puiu Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 1. Legat de faptul ca citeste softul tau 0000 la verificare, pun si eu o intrebare: Cum sunt configurati biti pentru microcontroler?2. Softul IC-prog poate sa verifice microcontrolere care au biti activati de protectie? Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Am cumpărat ICD2, cum îl folosesc?am două microchipuri acolo.Unde-l pun pe al meu şi cum le programez? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Deci banuiesc ca ai cumparat doar placa ICD2. Daca este asa mai trebuie sa iti faci singur un cablu cu 5 fire si cu mufa mama care vine la conectorul J2 (pe placa pe care ai cumparat-o tu). La mufa J2 ai scris asa: PGD,PGC,Gnd,Vcc,Vpp (ordinea poate sa difere). Pe linga acest cablu mai cumperi o placa de test (cea cu multe gaurele) si un soclu cu 40 de pini si o mufa tata la fel ca mufa J2. Pe placa de test lipesti mufa tata, apoi soclul de 40 de pini si apoi faci traseele de la mufa tata la soclul de 40 de pini. Nu sunt multe trasee: PGC si PGD vin la pinii 40 si 39 , Vpp-ul la pinul 1 si Vcc-ul si Vss-ul te uiti in documentatie ca nu-mi aduc aminte acum (ai grija ca sunt cite doi pini pentru fiecare).Deci ca sa rezum mai ai nevoie de:- o mufa tata cum este cea de pe placa cumparata;- 2 mufe mama care sa fie perechea mufei tata J2;- un soclu 40pini DIP;- o bucatica de cablaj de test;In timp, daca programezi multe microcontrolere poti sa iti cumperi un soclu ZIP de 40 de pini dar sunt destul de scumpe si nu cred ca are rost sa investesti in asa ceva pentru moment. Totusi daca ti-ai cumparat ICD2 si nu vrei sa-l folosesti doar pentru programarea pic-urilor ci si pentru debug, atunci cind iti construiesti montajul cu PIC adauga si mufa tata in montaj pe care sa o conectezi la PGD,PGC,Gnd,Vcc,Vpp - de la PIC (nu uita de rezistenta dintre Vpp si Vcc de 10k). Asa ai avantajul ca poti face debug la montaj si cind vrei sa schimbi ceva doar conectezi ICD2-ul la montaj si scrii programul. Deci nu te mai chinui sa scoti pic-ul din soclu.Sa nu uiti ca montajul cind faci debug daca nu consuma mai mult de 400mA (merge pina la 0.5A)nu are nevoie sa fie alimentat daca este conectat la ICD2 la mufa J2. Deci primul pas este sa cumperi cele 3 mufe , soclul de 40 de pini si o bucatica de cablaj de test. Dupa ce faci asta dai aici un semn de viata ca sa te indrume lumea spre pasul doi. Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Problemă mare....Nu-mi recunoaşe windowsul dispozitivul ICD2 şi mai îmi scoate şi nişte sunete. Ce trebuie să fac? Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 (Re)programezi firmware-ul in PIC18F4550? Asta daca ai cu ce, daca nu...Exact pentru o problema asemanatoare (din diverse motive mi se zapaceste firmware-ul respectiv la clona ICD2), am un set de cipri (4550 & 877) programate cu firmware-urile de rigoare. Cand se intampla beleaua, schimb circutele din ICD2 cu cele bune (de obicei e suficient sa-l schimb pe 4550), reprogramez circuitele stricate (am o placa de dezvoltare in care infig circuitele de programat) si le schimb la loc. Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Oare e posibil să trimit cele două cipuri înapoi la PICKit şi să mi le reprogrameze?Chiar nu mă aşteptam să nu poată fi recunoscut de comp. :cry: Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 De fapt care e faza cu programarea celor două microcipuri de pe ICD2?Ce hexuri trebuie să încarc în cele două? Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Eu le folosesc pe cele de la icd2 clone (ca intreaga schema, de altfel). Daca pe discul cu care presupun ca a venit icd2-ul tau sau daca la uChip pe site exista altele mai bune, n-am idee. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 In timp ce-mi beam cafeaua azi dimineata, mi-am dat seama ca poate am sarit o etapa.Cum ti-ai dat seama ca nu iti recunoaste windowsul dispozitivul? In mod normal, la prima conectare la calculator ar trebui sa-ti instaleze driverele; ca sa le instaleze, trebuie sa ai mplab-ul instalat. Il ai? Ce versiune? Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 Am mplabul instalat, versiunea 6.61.Când îl introduc în usb, icd2-ul, îmi apare un tooltip care îmi spune că windowsul nu poate să-l recunoască.Am schimbat şi cablul şi tot aia e.ICD2 clone am şi eu. Link spre comentariu
puiu Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 1. Vezi ca MPLAB a ajuns la versiunea 8.50. De ce nu incerci cu ultima versiune? Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 Atunci ghinion, trebuie sa reprogramezi 18f4550 - firmware-ul il gasesti pe site-ul pomenit. Desi daca ai cumparata icd2-ul poate mai ai garantie. Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Pot să încarc prin MPLAB doar fişierul hexa? Link spre comentariu
francezu Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Doar daca mai ai alt ICD2/PicKit functional,la care sa conectezi 18F4550-ul si sa programezi din MPLAB, dar banuiesc ca nu este cazul. PIC18F4550 trebuie reprogramat cu alt programator, folosind un soft compatibil cu acesta (IC Prog, WinPic800, etc). Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Cătălin cauta pe cineva din Timisoara sa te ajute cu programarea microcontrolerelornu prea renteaza sa le trimiti la programat prin Posta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum