Vizitator glub Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 buna ziua. sunt nou pe aici.recent am gasit doua tipuri de lampi 6H9C si 6H7C, am,pana in 100 din fiecare. si sar putea sa fie si alte tipuri ascunse pe acolo.as vrea sa stiu daca imi pot face un amplificator de chitara cu aceste doua lampi.multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 buna ziua. sunt nou pe aici.recent am gasit doua tipuri de lampi 6H9C si 6H7C, am,pana in 100 din fiecare. si sar putea sa fie si alte tipuri ascunse pe acolo.as vrea sa stiu daca imi pot face un amplificator de chitara cu aceste doua lampi.multumesc anticipattubul 9H9C se poate folosi cu succes in locul tuburilor ECC83 se poate folosi in preamplificatoarele ,amplificatoarelor de chitaraau un sunet aparte ,mult mai fin si detaliat decit ECC83 ,am lucrat cu aceste tuburi si nu este doar parerea mea,este si parerea unor chitaristi cu multa experientaca tuburi finale poti folosi ce vrei ,EL34/84 6P6C,6P14P,6P36 KT depinde ce pudere de iesire doresti sau ce tuburi finale detii6H7C se poate folosi ca tub defazor ,in etajul finalse mai poate folosi ca repetor catodic ,inaintea buclei de looppoti construi un amplificator cu aceste tuburimare grija la legaturile de masa si la traseul pentru filament,in special la 6H9C,datorita amplificarii mari poate introduce brum sau oscilatii peste semnaldaca vrei sa faci ceva pentru chitara te pot ajutaam construit citeva amplificatoare cu aceste lampi Link spre comentariu
Vizitator glub Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 daca vrei sa faci ceva pentru chitara te pot ajutaam construit citeva amplificatoare cu aceste lampimai ajuta foarte mult. merci fain. prima intrebare. de ce lampi mai am nevoie? sau... pot face ceva doar cu aceste 2 lampi? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 daca vrei sa faci ceva pentru chitara te pot ajutaam construit citeva amplificatoare cu aceste lampimai ajuta foarte mult. merci fain. prima intrebare. de ce lampi mai am nevoie? sau... pot face ceva doar cu aceste 2 lampi?citeste aici! viewtopic.php?f=28&t=47458gasesti si o schema cu 6H9C Link spre comentariu
Vizitator glub Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 am mai gasit o lampadeci momentan am:6h6n6h7c6h9c Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Ce e aşa de greu să cauţi datele lor pe net, ca să te lămureşti ce poate fiecare lampă?6H9C e bună în preamplificare, cu 6H7C s-ar putea face cel mult un preu de cască, iar 6H6n e lampă prefinală.Nu văd nici o lampă finală pînă acum. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 buna ziua. sunt nou pe aici.recent am gasit doua tipuri de lampi 6H9C si 6H7C, am,pana in 100 din fiecare. si sar putea sa fie si alte tipuri ascunse pe acolo.as vrea sa stiu daca imi pot face un amplificator de chitara cu aceste doua lampi.multumesc anticipat Daca esti nou pe aici si incepator in ale tuburilor,poti sa-ti faci un foarte elegant amplificator de chitara cu 6N9S in preamplificare (recomandarea lui ) si finalul in PP cu o singura lampa,dubla-trioda 6N7S (maxim 10W) sau doua tuburi in paralel pentru o putere de pana la 15W.Transformatorul de iesire trebuie calculat la un Raa=11Kohm pentru o singura lampa 6N7S si 8Kohm pentru doua lampi in paralel.Sunt exemple pe net foarte multe. Daca puterile de mai sus iti sunt suficiente,atunci poti trece la realizarea practica a unui amplificator. Se poate face si un amplificator pentru auditii de camera tot in configuratiile de mai sus si chiar SE-uri cu 2...4X6N7S in paralel,bineinteles calculand de fiecare data transformatorul de iesire.Am pus niste scheme ,dar sunt mult mai multe pe net,sau chiar colegii de pe aici s-ar putea sa te ajute cu scheme.Nu trebuie sa te sperie schemele din atasament,sunt si altele fara transformator defazor (interstage transformer). ,coleg de pe forum,chiar a simulat o astfel de schema si-ti poate da mai multe amanunte. Spor la treaba si cat mai multa vechime pe forum! Link spre comentariu
Vizitator glub Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Daca puterile de mai sus iti sunt suficiente,atunci poti trece la realizarea practica a unui amplificator. initial ma gandeam la un head, iar daca vreau in jur de 100w, as putea folosi cele 3 modele de lampi pe care le detin? si daca da, de ce lampi as mai avea nevoie.multumesc anticipat Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 De unde 100w din triode preamplificatoare? Credeti ca daca se puteau realiza numai din asa ceva nu le construiau si altii inaintea dvs? Chiar nu ati citit absolut nimic despre tuburi(de pe forum sau din alta parte)????? Userul lazaroiu scrie mai sus: si finalul in PP cu o singura lampa,dubla-trioda 6N7S (maxim 10W) sau doua tuburi in paralel pentru o putere de pana la 15W...... Daca puterile de mai sus iti sunt suficiente,atunci poti trece la realizarea practica a unui amplificator........... Se poate face si un amplificator pentru auditii de camera tot in configuratiile de mai sus si chiar SE-uri cu 2...4X6N7S in paralel,bineinteles calculand de fiecare data transformatorul de iesire. Daca se doreste putere mai mare se pot folosi lampi finale de putere....... de aceea au fost proiectate. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Daca puterile de mai sus iti sunt suficiente,atunci poti trece la realizarea practica a unui amplificator. initial ma gandeam la un head, iar daca vreau in jur de 100w, as putea folosi cele 3 modele de lampi pe care le detin? si daca da, de ce lampi as mai avea nevoie.multumesc anticipat6L6GTEL34KT886P3C Link spre comentariu
Vizitator glub Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 6L6GTEL34KT886P3Cdaca ai trimis asta, inseamna ca se poate, nu cum ziceau cei de mai sus.de cate bucati am nevoie? din fiecare? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 6L6GTEL34KT886P3Cdaca ai trimis asta, inseamna ca se poate, nu cum ziceau cei de mai sus.de cate bucati am nevoie? din fiecare? ca sa faci un amplificator de 100w ,mai ai nevoie de patru lampi finale,un model din lista de mai suspoti construi acest amplificator ,personal cred ca mai ai un drum lung pina la finalizarea lucrariinu te supara pe mine pentru urmatoarele rinduriam vazut ca ai postat cam acelas lucru si pe www.rgc.rodin intrebarile pe care le pui ,nu cred ca ai experienta necesara pentru a definitiva un amplificator de 100w cu tuburidaca totusi te apuci ,INCERCAM SA TE AJUTAMMARE GRIJA CA UN AMPLIFICATOR DE 100W SE ALIMENTEAZA CU TENSIUNI MARI ,470....650Vo greseala si Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Un amplificator de 100w este greu de construit si este descurajant deja din faza constructiei sasiului, trebuie sa fi foarte motivat sa incepi asa ceva, dar daca crezi ca merita vei fi ajutat. Totusi pt inceput ar fi bine sa te limitezi la ceva mai usor, tuburile pe care le ai sint foarte bune si pot fi utilizate aproape pt orice aplicatie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum