Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adelaida amplificator in punte 2*180 watti nominal 8 ohmi

Vizitator powder_man

Postări Recomandate

Vizitator powder_man

am cumparat 2 kituri in punte(2*90 watt/8 ohmi(180 watti pe canal) de la Adelaida (puterea amplifului este reala )si spre surprinderea mea functioneaza impecabil...l-am alimentat la +/-45 V exact ca in schema si i-am pus si un cooler de retea(220 V) si lucreaza fara sa am distorsiuni la valori mari ale puterii de iesire...si nu are oscilatii... daca stii sa dimensionezi sursa si bineinteles ai si niste incinte de calitate care sa scoata un sunet de inalta fidelitate....probabil multi dintre voi stiu montajul despre care vorbesc si nu inteleg cum la unii nu functioneaza...probabil din neatentie cand il alimenteaza... :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• nouvenit

2

• Dj_Dog

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Vizitator powder_man

am adaugat un fisier pdf cu amplificatorul de la adelaida si astept pareri in legatura cu acesta...daca sunteti interesati sa discutam despre performantele lui, daca le-ati observat sau nu... :da

Link spre comentariu
Vizitator powder_man

ma ofer sa-i ajut pe cei care imi cer detalii sau alte probleme legate de amplificator...si sper ca voi reusi sa fiu la inaltimea asteptarilor lor privitor la intrebarile puse....

Link spre comentariu
Vizitator powder_man

voi reveni cu detalii despre sursa si transformatorul de alimentare...banuiesc ca exista interes pentru aceste elemente ce echipeaza amplificatorul de putere....

Link spre comentariu
Vizitator powder_man

ma indoiesc de faptul ca nu ai dimensionat sursa asa cum trebuie si poate de aceea suna execrabil...de fapt fiecare om are preferintele lui pentru un anume standard de sunet...asa cum crede el ca ar pentru el amplificatorul ideal...poate nu stii cat am muncit la toata linia audio sa-l faca sa se auda asa cum trebuie....

Link spre comentariu

nu stii cat am muncit la toata linia audio sa-l faca sa se auda asa cum trebuie

:nas: Posteaza citeva detalii despre ce ai facut sa sune bine. :rade: Explica-i la DjDog cum trebuie facut transformatorul ca sa fie bine alimentat amplificatorul.
Link spre comentariu

Peste +/-35V TDA7250 se încinge şi poate crăpa uşor, cam asta era şi tensiunea maximă la care Philips îl folosea în combine şi video cu amplificare (strămoşul dvd-ului cu amplificare de azi). Deci atenţie că nu e ca-n reclamă, fie ea şi de la Adela-Ida.Puterea e exagerată.

Link spre comentariu

Am facut si eu un amplif cu integratul asta, si daca treci de la tda2030 sau lm1875 poti sa spui ca se aude mai bine, nu mai tipa mediile chiar asa de tare. Insa pana la hi-fi, cum zice reclama, mai e cale luuuunga.Poate partea de hi-fi e ca intra in limitare spre puterea maxima, in functie de unde vrei sa fie limitarea cand il construiesti. Sau stai, un amplif hi-fi nu intra in mute la varfuri de putere :rade: Eu am crapat un integrat, de fapt finalii, sau cine stie, si la a doua incercare (stiu , am perseverat in prostie) i-am atasat un mic radiator, si nu cred ca s-ar mai incalzi asa de tare, doar ca se incalzeste de la radiatorul de la finali, care sta cam la 39 de grade (caldura mare monser).

Link spre comentariu

Mersi remus ca mi-ai gasit topicul. De atunci l-am mai modificat :rade: am lasat un prefinal si un final asa cum e inschema originala, doar ca dupa modificare se auzea foarte distorsionat si incet, asa ca am schimbat configuratia finalilor si (nu mai stiu exact cum sa explic pentru ca nu am mai lucrat nimic de ceva vreme si cunostintele mele tind spre 0) acum se aude.... sec atunci cand e incet, dar dupa ce trece de aproximativ un watt, parca sunetul devine mai dinamic, deci ceva tot nu e bine, dar merge :101 si asculta fratemiu la el, si e multumit. :dans:

Link spre comentariu
Vizitator powder_man

vad ca majoritatea vorbiti de TDA 7250 considerandu-l etaj final in aceasta schema...TDA-ul e doar driverul cvadrifonic ce comanda 4 tranzistori ( 2 NPN SI 2 PNP), MJ 4035 si MJ 4035 pe un canal...nu s-o compara cu LM 324 la fidelitate, insa se aude frumos...si la tensiunea de +/-45 V nu crapa cum cred unii...eu folosesc amplificatorul acesta de peste 6 luni....si n-am nicio problema pt ca e sursa e realizata asa cum trebuie....nu e de joaca cand vine vorba de componente alimentate la tensiuni de peste 80 de Volti.....

Link spre comentariu
TDA-ul e doar driverul cvadrifonic

:nas: De curiozitate, stii ce inseamna quadrofonie?

nu s-o compara cu LM 324 la fidelitate

:sparge: LM324 este un operational quadruplu si nu cred ca are vreun element de comparatie cu functiunile integratului TDA7250!

vad ca majoritatea vorbiti de TDA 7250 considerandu-l etaj final

Citeste aici http://elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=45362 si vei vedea ca nimeni nu a spus ca TDA7250 e un amplificator de putere, final.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări