Vizitator Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Prezentarea unui kit de la Conrad si asamblarea acestui kit radio de unde scurte {3,5 MHz (80-m-Amaterufunk!) bis 9,5 MHz}: AICI Schema si alte detalii: aici Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Pentru ca nu am gasit kit de Electron M, care a fost primul kit asamblat, dar nu primul radio construit, am gasit, cu greu, un alt kit rusesc, pe care il voi pastra. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 MALCHIS, am si eu un asemenea kit, mai dificil de lucrat(cablaj convnetional).Nu m-am apucat de el dintr-un singur motiv,lipseste tor-ul de ferita si n-am gasit inca unul pe masura. http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=3894 Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 MALCHIS, am si eu un asemenea kit, mai dificil de lucrat(cablaj convnetional).Nu m-am apucat de el dintr-un singur motiv,lipseste tor-ul de ferita si n-am gasit inca unul pe masura.http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=3894Nu-i necesar sa ai tor ca sa-l poti face. Si eu am patit la fel acum 20 de ani cu un IUNOSTI KP-101 si am folosit ca suport o bobina cu miez de ferita de la un bloc UUS de PACIFIC, numarul de spire si sarma ramanand aceleasi ca in descrierea aparatului. Ba mai mult poti rasuci miezul pana obtii maximul de auditie. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Si sa pierd placerea de a bobona torul cu mica naveta oferita in kit Multumesc de sfat,daca nu gasesc unul potrivit asa am sa fac. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Merge adaptat si fara traful pe inelul de ferit folosind un cuplaj capacitiv, insa se pierde din sensibilitate. Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Pășind pe alte meleaguri iată un kit de radio AM din CHINA aici http://www.yydzw.net/showart.asp?id=62 . Dimensiuni: 125 × 68 × 28mm Tensiunea de operare: 3V (2 baterii) Gama de frecvenţe : 535 -1605KHz Sensibilitate: mai mult de 1 mV / m Selectivitate: 15dB Greutate: aproximativ 154g Masina de curent: mai puţin de 125mA Putere de ieşire: 350mW sau mai mare Acest radio adoptă clasicul IC CD7613CP, cu sensibilitate ridicată şi selectivitatea bună, circuitul de depanare static simplu, amplificator de curent, puterea vine cu avantajele de asamblare o rată de succes mare pentru producţia de entuziaşti radio, cunoscut sub numele de Superheterodyne Set complet de piese de preţ: 18 de yuani / set Un alt kit care merita mentionat este cu componente discrete si se cheamă HX108 Aici http://www.radioboy.org/kit/index.htm iata alte kit-uri ce se pare ca se găsesc de vânzare in JAPONIA. Printre ele si cateva cu tuburi electronice, spre incantarea lui Cristian74. La noi la ROMÂNIKA ...nika!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 uite si cine le construiesc Din cauza asta Japonia este acolo unde este. Bravo lor! Despre Romania nu-mi permit sa fac afirmatii negative, pentru ca o IUBESC! Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Despre România nu, dar despre incultura celor care ne conduc si ne vor conduce incă mulţi ani de acum, ar fi multe de spus. Un singur lucru ma mai tine treaz asa cum face o cafea tare. Acesta este S P E R A N T A !!! ROMÂNIA să fi sănătoasă !!! Cititi aici http://www.edusoft.ro/rol/Stiinta%20romaneasca.php Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Cristian74 mai da vre-un semn de viata! E mare liniste aici!!! Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Cristian74 mai da vre-un semn de viata! E mare liniste aici!!! Ai si tu un pik rabdare nu se pot scoate pe banda circuite si montaje...si unele se cer pitrocite mai mult!Pana una alta arunca un ochi aici ca ai ce citi! viewtopic.php?f=29&t=71907 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Am gasit pe strada, intr-o mare balta cu noroi, placa unei foste superheterodine de buzunar de productie "ceausista". L-am curatat bine, i-am lipit doua rezistente (provizoriu) in locul potentiometrului de volum distrus, fire baterii + difuzor si spre surprinderea mea functioneaza perfect. Are UL si UM, 5 tranzistori cu siliciu (2 BF-uri unul mixer autooscilator si unul AFI, un BC172 in preamplificare audio si 2 x BC337 in et final).L-am postat aici, poate recunoaste cineva ce tip de radio este, eventual sa ii fac rost si de o carcasa... Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Vezi nomenclatoarele de produse postate de Soldan Constantin la scheme-caiete service. S-ar parea ca receptorul este Iris sau Top. Link spre comentariu
ChRS Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 e placa de Iris Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Este un radioreceptor de buzunar romanesc Iris. Am cumparat si eu unul prin liceu(1988). Costa 373 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum