Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Apropo! Imi aduc aminte ca am facut si un radio prin liceu dintr-o carte ELECTRONICA PENTRU TOTI parca si pentru ca mergea bine am decis sa-l bag in carcasa. Aceasta era ,, o sapuniera cu 3,25 Lei,,.Toamna, la practica de cules porumb sau mere, in pauzele de masa si nu numai, ascultam MUZICA SI STIRI. Era o un lucru mic, dar de care ne bucuram atat de mult !!! In ziua de astazi, daca-i povestesti unui licean o poveste din asta iti zice ca esti .....! :ras:

Am gasit printre carti si ,,vedeta,, care a fost citita si rasfoita din scosrta in scoarta de mii de ori prin liceu. Cartea CALEIDOSCOP DE ELECTRONICA de GEORGE D. OPRESCU. La inceputul cărții am gasit si un capitol RADIORECEPTOARE PORTABILE CU TRANZISTOARE. Acesta era cel care-l facusem intr-o săpuniera. Am facut si un PDF cu descrierile din carte ale radioreceptorului.
Link spre comentariu

Apropo! Imi aduc aminte ca am facut si un radio prin liceu dintr-o carte ELECTRONICA PENTRU TOTI parca si pentru ca mergea bine am decis sa-l bag in carcasa. Aceasta era ,, o sapuniera cu 3,25 Lei,,.Toamna, la practica de cules porumb sau mere, in pauzele de masa si nu numai, ascultam MUZICA SI STIRI. Era o un lucru mic, dar de care ne bucuram atat de mult !!! In ziua de astazi, daca-i povestesti unui licean o poveste din asta iti zice ca esti .....! :ras:

Asta era schema. Piesele suporta tolerante mari de tot!!!
Link spre comentariu

Primul apara de radio construit de mine a fost unul cu galena, adica pe bune ,detectorul a fost fabricat intr-o eprubeta in care am introdus un amestec de sulf si plumb, nu mai tin minte proportia deoarece aceasta s-a intimplat prin anii 60, a urmat un receptor cu reactie cu un tub 6j8, parca si dupa acea o superheterodina cu prima curentare adevarata, adica un electrolitic pe care l-am descarcat cu succes...

Link spre comentariu

Salut,@ Date referitoare la viata si activitatea lui G.D.Oprescu , se pot gasi in revista " Proradioantic" nr.1 la pag.12 . Se mai poate astepta putina vreme pentru ca in curand va apare si nr.4 al revistei . Distribuitor zonal , aici , este @< misa > sau la sediul asociatiei . ( pretul de cost este 5 lei / nr.)

Link spre comentariu

Primul aparat de radio construit de mine a fost unul cu galena, adica pe bune ,detectorul a fost fabricat intr-o eprubeta in care am introdus un amestec de sulf si plumb, nu mai tin minte proportia deoarece aceasta s-a intimplat prin anii 60, a urmat un receptor cu reactie cu un tub 6j8, parca si dupa acea o superheterodina cu prima curentare adevarata, adica un electrolitic pe care l-am descarcat cu succes...

v-as ruga daca se poate sa postati o schema cu receptorul cu reactie cu un tub 6j8, sau daca mai aveti montajele (sau macar poze cu ele). Va multumesc! :aplauze
Link spre comentariu

Primul aparat de radio construit de mine a fost unul cu galena, adica pe bune ,detectorul a fost fabricat intr-o eprubeta in care am introdus un amestec de sulf si plumb, nu mai tin minte proportia deoarece aceasta s-a intimplat prin anii 60, a urmat un receptor cu reactie cu un tub 6j8, parca si dupa acea o superheterodina cu prima curentare adevarata, adica un electrolitic pe care l-am descarcat cu succes...

v-as ruga daca se poate sa postati o schema cu receptorul cu reactie cu un tub 6j8, sau daca mai aveti montajele (sau macar poze cu ele). Va multumesc! :aplauze
AM LUAT DE PE NET CATEVA SCHEME, DACA TE AJUTA CUMVA !!!
Link spre comentariu

Interesante si laudabile realizarile lor,cateva au ajuns si pe piata noastra,si gradul de complexitate difera,mi-a placut Kolos,care cred ca se adresa celor mai experimentati in domeniu,cred ca si copii din ziua de azi ar savura din placerea de a realiza cu forte proprii un asemenea aparat,chiar daca soarta lor dupa realizare,ar fi fost aceeasi cu cea care au avut-o si aparatele facute de noi...importanta e inocularea microbului :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări