Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

A iesit OK, insa nu stiu cat de bine sunt corelate elementele variabile respectiv potentiometrul si CV-ul in raport cu pozitia lor in carcasa de plastic;Poza cu placa +piese este bestiala! :aplauzePS:Pacat ca programul nu are in baza de date si tuburi electronice.

Link spre comentariu

Asa ma gandeam si io ca ce fain ar fi dacă ar avea librăria mai bogata. Mai trebuie săpat prin program dacă se poate crea sau edita noi piese, componente pcb si simboluri de circuit. Daca reusiti ceva noutati va asteptam cu interes. :freaza: Pentru a posta JPG-uri din program puteti folosi fie PRINTSCREEN fie PRINT pe o imprimanta virtuala care creaza fisier PDF cum ar fi DoPDF.

Link spre comentariu

Am refacut cu programul Circuit Wizard doua din schemele publicate in cartea "Aparate de radio cu tranzistoare" a lui G D Oprescu la Editura Tineretului Bucuresti 1968.Este o carte pe care am gasit-o in biblioteca judeteana din Pitesti.Prima schema este un radio receptor cu doua tranzistoare EFT 323;Bobina se realizeaza pe un suport de lemn/carton de 25mm si are 100spire CuEm 0,15-0,25mm priza la spira 20 fata de masa.In locul transformatorului de iesire se poate folosi cu succes o casca.Cea de a doua schema este un radio tot cu 2 tranzistoare insa de tip reflex, cu doua lungimi de unda UL/UM.Bobinele din circuitul de acord au 45 spire CuEm 0,15..0,2 mm cu cea de cuplaj 5 spire, iar pentru unde lungi 170 spire CuEm 0,1..0,12mm si bobina de adaptare are 12...25 spire. Ferita utilizata are 50..150mm lungime si un diametru de 8..15mm;Transformatorul RF (L5/L6) se bobineaza pe un inel de ferita de 8...12mm diametru exterior, in lipsa se poate folosi un miez de tip ferocart, primarul are 100spire iar secundarul are 300 spire din sarma de CuEm 0,07...0,1mm; Tr.1 este un transformator de cuplaj iar Tr.2 un transformator de iesire miniatura din cele utilizate la RR de alta data.Pentru spatiile ecranate se utilizeaza antena exterioara. :da

Link spre comentariu

Da ai dreptate. Din graba mi-a scapat! Iti place programul ala?

Da, trimite-l pe adresa de email indicata pe MPCu ajutorul lui va creste calitatea documentatiei pe elforum. :band
Imi pare bine sa fi contribuit cu ceva la,,calitatea documentatiei pe elforum,, :101 :101 :101 Ma bucur sa vad roadele acestu programel!!! Sunt curios ce zice ,,ElForum staff,,
Link spre comentariu

Care nu stie, e aparuta versiunea 1.5 si mai mult este ,,portable,,!!! Are libraria de componente mult mai bogata si functioneaza toate optiunile inclusiv alea de SURSA DE TENSIUNE, OSCILOSCOP, ETC. Daca va apare la deschidere eroare please send me PM. Daca cineva a ajuns la performanta de a crea componente de schema cu corespondent PCB postati si pentru ceilalti! Am redesenat schema radiouluiu FM-USA si arata cam asa: :aut: . Cablajul arata mai naspa pentru ca transformatoarele FI nu au corespondent PCB. Astept noutati si din partea dvs!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cand ii gata de tot pune-ne si un filmulet pe youtube sa-l si auzim cum merge!!! Bafta!

Aparatul iunosti 202 a fost finalizat; A functionat de la prima proba, am urcat si un videoclip cu el aiciCondensatorul variabil are ceva oxizi pe lamelele de contact; Deh! Vechimea si-a spus cuvantul. :dans: :dans: :dans:
Salut, nu mai esti la curent cu postarile mele pe elforum, iunosti 202 e facut de ceva vreme:Un video aiciMai multe detalii la pagina 9, am urcat diverse poze din timpul asamblarii. :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări