Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Da, foarte frumos! Aici : http://nasha-radiotehnika.narod.ru/0/all_god.html tot ce s-a fabricat pana in anul 2000. Facand un rezumat, majoritatea acestora se bazau fie pe platforma lui IUNISTI 101 fie pe cea a lui ELECTRON. De remarcat este faptul ca nu vedem la ei aparate superheterodina deoarece, acestea fiind pe unde medii, statiile rusesti stim cu totii cat de puternice erau si nu necesitau selectivitate. In ceea ce priveste aparatul Колос (COLOS CRED CA INSEAMNA SPIC SAU CAM ASA CEVA), acesta fiind pe unde scurte trebuia sa fie superheterodina, insa din ce se vede in poze nu-mi dau seama prea bine. Si eu sunt de acord cu faptul ca as mai construi inca odata aceste aparate. Oare sa fie din cauza ca eram pe atunci mai tineri si mai... voiosi???????? :nebunrau:

Link spre comentariu

Pentru a raspunde unor mesaje private am urcat cateva link-uri cu kit-uri de radioreceptoare rusesti (cu documentatia necesara)Efir...........................................:rade:

Prin anii 88-89 am incercat o replica a acestui radio Efir cu 3 tranzistori, dar la vremea respectiva nu am gasit componentele de exemplu condensatorul variabil gen trimer, s.a.m.d. Asa ca am reprodus schema adaptata la componentele de care dispuneam, condensatorul variabil initial a fost de tipul celor utilizate la RR Cora , anul trecut insa l-am schimbat din motive de fiabilitate cu un CV recuperat dintr-un radio din comert defect; Tranzistoarele sunt EFT 317 echivalente cu P416.In poze se poate vedea ce a iesit, parca seamana :limb:
Link spre comentariu

Am gasit intr-o carte documentatia pentru radio "Pakema"(Racheta), un radio cu o schema redusa la cea mai simpla expresie insa cu performante foarte bune.Bobina L1 are pentru unde medii 90 spire CuEm + matase diametru 0.12mm pe o ferita de 100mm lungime si diametru de 8mm.Socul de RF are 200 spire bobinate cu sarma CuEm diametru 0.1mm pe un inel de ferita de diametru 8/10mm;

Link spre comentariu

Eu am inceput sa lucrez la un radio FM, mai precis la ala ,,americanu',, dar fara partea de AM ca aia nu ma intereseaza, nu ascult pe medii

pentru ca locuiesc intr-o zona unde e destul de slab orice semnal AM, si datorita noii tehnologii in locul unde totusi s-ar auzi ceva cat de slab

se aud frecvente deranjante provenind de la te miri tu ce aparat (monitor, LCD TV, receptor satelit, cooler PC, etc, etc...). Ma aflu la faza

de desenare a schemei pentru ca ulterior sa o pot transforma in PCB profitand de noile atuuri ale programelor de acest gen. Am desenat in Eagle insa am cautat si alte softuri si am

dat peste unul ce tare mi-a fost drag http://www.new-wave-concepts.com/ed/circuit.html dar e numai demo...deocamdata. ,, :101 S-auzim numai de bine !,,

Link spre comentariu

Am gasit intr-o carte documentatia pentru radio "Pakema"(Racheta), un radio cu o schema redusa la cea mai simpla expresie insa cu performante foarte bune.Bobina L1 are pentru unde medii 90 spire CuEm + matase diametru 0.12mm pe o ferita de 100mm lungime si diametru de 8mm.Socul de RF are 200 spire bobinate cu sarma CuEm diametru 0.1mm pe un inel de ferita de diametru 8/10mm;

La o desenare rapida cam asa ar arata dupa programul CIRCUIT WIZARD. :aut:Scuze pentru eventuale greseli. Acum ma joc cu el!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări