Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 am mare nevoie de ajutoru dumneavoastra la intrebarea de mai sus Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Florine, sa te vad acuma cin' te-ajuta! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 eu zic ca ,chiar dumneavoastra ma ajutati si chiar am nevoie Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 (editat) Asta este o schema de comanda pe 220Vc.a. Daca vrei si schema de forta..Si, te rog, nu ma mai lua cu dv! Editat Iulie 20, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 nu domnule Gica nu inteleg mor de nervi eu ma refeream pe o poza de TCA sami aratati cum vin firele am pozat dar nu pot incarca poza am un contactor din acela in cutie de ibonita cu doua butoane unu rosu si unu negru are releu bobina contavtor asa nu inteleg va rog sa ma credeti ajutatima Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Florine nu te supara dar comanda unui contactor nu se face dupa poza,se face dupa schema electrica (cea postata de colegul mai sus). Fara un minim de cunostinte risti foate mult,chiar integritatea fizica. Limiteaza-te la pregatirea profesionala pe care o ai. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Pai nu am cum sa te ajut daca nici poza nu o am sa-ti spun ce si cum pentru fiecare. Imi pare rau, dar nu se poate! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 colegu Gica imi arati te rog si cand e comanda de forta cand am bobina la 380 v Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Alimentarea se va face din 2 faze, deci pe schema in loc de F si N (adica faza si nul) va apare R si S (spre exemplu, adica 2 faze). Te rog sa nu faci confuzie, eu am desenat schema de comanda pe 220Vc.a. Schema de forta este alta..schema. Tu ai scris "comanda de forta". Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 atunci schema de forta Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 (editat) Am pus si schema unui user de aici, poate te ajuta. Editat Iulie 20, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 ce am inteles eu.cand pe bobina contactorului scri 220 v o alimentezi cu o faza si nul iar cand scrie 380 o alimentezi cu doua faze ce nu inteleg eu cum indetiez acel releu Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Acel contactor este defapt un electromagnet si este compus din miez si o bobina. Pe carcasa bobinei sunt 2 contacte, alea sunt capetele infasurarii si acolo se alimenteaza cu tensiune. Daca legi firele de 380V acolo ai sa vezi ca miezul de fier se misca odata cu contactele. NU TE SFATUIESC SA MAI FACI CEVA PE-ACOLO, cheama un prieten care stie. ESTI IN PERICOL DE DECES! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 nici pe departe sa chem pe cineva treaba se clarifica daca puteam sa pun poza acestui contactor dar nu pot Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Mai fratilor! Daca nici dupa schema nu se descurca,atunci dupa o poza nu se descurca nici atit. Incetati sa-i dati sfaturi pentru ca o sa faca o ''nefacuta'' si o sa-l aveti pe constiinta. Mai bine sfatuiti-l sa cheme un electrician,care sa-i lege motorul,inainte de a pati ceva. Si inca ceva! El ,Florin Berdila,are obiceiul de a cere sfaturi de la colegi, chiar daca nu-i folosesc la nimic,doar asa, ca sa se afle-n treaba. Pe de alta parte, nu asculta niciodata sfaturile ce-i sint oferite. Link spre comentariu
Postări Recomandate