Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 ... am incredere in metoda rezonantei fiindca este sigura...In cazul de fata nu este sigura (inductanta aia nu_i ideala mai ales circuit serie LC...,incearca paralel LC "metoda ta-rezonanta" si o sa obtii alt rezultat...). Link spre comentariu
blue Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Iata oscilogramele pt cele trei frecvente, pt sinus am setat puterea de iesire la 15w Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Care frecvente ?, specificale si tu !(redenumeste fisierele alea ____.jpg macar),stam sa ne chiombim in generator-nu se vede bine... Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 100H in asemenea conditii pot sa apara numai cu un miez cu totul iesit din comun, atit din punct de vedere al materialului cit si din punct de vedere al preluctarii tolelor la taieturi. Avind in vedere ca e o situatie speciala, poate ar merita urmatorul experiment, desi stiu ca e neplacut: Demontarea tolelor speciale si inlocuirea cu niste tole normale FeSi din ceva transformator normal, ieftin. Daca inductanta masurata cu aceste tole va fi de ordinul a 10H, avem de-a face cu un miez special. Daca obtinem tot o iductanta exagerata, undeva e o gresala, nu stiu unde. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Hai ma misa...,ce dumnezeu 100H !,de unde din ___? (daca are 100H la 12cm patrati si 2000sp primar-ma culc un an ! sa_mi odihnesc "intelectu" ! ). Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Afirmatia e facuta de o persoana cu experienta asa ca o explicatie trebuie sa fie, nu pot pur si simplu sa spun "nu ced". Ai vazut ca pina si Blue se indoia de rezultat. Eu nu am mai intilnit un asemenea miez si nu stiu daca exista sau nu. De aia am propus neplacuta experienta. Link spre comentariu
blue Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Care frecvente ?, specificale si tu !(redenumeste fisierele alea ____.jpg macar),stam sa ne chiombim in generator-nu se vede bine... OK, am scris inainte de a posta oscilogramele ca frecventele sint 20, 40 si 100Hz , iar chestia cu rezonanta serie sau paralel este o chestie de alegere , in ambele situatii parametri sint aceiasi difera doar prim minim respectiv maxim de tensiune pe ®LC ,nu-i asa ?@ Misa oare unde gresesc cu masuratorile fiindca de trei ori consecutiv am obtinut rezonanta la 59,6 Hz, adica aprox 140H stiu ca o sa sariti amindoi in sus ,dar totusi repet unde gresesc eu ? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Nu mai ai prin atelier vreun transformator asemanator? Masoara-l si pe ala.Capacitatea parazita a primarului influienteaza masuratoarea dar nu in halul asta...Habar n-am unde gresesti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Uite de exemplu in filmuletul asta avem de a face cu echivalentul a 10cm patrati si 26H primar , palierul sqw destul de orizontal chiar la 17Hz. dar nu ca:Iar aici sint 90H download/file.php?id=43346&mode=view ,acum intelegeti ca "ceva e putred in Danemarca" !.Asta ultimul da palier de 20Hz cu 90H. Link spre comentariu
blue Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Nu mai ai prin atelier vreun transformator asemanator? Masoara-l si pe ala.Capacitatea parazita a primarului influienteaza masuratoarea dar nu in halul asta...Habar n-am unde gresesti.De unde inca un transformator, cred ca deja ma doare capul, cred ca i-l voi invita pe Feri sa-mi supervizeze masuratorile, stiu ca pot aparea erori repetabile dar nici chiar asa ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 ... adica aprox 140H stiu ca o sa sariti amindoi in sus ,dar totusi repet unde gresesc eu ?Man alea nu sint paliere sqw de 100H ,daca poti sa admiti lucrul asta.(Eu nu te mint !) si sa fii sigur de afirmatia mea in acest caz.__Nu am nimic cu tine sau cu amplificatorul tau ,precum vezi-chiar i_mi place rezultatele si le consider foarte bune !. nu stiu unde gresesti , ca nu pot sa fac act de prezenta fizica. __Eu am dat doua exemple clare de 26H sub 20Hz-sqw si 90H-20Hz-sqw ,tu vorbesti de 100H chiar 140H ...,comparale ca rezultat !. __La 140H ai raspuns sinus bun de la 4-5Hz...(sau asa va arata sqw la 4-5Hz cum arata acum la 20Hz). __Are dreptate depanatorul mai jos ,as mai adauga-si tii cont si de Rcc primar(cit ai acolo 100 ohmi parca). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Masoara mai simplu fara rezonanta , de exemplu inseriezi primarul cu o rezistenta cunoscuta si alimentezi circuitul de la un secundar de traf in alternativ fireste . Aflii reactanta inductiva si de aici inductanta destul de usor . Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Da, cum zice depanatoru, sau pur si simplu alimentezi primarul dintr-un alt traf la 50Hz si masori curentul si tensiunea si calculezi Xl. E cel mai simplu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Dupa cum raspunde la sqw 20Hz si 100Hz(inclinatia palierului-ultimile oscilograme) , estimez 25-30H avind in vedere lipsa NFB. Link spre comentariu
blue Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 ... adica aprox 140H stiu ca o sa sariti amindoi in sus ,dar totusi repet unde gresesc eu ?Man alea nu sint paliere sqw de 100H ,daca poti sa admiti lucrul asta.(Eu nu te mint !) si sa fii sigur de afirmatia mea in acest caz.__Nu am nimic cu tine sau cu amplificatorul tau ,precum vezi-chiar i_mi place rezultatele si le consider foarte bune !. nu stiu unde gresesti , ca nu pot sa fac act de prezenta fizica. __Eu am dat doua exemple clare de 26H sub 20Hz-sqw si 90H-20Hz-sqw ,tu vorbesti de 100H chiar 140H ...,comparale ca rezultat !. __La 140H ai raspuns sinus bun de la 4-5Hz...(sau asa va arata sqw la 4-5Hz cum arata acum la 20Hz). Vali nu ma indoiesc de cea ce spui si adevarul este ca m-i se filfie de amplificator , chiar am sa caut un drossel cu inductanta de 1H provenit de la un TV National (oare de ce prin rezonanta a dat 0,95 H) si am sa compar caderile de tensiune la 50 Hz, chiar si ideea propusa de Depanatoru este valabila, dar trebuie sa admiti ca anumite reguli de masurare nu pot fi neglijate doar ca nu sint uzuale... Am inteles , videoclip-ul este clar, neindoielnic ai dreptate si te felict pt exemplificare ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum