Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Pai uneori la rusi mai gasesti tranzistori cu Ge, GT-uri sau P-uri.... NOS. Pe de alta parte, imi amitesc cu drag de noptile petrecute in podul cotetului pe cand aveam 15 ani si faceam receptoare cu amplificare directa in UM cu tranzistori cu germaniu recuperati (o parte chiar din radioreceptoare rusesti mai vechi). Germaniul are un farmec aparte... nu chiar ca tuburile, dar are...

Link spre comentariu

Off topic pt MaxSteelEu am 47 de ani si am fost educat intr-o vreme cand se mai punea accent pe politete. Care e o forma de a arata si pretinde respect unui om pe care nu il cunosc.Pe de alta parte, daca cineva crede ca nu sunt si musc precum un Scorpion, ...aici ar trebui niste smileuri, sa citesca prin forum...De ex faza cu studentul la telecomunicatii..Dar imi place sa cred ca nicioadat nu atac neprovocat. Si intotdeauna incerc sa imi justific public actiunile mele acide. dyogenesM-au uns pe suflet cu postare despre P-uri, etc.. Am pierdut si eu niste nopti pe unde medii...

Link spre comentariu

Salutare,

N-am mai vizitat de mult forumul, asa ca nu eram la curent cu ce se mai discuta pe aici.

Tin sa le multumesc celor care au apreciat sectiunea "BIBLIOTECA TEHNICA HAMRADIO", dar nu pot sa nu recunosc faptul ca userul Klaxxon, colegul nostru, a depus un efort mult mai serios in ceea ce a intreprins. Totusi n-am inteles de ce a disparut sectiunea lui.

Oricum, am de gand sa uploadez toate materialele care *TREBUIE* sa ramana gratuit la dispozitia tuturor hobbistilor din breasla noastra, pe mai multe servere, in asa fel incat informatia sa fie diseminata intr-o asemenea maniera, incat sa nu dispara. Ii urasc pe slujbasii credinciosi ai acelor jigodii care se numesc vanatori de recompense.

Referitor la receptoarele simple pentru incepatori, pot sa-i precizez colegului nostru ca schemele cu germaniu pot fi adaptate pe siliciu, cu conditia retusarii polarizarii tranzistoarelor in cauza.

Inchei cu un link catre un alt proiect, numit "Radio Aurora" , nu inainte de a mentiona ca cel citat de pe TechLib functioneaza foarte bine.

Link spre comentariu

"Referitor la receptoarele simple pentru incepatori, pot sa-i precizez colegului nostru ca schemele cu germaniu pot fi adaptate pe siliciu, cu conditia retusarii polarizarii tranzistoarelor in cauza."Nea Bobina, nu cred ca poti "adapta" farmecul MP-urilor, GT-urilor, EFT-urilor (317!), P-urilor din cele zise de Flor si dyogenes..

Link spre comentariu

Nea Bobina, nu cred ca poti "adapta" farmecul MP-urilor, GT-urilor, EFT-urilor (317!), P-urilor din cele zise de Flor si dyogenes..

Nu te contrazic. M-am nascut in epoca lor, dar sincer, nu le simt lipsa. Tuburile ma pasioneaza pentru ideea simplitatii din ele si datorita conceptiei diferite de a unui tranzistor, dar germaniul din trecut, ma lasa complet rece. Desigur, chestie de gust si de pragmatism. Daca vrei sa faci teatru, e una; daca te intereseaza performantele, atunci nu te mai gandesti la coregrafie.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări