Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu termic-motor circular

Vizitator paulik92

Postări Recomandate

• 2 ani mai târziu...
Vizitator Birladeanu

trifazic

alimentare 1,3,5 la contactor

motor 2.4.6 la releu de protectie

monofazic

alimentare 1,3 la contactor

motor 2,6 la releu de protectie

strap intre 4 si 5

Link spre comentariu

domnule nu sunt asa de priceput deaceea va rog poate la aceasta fotografie imi desenati cum vin firele incepand de la alimentare pana la motor va rog multultumesc

Link spre comentariu

imi puteti arata drumu firelor cum leg acest contactor si releu la un motor

Contactorul din poza postata nu are contacte auxiliare, deci bobina contactorului nu poate avea automentinere.

Contactorul complet arata asa

Exista si bloc de contacte auxiliare cu doar doua contacte, cel din imagine are patru contacte.
Link spre comentariu

Se poate folosi daca cumparati un bloc de contacte auxiliare frontale pentru contactor DILM65.Costa in jur de 25 lei fara tva si se monteaza foarte usor pe contactorul pe care il aveti.

Link spre comentariu

domnule Daniels dar acea bobina de mentinere cum se leaga acea bobina sau ce esste care este notata A1 A2

am legat motoru cum ati desenat in desen dar contactoru nu sta cuplat nu are automentinere

Editat de Florin berdila
Link spre comentariu

Nu sta cuplat, va trebuie un astfel de bloc de contacte pe care nu il aveti. Bobina auxiliara se alimenteaza intre A1 si A2 cu nul si o faza, daca se alimenteaza la 220V sau in functie de tipul bobinei poate fi alta tensiune

Se poate folosi daca cumparati un bloc de contacte auxiliare frontale pentru contactor DILM65.Costa in jur de 25 lei fara tva si se monteaza foarte usor pe contactorul pe care il aveti.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Aveti atasat o schema de legare.

Ca observatii, butonul BP(este cu inchidere contacte la apasare) si BO(este cu deschidere la apasare).

Se subintelege ca, virgula, contactul auxiliar este cel care lipseste la contactorul din poza initiala si care trebuie adaugat sau schimbat contactorul cu altul care are si contacte auxiliare.

DOC_20170606135448.pdf

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

post-179738-0-87556400-1496749969_thumb.jpg

In schema din pdf lipseste contactul de la releul termic care asigura protectia motorului prin decuplarea bobinei contactorului.

Circuitul de comanda este valabil pentru bobina care se alimenteaza la 220V.

Editat de Elison
Link spre comentariu

sa fiu al dracu daca inteleg poate daca va rog sami aratati pe poza mea postata mai devreme cu ar trebui firele legate nu inteleg mot de draci

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări