgomot fiind VFD.Multumesc. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 LC7258 datatsheetAtat trebuie sa scrii pe google.Foloseste afisaj multiplexat, nu este asa mare problema, dar trebuie ecranat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Am gasit pana la urma si are ceva preselectari in functie de F.I dar nu ma ajuta cu nimic.Oricum merci. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Integratul a fost construit pentru o singura aplicatie, utilizarea in receptoare pentru benzile de radiodifuziune.Pentru alte aplicatii nu se poate utiliza daca nu se incadreaza in parametrii.Daca construiesti un transceiver cu frecventa intermediara de 10,7Mhz sau 455khz atunci se poate utiliza, daca nu, mai bine folosesti frecventmetru scala digitala cu PIC, sunt destule variante pe internet.Asta ca sa nu treci la variantele vechi folosite pentru A412 cu TTL sau cu MMC22926 care sunt destul de greu de gasit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Cel mai bine fac asa ceva cu un PIC si nici nu mai stric jucaria(de unde vroiam sa jupoi frecventmetrul).Sunt doua frecvente de ales 10,7mhz si 455khz,dar in practica ele difera in functie de filtrele disponibile(gasite)de ex.9mhz sau 500khz asa ca e destul de limitata aplicatia cu LC7258.Mai mare daraua decat ocaua dar am gasit greu datasheet-ul pentru integrat si speram sa aiba ceva de unde se poate umbla la numarator. Link spre comentariu
papelyno Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Salutare,tocmai am demolat un tuner ce contine tot blocul de afisaj frecvente Am si Fm cu acest LC7258 inclusiv afisaj-ul vfd,tunerul este akai akai AT-k30L.in caz ca esti interesat de modul (tunerul era perfect functional dar imi trebuia carcasa) astept MP. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Salutare,tocmai am demolat un tuner ce contine tot blocul de afisaj frecvente Am si Fm cu acest LC7258 inclusiv afisaj-ul vfd,tunerul este akai akai AT-k30L.in caz ca esti interesat de modul (tunerul era perfect functional dar imi trebuia carcasa) astept MP.Mulumesc,am renuntat la idee pentru ca nu pot sa ii modific numaratorul asa cum am nevoie.PS.nu vad nici un MP ,doar profil.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum