Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Multumim frumos pentru aceste prospecte, sunt incantat sa-mi completez arhiva cu astfel de documente istorice. Fara suparare, daca s-ar putea o calitate mai buna a imaginilor, nu se poate citi textul din schema. O scanare fara compresie prea accentuata, urmata de arhivare. Merci.

Link spre comentariu

Multumim frumos pentru aceste prospecte, sunt incantat sa-mi completez arhiva cu astfel de documente istorice. Fara suparare, daca s-ar putea o calitate mai buna a imaginilor, nu se poate citi textul din schema. O scanare fara compresie prea accentuata, urmata de arhivare. Merci.

Pentru prezentari am folosit un Samsung digital de 10Mp, nu am un scaner disponibil;incerc sa refotocopiez partile trenate.
Link spre comentariu

@Cristian74: "legat de RR Cora un foarte apreciat radio de catre generatia anilor 70-80 am gasit cartea tehnica;Imi aduc aminte cu placere de acest radioreceptor pe care l-am vazut in posesia prietenilor mei (cred ca era cel mai ieftin radio la acea vreme), si functiona la 3V..."Eu pastrez acest CORA din 1972:Functioneaza perfect, atat ca i-am pus cateva picaturi de alcool in potentiometrul de volum. Condensatorii electrolitici, in plastic rosu, sunt la locul lor (etansare reusita, nu au garnituri, ca cei metalici). Consum redus, 12 mA la volum minim, setat din R17.

Link spre comentariu

Felicitari! :aplauze Imi place cum arata aparatul Cora pe care il detii, am sa fac efortul sa scanez cartea tehnica, am inteles de ce ai facut aceasta cerere. :da
Link spre comentariu

Una dintre particularitatile aparatului ( pe langa tensiunea mica de alimentare ) este primul etaj de FI care este aperiodic avand ca sarcina rezistenta "R6". Acest artificiu a fost binevenit in vederea miniaturizarii si pretului de cost al aparatului . Acesta era in jur de 300 lei ,aparatul putandu-se cumpara si in rate lunare . Iata schema electrica din caietul service de la acest radioreceptor .

Link spre comentariu

Da, iar cand s-a trecut la varianta cu tranzistori pe siliciu, s-a eliminat acest etaj aperiodic, rezultand Cora cu 6 tranzistori, masca din plastic, scala liliputana si sensibilitate mai mica...As dori scanul intregului caiet service - eu il am in varianta Tehnoton, Cora2. Multumesc tuturor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut,Am refacut scanarea in format .pdf (pe un scaner performant) :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări