Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara,Dupa cateva zile de lucru am finalizat asamblarea kit-ului Iunosti 202, achizitionat prin intermediul elforum.A fost chiar fain pentru ca nu am mai asamblat un kit radio de mai bine de 20 de ani;Radio-receptorul este foarte sensibil pentru cei 11 tranzistori si receptioneaza in gama de unde medii.Am urcat cateva poze din timpul asamblarii. :dans: :dans: :dans:

Link spre comentariu

prin 1986-1990 am mai construit un alt model ce se gasea in magazinele de jucarii si anume ELECTRON-M ("Электрон-М") care era mai ieftin (doar 150 Lei)

:rade: Eu am fost mai "norocos" - primul "Elektron - M" l-am cumparat in 1978 cu 99 lei si la vreo doi ani a aparut "Zvezdocika" cu 130 lei (am cumparat unul cu carcasa rosie, apoi inca unul cu carcasa verde) dar astea au venit cu piesele montate si nu trebuiau decit facute conexiunile cu difuzorul si conectorul bateriei. Ulterior am cumparat kiturile Iunosti 102 si KP101 (intre 1985 si 1988).O mica discutie pe o tema asemanatoare a fost aici viewtopic.php?f=40&t=51063&p=446477#p446477 si aici viewtopic.php?f=13&t=36515&hilit=elektron+M
Link spre comentariu

Cand ii gata de tot pune-ne si un filmulet pe youtube sa-l si auzim cum merge!!! Bafta! Si mie mi-ar place sa asamblez unul, dar din asta: http://www.elenco.com/images/amfm108k.GIF dar prin ROMANIA inca nu am vazut sa importe cineva. Daca este dati-mi si mie un semn!!!

Kitul respectiv l-am vazut intr-un magazin cu articole pentru kinderi undeva in zona comerciala Pont de Sevres (Paris) si costa in jur de 38 Euro. :da In Romania slabe sperante sa-l gasesti si cred ca este foarte scump pentru viata de aici. :cry:
Link spre comentariu

ЗВЕЗДОЧНА(ZVEZDOCINA) intr-o traducere oarecare ar insemna STEAsau mai bine ar fi sinonim cu englezescul STAR. Facand un rezumat daca ai facut acest radio si inca-l mai ai ,,esti o STEA,,!!! BAFTA!!!

ZVEZDOCIKA=STELUTA

ZVEZDA=STEA

Nu de alta,dar m-au chinuit cu rusa din cl a III-a,mare parte am cam uitat,mai ales de cand nu mai urmaresc emisiunile tv de la vecinii de la rasarit,sa tot fie vreo 20 ani :rade:

Partea buna a fost ca pana in '89 toata documentatia tehnica venea cu pondere de la rasarit,si nu am avut probleme,in rest nu prea mi-a fost de folos.

Unul din asta rosu,am avut si eu,a suferit numeroase transformari si upgradari,pana cand in decursul vremurilor s-a pierdut...

Link spre comentariu

Cand ii gata de tot pune-ne si un filmulet pe youtube sa-l si auzim cum merge!!! Bafta! Si mie mi-ar place sa asamblez unul, dar din asta: http://www.elenco.com/images/amfm108k.GIF dar prin ROMANIA inca nu am vazut sa importe cineva. Daca este dati-mi si mie un semn!!!

Kitul respectiv l-am vazut intr-un magazin cu articole pentru kinderi undeva in zona comerciala Pont de Sevres (Paris) si costa in jur de 38 Euro. :da In Romania slabe sperante sa-l gasesti si cred ca este foarte scump pentru viata de aici. :cry:
N-ar fi scump pentru un inpatimit de electronica. Exista alte lucruri mai scumpe, needucative pe care da lumea bani si nu se plange nimeni.!?!!!!
Link spre comentariu

Le-am scris celor de la ELENCO despre faptul ca mi-ar placea sa am un radio Elenco AM/FM Radio Kit si mi-au spus ca ei nu vand catre persoane private dar daca vreau, firma de comenzi cu produsele lor este http://www.cs-sales.net/. Scump dar nu de neindeplinit-d o r i n t a Au multe lucruri frumoase, altele decat cele cu care ne-am obisnuit deja!!! Ce ziceti?

Se merita cumparat kit-ul acesta

(14 Tranzistori, 5 diode )

Imi place si mie...

:da

Sunt interesante si kit-urile science projetcs

Link spre comentariu

Vedeti dragii mei de ce tineretul nostru de azi ,,creste ca iarba in parc,, si nu stie nimic sa faca decat sa joace COUNTER pe calculator iar cand vine vremea de un document WORD habar nu au de aranjarea in pagina. Tocmai lipsa acestor kit-uri educative ne va face ca sa ajungem de rasul lumii azi maine. Sa nu uitam ca aceste ,, jucărioare,, vin de acolo de unde este si NASA, WINDOWS, OFFICE, MAC, HARLEY DAVIDSON, COCA COLA si enumerarea ar putea continua pana maine dimineață. Ei cu astfel de lucruri isi educa copiii pentru ca ,,viitorul de maine,, sa nu fie format din ,,elefanti,, scuzati-mi jargonul! In incheiere ,,S-auzim numai de bine!,, cum auzeam odinioară la radio pe Unde Scurte!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări