Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Zvezdochka am avut si eu,si nu venea plantat gata,cel putin cel care l-am avut eu,a fost in punga totul,si variabilul era de fapt un condensator ceramic variabil,dar cu diametru mult mai mare(estimativ,cred ca avea cam 25-30mm diametru si plat,cred ca nu mai mult de 5-6 mm grosime)si se manevra din exterior prin intermediul unui inel din plastic montat pe armatura mobila...din pacate nu a rezistat timpului,si culmea e ca nici nu-mi aduc aminte cand sau cu ce ocazie a disparut...pur si simplu nu-l mai am,dar nici nu tin minte sa-l fi aruncat intr-un exces de zel la vreo curatenie :rade:Carcasa era rosie,cu masca de la difuzor din aluminiu cu gaurele.

Link spre comentariu

Asta era. Asa e. Cu trimerul si inelul.

Diseara beri la greu in santatatea voastra. Va multumesc frumos.

In concluzie:

Electron M era cu cele 4 lipituri.

La Zvezdochka trebuia sa plantezi totul.

Iunost la fel si era cel cu torul de ferita. Gresesc?

Nu pot sa nu remarc ce memorie am. "Incepea cu L " de la Zvezdochka, hi, hi, mama mi, (scle)ROZA mea..

Dupa ce am comandat pe ebay mi-a venit IDEEA..

Nu-i asa ca rusii au macar un radioclub la Moskva si in alte parti? Si daca voi sapa pe net ii pot gasi adresa?

Si apoi ca de radioamator la radioliubitel -parca sa se scrie- pot sa ii rog sa imi trimita, evident pe $ tramvai, ..Ce am de pierdut in afara de timpul pt un mail?

Daca locuiam intr-o zona unde vin rusii vorbeam direct cu unul dintre ei..

Sau de pe Svetlana..

Asta ca sa dau si eu idei..

PS. Gogu transleta mi-a zis ca Zvezdochka =asterix, hi, hi..

Iunost stiam ca inseamna tanar, tinerete..

Link spre comentariu

Scuze, dar "Electron M" care l-am avut eu NU avea componentele plantate, trebuia sa faci totul, inclusiv sa bobinezi bara de ferita.I-mi aduc foarte bine aminte, deoarece nu a functionat din prima, pentru ca montasem o palarie (tranzistor ) gresit. Carcasa era asemanatoare cu cea de la Iunost parca.

Link spre comentariu

Scuze, dar "Electron M" care l-am avut eu NU avea componentele plantate, trebuia sa faci totul, inclusiv sa bobinezi bara de ferita.I-mi aduc foarte bine aminte, deoarece nu a functionat din prima, pentru ca montasem o palarie (tranzistor ) gresit. Carcasa era asemanatoare cu cea de la Iunost parca.

Cred ca Malcis avea placa montata...Electron M era kit pentru asamblat... detalii aici, de la cineva care l-a asamblat de curand; Sau se prea poate ca @Flor sa-l fi procurat de la cineva care l-a asamblat inainte si l-a comercializat asa.
Link spre comentariu

Se mai gaseste si acum ????? Tare a-s fi curios cum s-a pastrat atatia ani neasamblat.

Da, se mai gasesc, si eu am avut placerea sa asamblez de curand un Iunosti 202... (pagina 9 din acest topic)
Link spre comentariu

Da, am vazut, dar ai avut noroc, probabil tot asa, uitat de vreme printr-un pod de casa sau cine stie pe unde. Apropo, are cineva vre-un radio romanesc stereo in carcasa de lemn cu tuburi sau tranzistoare ?

Link spre comentariu

Va rog frumos, o schema pentru un convertor UUS OIRT/CCIR (care se monteaza la antena, fara a modifica blocul UUS) cu ci LA1185 sau altceva ? Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Scuze, dar "Electron M" care l-am avut eu NU avea componentele plantate, ....

Nu e cazul sa iti ceri scuze. E foarte posibil ca eu sa fi confundat Zvezdochka cu Electron M.Din 1977 pana in 2011 au trecut niste ani in care am tot lipit, asa ca..Tocmai ma gandeam cu o chema pe prima iubita si pe cea care m-a dezvirginat, hi, hi....suntonlain Varicapuri cu variatie mare o sa gasesti in radiocasetofoanele auto care au frecventmetru digital...Sapa printr-un targ si tocmeste-te..
Link spre comentariu

Discutia din acest forum si mai ales amintirile care m-au napadit, hi, hi, m-au facut sa caut pe net, recte ebay un asemnea kit. L-am ales pe cel cu 7 trz.Cu transport cu tot a facut 30$, cea e cam multicel...Dar pt amagirea si imbolnavirea goangei mele, cred ca face banii. Mai ales ca nu am de unde sa il gasesc cu macar 1$ mai putin, hi, hi..Pozele sunt facute cu telefonul mobil, asa ca stiu ca nu vor fi Hi Fi, din contra....Despre cum canta, va trebui sa mai astept nitel pana sa aflu. Adica pana ce vine iepurasul, hi, hi. Abia dupa aia il va lipi..

Link spre comentariu

M-am tot uitat si eu pe ebay sa cumpar un kit, dar nu imi place cum arata niciunul. Vreau ceva care sa para vintage. Am gasit site-ul urmator.>

http://www.conrad.com/Retro-kits.htm?we ... 18_2420100

Primul la 14,95 Euro arata chiar bine si are si indicator de acord. NU stiu ce dimensiuni au ca nu scrie acolo, dar cred ca sunt destul de mici. Astea fiind din UE nu mai trec prin vama si nu mai trebuie platit TVA-ul care se percepe la obiectele extracomunitare de peste 10 Euro.. Costul de transport cu DHL e 10 Euro, deci se ajunge tot cam cat unul chinezesc...astea sunt preturile..

Am gasit si in Romania, din pacate nu e toata gama :

http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... id=2420100

Link spre comentariu

Site-urile indicate mi se par deosebit de interesante. Asa ca eu unul multumesc frumos pt indicatie..Daca goanga se va "imbolnavii", tacsu ii va cumpara si unul din astea retro, antice si de demult, cand strabunica mai era inca fata mare..Acuma ce nu am inteles eu referitor la pretul trasportului/comanda. Daca comand simultan 2 sau mai multe tot 25 de lei platesc? O sa ii sun...PS. Tatal goangei isi va lua pt macar unu, asa pt sufletelul lui, chiar daca fi-su nu va vrea..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări