Vizitator thedarkbyte Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Buna ziua,Numele meu este Adrian, am 13 ani si sunt pasionat de programare.Mi-am luat un PIC starter kit 1(150 ron) si nu am ce sa fac cu el.Daca cineva il vrea, si poate sa-mi dea ceva la schimb as fi bucuros.As dori un Arduino sau un PICAXE daca aveti. Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Buna ziua,Numele meu este Adrian, am 13 ani si sunt pasionat de programare.Mi-am luat un PIC starter kit 1(150 ron) si nu am ce sa fac cu el.Daca cineva il vrea, si poate sa-mi dea ceva la schimb as fi bucuros.As dori un Arduino sau un PICAXE daca aveti. Arduino poti sa-ti faci usor daca te pasioneaza electronica intr-adevar. Cheia este sa stii cum sa faci un modul, nu doar sa-l programezi si sa te joci cu el, pentru ca astfel te plictisesti repede.Plus ca nu poti programa un microcontroler daca nu intelegi mai intai bazele electronicii si experimentezi electronica cu manutza ta proprie.Programarea in sine e plicticoasa, smecheriile sunt cele interesante (de exemplu cum sa faci un LCD de 5V sa functioneze la 3.3V, cum interfatezi n butoane pe un pin IO fara sa-ti dai picioare in c@r cand scrii programul, cum faci sa nu utilizezi toti pinii unui microcontroler de 18pini cand il legi de un display cu 7 segmente cu LED-uri de 10 digiti, cum comunici i2C sau cu USB cu o interfata optoizolata, cum masori tensiuni negative cu un microcontroler alimentat de la o tensiune pozitiva, cum pui n senzori de temperatura pe un bus de 1 fir, cum faci dintr-un potentiometru un encoder de buna calitate, cum alimentezi un PIC situat la 500m de PC din interfata pe care acesta comunica cu PC-ul, chestii din astea).Daca ai un modul cu PIC, invata mai intai lucrurile de care am povestit si abia apoi grabeste-te sa scapi de el. Arduino nu-i decat un modul identic cu al tau cu o conexiune la USB, nimic mai mult.Poti s-o faci si singur si sa-l tranformi intr-un Arduino cu interfata USB externa (asta daca zici ca la programare treaba sta batz).Poti sa-ti ofer componente electronice pentru "joaca" cu conditia sa doresti sa te joci. Gratis. Contacteaza-ma PM daca te intere, cu o descriere amanuntita a stadiului in care se gasesc cunostiintele tale de electronica in acest moment si cum te vezi peste 10 ani.Vasile Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 1. De fapt tu nu ai un integrat cere incepe cu denumirea PIC ci ai un programator pemtru integrate PIC. Daca este asa si programatorul este din ultima generatie eu nu ti-as propune sa-l dai ci sa te apuci sa inveti PIC-urile Link spre comentariu
Vizitator thedarkbyte Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Iti multumesc mult!La electronica sunt bata. Stiu ceva teorie, insa nu reusesc sa lipesc nimic.O sa incerc sa ma mobilizez si sa invat assembler pt. PIC cum ai zis tu si sa speram ca voi reusi sa fac ceva cu el. Ai putea sa-mi oferi un exemplu pt PIC, te rog? Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 1. Incearca daca stii engleza la : http://picprojects.org.uk/ sau daca stii franceza la: http://pagesperso-orange.fr/fabrice.sin ... ccueil.htm Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Iti multumesc mult!La electronica sunt bata. Stiu ceva teorie, insa nu reusesc sa lipesc nimic.O sa incerc sa ma mobilizez si sa invat assembler pt. PIC cum ai zis tu si sa speram ca voi reusi sa fac ceva cu el. Ai putea sa-mi oferi un exemplu pt PIC, te rog?Ti-as recomanda sa incepi cu un limbaj mai simplu gen C, Pascal. Apoi dupa ce inveti anumite lucruri treci si la asamblare, asta este sfatul meu.Eu programez in mikropascal.Un exemplu arata cam asa:begin trisa:=0; trisb:=0; porta:=0; portb:=0; repeat portb:=255; porta:=255; delay_ms(100); portb:=0; porta:=0; delay_ms(100); until false;end.Presupunem ca vei conecta niste leduri la iesirile picului.Programul acesta aprinde si stinge ledurile cu intarzieri de 100 mS. Aprins va sta 100 mS iar stins va sta 100 mS.In asamblare ar arata cam asa bsf status,rp0 movlw 0 movwf trisa movlw 0 movwf trisb bcf status,rp0loop movlw 0xFF movwf porta movlw 0xFF movwf portb call delay movlw 0x00 movwf porta movlw 0x00 movwf portb call delay goto loopdelay // aici subrutina pentru intarziere 100 mSBaftaRobert Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 1. In asamblor nu stiu de ce dublezi comenzile movlw, trebuie numai o data sa incarci variabila 0 in W, sau variabila 0xFF. Sau acel limbaj de asamblare este cel obti tu lucrand intr-un limbaj de nivel inalt? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum