costi002 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 este clar ca nu ii vin comenzile corect. incearca sa maresti timpul intre 2 transmiteri de caracter si eventual mareste timpul de toggle E Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Ieri, 15.03.2012, am imprumutat un LCD HD44780 modelul cu 2 randuri X 16 caractere. Am folosit toate variantele anterior compilate si nu a functionat niciuna corect. Atunci m-am gandit sa incerc in alt mediu integrad de dezvoltare (alt compilator) ai am gasit pe net JAL. Am observat ca are exemple pe HD44780 atat cu 4 biti date cat si cu 8 biti date. Am gasit un exemplu cu 4 biti pentru date si l-am compilat si apoi scis in PIC. Si URAAA a functionat corect, imi afiseaza corect mesajele setate de mine. Astazi o sa-mi continui ideea proiectlui meu - patru ADC si un ceas-alarma in acelasi PIC.Prima concluzie a mea - cred ca varianta de MIkroC care o am eu are ceva probleme la libraria cu LCD. Sau nu stiu eu sa setez corect toate optiunile de compilare din MikroC pentru PIC18F4550. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum