Vizitator powder_man Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 pentru acest lucru exista scheme care prelungesc viata acestor tuburi fluorescente, scutindu-ne de costuri suplimentare in privinta acestor dispozitive de iluminat Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Si care-i intrebarea? Link spre comentariu
Vizitator powder_man Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 revin cu detalii Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Decit sa postezi aiurea, postai detaliile! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Stiu si eu schemele alea care folosesc tuburile fluorescente in mod "cold cathode" adica fara sa fie necesare filamentele, dar de cele mai multe ori se consuma catodul si dupa aceea se ard filamentele, deci mare lucru nu se poate face. Am un tub Narva pe care l'am gasit in spatele blocului si merge... la vreo 30kV. Electrozii lui sunt numai buni pt sustinerea unui arc de plasma. Il folosesc doar de jucarie, ca doar nu dau drumul la traful de linii ca sa faca lumina. Cea mai mica tensiune la care am reusit sa'l aprind a fost cu un triplor de la priza, dar ori se aprindea dar nu facea lumina (e foarte interesant fenomenul, te uiti la tub, el e aprins, te uiti in jur, lumina canci), ori se aprindea normal dar nu avea putere sa sustina descarcarea, si se apuca si facea un strobo de toata frumusetea, dar nu cum fac de obicei pe starter cand se fac portocalii la un capat si palpaie, ci dadea flashuri intreg tubul. Cred ca pot sa'mi deschid discoteca. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 revin cu detalii Cand? {SMILIES_PATH}/pig_fly_md_wht.gif Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum