Cilibiu Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Am reparat de curand o sursa atx SOLY-TECH, am primito de la cineva, avea tranzistori arsi pe partea de putere, tranzistori pe partea de comanda, si un shunther de pe sursa auxiliara!Intr-un final am rezolvato.Cand am desfacuto am ramas un pic uimit de ce am gasit in ea, fata de cele DELUX care sunt ................. ,Aceasta este mult mai complicata, foloseste circuit PWM 2008, la care nu am gasit detali tehnice, pe ea scrie max 500W W/PPFC.Iar ce ma cam uimit este un "tip" de transformator, cea ce cred ca este un "droser" care este inseriat pe partea de alimentare! intra doar 2 fire in el , atat!Dar la ce ii trebuie acest "droser"?? W/PPFC sa simbolizeze ca are PFC activ, si acest droser face parte din acest "sistem?Pea ea scrie ca am doua tensiuni de 12V, 12V1 si 12V2.Oare sursa chiar da aceasta putere? 500W? sau tot ca cele delux zice 450W si da 250W?Toata seria este urmatoarea>>>>>>>>>>>>>>>> MODEL: SL-D500EXP (W/PPFC)Ce pareri imi puteti da?L.E Pe un site de vanzari scria ceva de genu cu UPS si 12/24V! ceo fi insemnand?? sunt bagat in ceata un pic Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Sursa dvs. este ceea ce noi numim "pocnitoare vopsita".(aka Jou-Jye, KME, etc) cat despre cei 500W...pffff. Cat despre drossel, putin ajuta! mai bine ii puneau condensatori de calitate! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 25, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2010 LOOOLL Inseaman ca cea ce credeam eu .......... nu prea e?Ce poti sa imi zici de ea? ceva mai multe detali?Daca ii schimb conzi cu alti de calitate? etc Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 E o sursa conceputa dupa o schema "clasica", firme serioase precum Delta Electronics au scos tot ce se putea scoate din ea, si da, se pot schimba condensatorii de pe iesire, pe rail-urile de +3,3,+5V, +12V, si NEAPARAT cel de 470-1000uF/10V pt. tensiunea de stand-by(+5V), mai ales daca obisnuiti sa lasati PC-ul conectat la reteaua electrica, dupa "turn-off"-ul din windows...condensatorii pe care ii puneti sa fie low-esr la 105 grade, cu tensiunea cat se poate de mare(cat incap acolo).Ca branduri de condensatori buni, recomand Rubycon, Sanyo, Nichicon, SEC(Samsung Electronics), in functie de ce puteti procura(si de unde).Tranzistorii aia erau arsi dintr-un motiv...fie "Electrica", fie supraincalzire(cele doua ventilatoare de 80mm sunt o solutie indoielnica, mai bine puneau chinezoii unul singur de 120mm...).Pentru "Electrica" solutia este un varistor (MOV) de 275-300V paralel pe intrarea de 230V, normal sursa ar trebui sa aiba, daca nu s-ar face economii(filtre RF cu bobine cuplate magnetic inlocuite cu...strapuri, condensatori MKT cu...aer(adica lipsa). Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 25, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Deci asta are tot , de la acelel filtre si conzi, nu are strapuri cum am vazut eu in surse delux,asta le are, dupa cum am reparato vad ca este bine conceputa si toate piesele la locul lor, chiar vad unele componente cu firmele care ai zis pe ele, intradevar conzi de pe 5VSB iam schimbat , si o sa mai schimb daca vad ceva ineregula,dar sursa debiteaza 500W sau macar pe aproape? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Am primit si eu mai demult (cam 2-3 ani) una de genul asta. Toti electroliticii de joasa tensiune erau umflati! Intr-adevar pare mai de bun simt decat chinezariile ordinare,dar condesatorii aia...e cam o cioara vopsita Drosselul ala e de fapt PFC-ul pasiv. Cel activ e facut cu un tor de frecventa mare (deci o bobina mica) si cu un integrat specializat Nu cred ca se duce pana la 500w si daca ar face-o sigur randamentul ar lasa mult de dorit. PS:ce sistem ai de iti trebuie 500w? Eu cu un E6300 +7900gt in teste n-am depasit 250w trasi din retea (sursa mea are randamentul cam 60%) O sa incerc sa pun poze cu a mea,dupa ce-o dezgrop Link spre comentariu
moro Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Daca alea au pfc activ eu imi tai sireturile de la adidasi, am avut si eu ocazia sa-mi bag nasul prin cateva. Jalnice Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Adik mai pe scurt sa inteleg eu ..... este ca aceasta sursa nu este cu nimic diferit de chinezariile DELUX?Am inteles bine?Dar oare de ce sunt asa scumpe fata de celelalte? Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Adik mai pe scurt sa inteleg eu ..... este ca aceasta sursa nu este cu nimic diferit de chinezariile DELUX?Am inteles bine?Dar oare de ce sunt asa scumpe fata de celelalte?da, functional n-am mai nimic in plus fata de deluxpai pretul... vopseaua, al doilea fan de 80mm, plasa pt conectorul atx, astea costa frate Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 "Delux" de 600W este decenta, exista un topic numit "sursa-inger sau demon" pe net, acolo e o lista cuprinzatoare cu surse bune/rele, practic, din experienta mea, pot spune ca "marci" precum Rexpower, Maxpower, Killpower, Aline, JNC, KME, sunt veritabile pocnitori, cazuri de clienti cu absolut toate componentele arse(inclusiv unitatea floppy!) in PC de una din asta, au fost cateva, iar cazuri de clienti care aveau cipul super input-output defect pe placa de baza, cateva sute! "Fortron" defecta am gasit una, cu un condensator umflat(nu a produs pagube), dar avea vreo 8-9 ani de mers non-stop, 24/24, intr-un sistem NEC PowerMate." "Seasonic' nu am vazut nici una defecta, e drept ca sunt mai rare prin PC-uri. "Premier", o "pocnitoare norocoasa" a rezistat eroic intr-un sistem cca. 2 ani, dupa care a murit subit, fara urme si conzi umflati. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 FSP (Fortron group) cum sunt? Chiar au legatura cu Fortron?ms Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Fortron Blue Storm 400 sunt superok, au certificarea 80+, sunt un pic mai "galagioase" decat Seasonic-urile, FSP Group=Fortron. Totusi recomand Seasonic, diferenta de pret e nesemnificativa. Surse de calitate "paranoida' gen Zippy(ventilator metalic, galagie infernala!)sunt destinate serverelor, si sunt mai greu de gasit in RO.Nu mai vorbim de pret. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Si Raidmaxul cum e? Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Raidmax, cam la aceiasi bani cu Rasurbo, e net inferioara acesteia din urma, deoarece nu stii ce-i inauntru, poti avea noroc sa fie inauntru Topower sau Sirtec, sau pur si simplu o mare pocnitoare. Pana n-o desfaci, nu-ti dai seama. Sunt toate executate in regim OEM, brandul "raidmax" e doar brand, ei nu produc nimic, decat abtibilduri. Ca sa mergi la sigur in cazul unei surse cu pret "mediu"(100-140 lei) cea mai potrivita optiune e "Spire". Surprinzator de buna la banii ei. Surpriza urata am vazut la "Jou-Jye"-o sursa foarte grea, cu aspect"comercial", lac negru lucios, ventilator de 120mm, gratare nichelate, inauntru o inghesuiala de zile mari, condensatori infecti(GSC G-Luxon KZC), tipic Shenzen design, o "pocnitoare supervopsita".Condensator electrolitic de 1000uF/10V pe stand by +5V, umflat a doua saptamana de la achizitie---garantie.Urmatoarea Jou-Jye-poooooc!!!! pe un sistem low-energy, care nu "manca" mai mult de 100W-nu i-o fi placut consumul redus al sistemului... asa ca a protestat zgomotos. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Ms de info!Eu daca-mi iau sursa,imi iau de ocazie (ori sh,ori de la cineva care aduce surse ieftin),deci nu din magazin (ca nu permite bugetul) si d-aia tot intreb.Fortron am avut si am fost foarte multumit. Sursa era de 230w pe un sistem de 150w (consumati din retea). Mergea cu zgomot redus si tensiuni super (12,0xV si 5,0yV).Acum am o Hyper-power de ~350w...Care mi se pare intre,nici chinezarie,nici ceva super. Are randament cam mic,60% si e cam zgomotoasa (desi are ventilator de 120mm,cu turatie variabila). La 250w consum din retea e deja galagioasa. Si nici tensiunile nu sunt stralucite (12,4V si 5,35V). Reducand consumul din retea la 150w,tot pare mai zgomotoasa ca fortronul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum