Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu radio

Vizitator

Postări Recomandate

Iker, povestea ta, amintiri frumoase,  se aseamana cu cea a multora de aici. Pasiunea, tot pasiune.

O observatie, galena este sulfura de plumb, un semiconductor folosit pe vremuri la detectie, nu o casca. Amatorii, si nu numai, numeau primele receptoare "radio cu galena". Normal, ele aveau si casti. Probabil treaba sa incurcat din cauza nestiutorilor si "galena" a devenit,  impropriu, "casca".

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
Acum 2 ore, Florin Mircea a spus:

Buna! As dori sa reconditionez un radioreceptor sovietic "Iunosti KP-101". Insa transformatoarele sunt deteriorate. As avea nevoie de datele tehnice ale transformatoarelor, pentru a le rebobina. Sau o alta solutie.

Multumesc!

Am un Iunosti...dar nu știu câte spire au trafurile, pot doar sa masor rezistenta în curent continuu și inductanta și eventual raportul de transformare.

Cred ca poți adapta trafo de la aparate autohtone.

Link spre comentariu

Teoretic poti gasi aceste receptoare intr-o stare mai mult sau mai putin buna. Poti reface cablajul (e undeva intr-un topic desenul). Ceea ce nu poti face - sa recuperezi transformatoarele. Carcasele se topesc foarte usor si se smulg pinii. Iar transformatoare care n-au fost plantate, adica virgine, slabe sanse. Am si eu aceasta problema. Poate, din lipsa de alta ocupatie le voi scoate sarma si voi numara spirele. Dar va trebui sa fiu extrem de plictisit ca sa fac asa ceva. Si nici nu pot garanta ca aceeasi cantitate de sarma va incapea la loc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări