Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Domnu @Cristian74 , Multe multumiri pentru efortul depus. O sa pot pune si eu schema la mine pe site, daca nu va e cu suparare. Programelul acela Bsch V9.2 ne puteti da un link ceva , ca la o cautare rapida pe google gaseste numai Bosch si alte alea , chiar si cu denumirea intre ghilimele. Inca o data multumiri.

Link spre comentariu
Vizitator lada

Mai zilele trecute, facand curatenie prin garaj pe la socrul meu am dat peste ceva VINTAGE-uri, mai precis un radioreceptor de masina nu stiu sigur de POBEDA sau de WARSZAWA. Am sa-l curat un pic si am sa-l desfac sa-l ,,resuscitez,, putin si am sa revin cu niste imagini. In paralel cineva sa vina cu schema (daca se mai gaseste pe undeva) ca sa vedem ce se fabrica prin anii 60.

anii 50
Link spre comentariu

Asa cum e desenata schema, etajul amplificator audio nu functioneaza, daca e folosit cu casca cu cristal. Ca sa functioneze trebuie adaugata o rez. de 1-10K intre emitorul finalului audio (T4) si Vcc. Daca se foloseste o casca cu bobina, atunci montajul functioneaza.Cirip

Link spre comentariu

Programul se gaseste la SUIGYODO ONLINE. L-am încercat si eu este usor de lucrat cu el, e free, doar ca e numai pentru desenat scheme nu si pentru realizat cablaje. M-am mai jucat si cu PCB_CadSoft_Eagle_Professional care scoate ceva ,,ţâţă de mâţă,,!

Link spre comentariu

Pentru cablaje va recomand Orcad

http://software.informer.com/getfree-do ... tware-9.1/

:multumesc

Am refacut schema pentru a nu se pierde din calitate:

Multumim , pe mine ma intereseaza foarte mult programelul simplu de captura BSch V9.2 , deoarece mai am ceva scheme desenate de mana si as vrea sa le redesenez dar cat mai rapid fara a mai desena cu Orcadul , eu desenez simplu cu Eagle, dar dureaza . Nu ma intereseaza foarte mult partea de design de PCB deoarece lucrez prototipuri si rar.

Daca poti posteaza un link catre Bsch v9.2 daca e shareware sau free si se poate downloada, sau, daca esti amabil, te rog trimitemi-l si mie pe adresa [email protected]

O zi placuta

Link spre comentariu

Mai zilele trecute, facand curatenie prin garaj pe la socrul meu am dat peste ceva VINTAGE-uri, mai precis un radioreceptor de masina nu stiu sigur de POBEDA sau de WARSZAWA. Am sa-l curat un pic si am sa-l desfac sa-l ,,resuscitez,, putin si am sa revin cu niste imagini. In paralel cineva sa vina cu schema (daca se mai gaseste pe undeva) ca sa vedem ce se fabrica prin anii 60.

anii 50
Sa stiti ca sunt cam dezamagit. Socrul meu mi-a povestit ca radioul ce il avea pe masina WARSZAWA nu mai este. Nici nu mai stie nimic de el, el fiind sofer de director prin anii 50 la o fabrica de prelucrarea lemnului. Isi aminteste ca era cu vreo 6 lampi, se defecta ,,VIBRATORUL,, si nu exista depanator numai la posta-telefoane. De pe masina aia mai are vitezometrul si ceasul care mai merge si acum. In pozele de mai jos am pus 2 poze cu ...ce a ami ramas din WARSZAWA. Radioul despre care va spuneam are o alta istorie. Socrul meu a fost plecat in Germania in 1970 cu directorul fabricii unde se faceau exploatari forestiere de catre romani. Acolo a castigat in 6 luni bani de si-a luat un OPEL KADET. Din UNGARIA si-a cumparat un radio pentru masina pe tranzistoare. Asa arata cum vedeti in poze. Voi incerca sa vad daca mai merge.
Link spre comentariu

Temă: Se da schema radioreceptorului PESCĂRUȘ S725T1 din imagine. Se înlocuiesc finalii, respectiv AC 180 cu BC177 si AC181 cu BC171. Intrebare: Ce mai trebuie modificat si care este valoarea noilor piese, pentru ca radioreceptorul sa funcționeze normal?

Link spre comentariu

Ce mai trebuie modificat si care este valoarea noilor piese, pentru ca radioreceptorul sa funcționeze normal?

Mareste R306 astfel incat in colectorul lui T5 sa ai un curent de 3.5mA cu volumul la minim. Valoarea rezultata din calcul e de aprox 300 ohmi. Micsorand valoarea, curentul scade, dar cresc distorsiunile. Este important ca termistorul sa fie in contact termic cu finalii, altfel finalii se pot ambala termic.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări