blue Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Ultimul fisier edte raspunsul sqd la 20Hz, uremeaza acelasi semnal la 1, 10 si 20Khz Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Merge foarte-foarte bine ! "jucaria" , au inceput sa apara trafuri de iesire serioase la "orizont" !(unde mai pui ca sint "impletite" si pe acasa).Sectiunea asta de forum a inceput sa "decoleze"!("sa trecut de numaratoarea inversa !").Mai avem putin si concuram trafuri Hashimoto , Tamura ,Plitron ..., (daca nu chiar am facuto !).Constructori pasionati de audio cu tuburi ca si noi din afara nu prea se incumeta...(noi romani si cred ca rusi mai fac "chestii deastea" or mai fi si alti dar nu prea am remarcat , cel putin eu). ... se pare ca miezul transformatorului este suprinzator de bun...Ee ..., si nu numai din miez merge asa... download/file.php?id=46211&mode=view ("impletiturile" isi fac si ele traba).spuneam eu acolo o vorba de a mea pt traful tau :Ops !...,incepe sa apara si "artileria grea" se trage cu Watti !,seriosi de acum. Link spre comentariu
blue Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Am sa incercat sa-i aplic o reactie negativa compensata reglabila intre 6-14 dB sa vad daca se imbunatateste raspunsul la 15-20 Khz , din cauza cuplajului magnetic strins este cam mare capacitatea reziduala ,in schimb pt frecventele joase , asa cum se vede la 20 Hz atenuarea este mai mica de 1dB. Cred ca totusi calitatea miezului determina acest raspuns si cind am afirmat de cei 100H in primar se pare ca masuratoarea a fost corecta (prin rezonanta) am sa mai verific o data. Exista un mic rezid pe palierul cazator la peste 8Khz, probabil se corecteaza cu reactia negativa ,o voi face comutabila ca sa vad daca cei ce vor proba amplificatorul sesizeaza diferenta cu toate ca ma indoiesc de acest lucru, eu prefer limitarea naturala a benzii de trecere, inchiderea buclei in cazul HI-FI imi creaza senzatia de reducere a dinamicii, sigur o parere subiectiva desigur... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Am sa incercat sa-i aplic o reactie negativa compensata reglabila intre 6-14 dB sa vad daca se imbunatateste raspunsul la 15-20 Khz , din cauza cuplajului magnetic strins este cam mare capacitatea reziduala ,in schimb pt frecventele joase , asa cum se vede la 20 Hz atenuarea este mai mica de 1dB. Cred ca totusi calitatea miezului determina acest raspuns si cind am afirmat de cei 100H in primar se pare ca masuratoarea a fost corecta (prin rezonanta) am sa mai verific o data. Exista un mic rezid pe palierul cazator la peste 8Khz, probabil se corecteaza cu reactia negativa ,o voi face comutabila ca sa vad daca cei ce vor proba amplificatorul sesizeaza diferenta cu toate ca ma indoiesc de acest lucru, eu prefer limitarea naturala a benzii de trecere, inchiderea buclei in cazul HI-FI imi creaza senzatia de reducere a dinamicii, sigur o parere subiectiva desigur...la ce se vede pe osciloscop ,este arhisuficient pentru un traf de iesire de chitara,este cu mult peste ce trebuiedaca nu sunt atenuari in banda 100hz...12000hz este perfecteu sunt nerabdator sa ne spuneti care este sunetul acestui amplificator,cind o sa fie probat pe chitarain rest " no coment" ireprosabilne puteti pune si schema de la preamplificator? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Arata exceptional formele de unda,este incredibil....dar se pare ca intr-adevar transformatorul de iesire este super bun.La ce nivel(putere) pe rezistenta de sarcina au fost vizualizate aceste diagrame si pe ce valoare a rezistentei???-Daca nu va este cu suparare, cei 100H cam la ce numar de spire al primarului(anod-anod) i-ati masurat(dedus),la ce sectiune neta a miezului si cam ce tole ati folosit???.....bineinteles daca ne puteti spune?-ce tip de reactie negativa ati folosit?In rest...nu am cuvinte,o lucrare care nu prea lasa loc de critici, de fapt asa cum ne-ati obisnuit! Link spre comentariu
blue Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Va multumesc pt aprecieri,@ D-l Lazarescu, conditile de incercare a amplificatorului, putere continuua 19 W pe un rezistor neinductiv de 8 ohm/65w ,tuburile fiind legate ca triode pot da maximum 25w dar cu o tensiune de 350v cea ce nu prea este bine fiind prea aproape de puterea limita asa ca m-am limitat la 300v tensiune anodica. Transformatorul l-am achizitionat din talcioc, asa ca nu stiu la ce a fost folosit, infasurarile erau arse si acum i-mi trece prin cap ca putea fi unul de iesire, prea avea multe infasurari si cu iesiri putine, starea in care era, nu m-a determinat sa-l analizez, tolele in schimb mi-au atras atentia fiindca nu prea semanau cu cele pe care le stiu. Infasurarile le-am bobinat foarte strins cu foite de izolatie de 0,04 si 0,18, suruburile de stringere izolate fata de miez iar grosimea tolei de 0,4mm. I-mi pare rau ca nu am masurat inductanta fara miez,era mai simplu, acum ma deruteaza valoarea finala fiindca m-i se pare neverosimila pt 2062 sp, inductanta de pierderi este 12mH, cam mult...Oricum pina acum nu am facut vre-un amplificator sa raspunda la 20Hz cu mai putin de 1dB si culmea este ca nu am nevoie de asa ceva in aceasta aplicatie si aceasta fara nici o reactie negativa ! @Viobio, amplificatorul a fost probat pe niste boxe mediocre si chitaristul initial a fost derutat de sunet, tot incerca sa modice potentiometrele pt un sunet cunoscut lui,in fine azi amplificatorul va fi incercat in alte conditii de un profesionist, iar schema preamplificatorului este aproximativ aceiasi cu cea folosita de tine, cu modificari pt 6N2P, corectie obisnuita, dar voi posta schema dupa ce mai verific cum suna cu reactie negativa sa fara Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Este foarte interesant ce spuneti dv.aici(!!!!) la 100H (anod-anod) rezulta pentru o singura infasurare din PP 25H, nemaipomenit de bine,inseamna ca miezul este ceva iesit din comun,pacat ca nu stim (stiti) prea multe despre aceste tole(!!!). Eu stiam ca la vechile instalatii din centralele telefonice se gaseau miezuri cu calitati exceptionale pentru transformatoarele de semnal si la sectiuni relativ maricele (16-18 cmp).Prin anii '80 au aparut (tot la centralele telefonice) generatoarele de ton construite cu 2N3055 care aveau la iesire niste miezuri exceptionale,.......dar au disparut si astea.... Va felicit inca odata pentru realizarile dv. si astept noi proiecte! P.S imi plac foarte mult finalele cu lampile din BO din Tv-uri,parerea mea este ca sunt niste tuburi foarte bune pentru aplicatii audio,am facut si eu cu 6P36S si EL500 si rezultatele au fost surprinzatoare. P.F.F. S...... nu ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Ultimul fisier este raspunsul sqw la 20Hz, uremeaza acelasi semnal la 1, 10 si 20Khzsau Este foarte interesant ce spuneti dv.aici(!!!!) la 100H (anod-anod) rezulta pentru o singura infasurare din PP 25H, nemaipomenit de bine,inseamna ca miezul este ceva iesit din comun,pacat ca nu stim (stiti) prea multe despre aceste tole(!!!). ... Pina la urma nu am inteles care este fisierul/img. cu 20Hz sqw ?! (la 20Hz-sqw NU am voie sa vad tranzitia de la un palier la altul indiferent cit de bun sau prost e transformatorul de iesire download/file.php?id=42810&mode=view sau download/file.php?id=44679&mode=view ,pina acum eu nu am dat atentie textului care insoteste img.,mi-a placut oscilogramele si le consider foarte bune).In ciuda faptului ca transformatorul merge foarte bine!, eu consider ca: in nici o img. prezentata @blue nu avem de a face cu 20Hz-sqw. Si desigur ca la acel numar de spire primar (2062sp) nu poate avea nici cum 100H (anod-anod) indiferent ce tola ar avea.(numai o tola "extraterestra!" ar putea asigura 100H (anod-anod) la acea sectiune si numar de spire din primar).Domnul lazaroiu(un maestru != mi_as permite spune!) a sesizat foarte bine !!!.(si nea adus cu picioarele pe pamint !=eu confirm sesizarea dumnealui inca o data ! si in alta forma). __Udeva in acele img. @blue garantat sa strecurat o eroare.(sau textul care este premergator imaginilor nu coincide/ __Nici condensatoarele de cuplaj(valoarea lor) din grile finale NU pot asigura acel transfer la 20Hz-sqw(palier orizontal) fara reactie negativa asa cum lasa sa se inteleaga . __20Hz-sqw , o greseala garantat !.(aceasta frecventa sqw nu are reprezentare in img. cu oscilograme prezentate @blue !) Link spre comentariu
blue Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Scuze d-le Lazaroiu @Valderama fiserul 0406 este pt 20 Hz sqd, 0407-1Khz, 0408-10Khz, 0409-20Khz si pot relua oscilograma cu o focalizare mai buna. Repet, cu toate ca nu am masurat inductanta inca o data, dar am sa o fac, inclin sa cred ca miezul este foarte bun si probabil de acea rezulta acest transfer , bunul simt i-mi spune ca intradevar este prea mult 100 H, am mai spus-o o data deci si eu am rezerve, dar asa cum a remarcat d-l Lazaroiu exista miezuri nemaipomenite , cunosc acele transformatoare din generatorele de apel telefonice, cu care am si lucrat de altfel, ba mai mult au existat unele transformatoare 600/600 Ohm din permaloy cu sectiunea de 5 cm* extraordinare , 6 buc sint pregatite pt OT100 @Viobio, acum am venit de la o proba , nu modific nimic, ramine fara reactie negativa fiindca suna foarte bine si este stabil, tuburile 6N2P suporta bine atacul dozei iar in privinta zgomotului cu potentiometrele inchise si intrarea scc, 3mV ! Dupa ce voi posta schema preamplificatorului, poate gasim punctele slabe sau bune fiindca ampl. d-Lazaroiu, ale tale si acesta prezentat de mine au cam acelasi tip de configuratie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Scuze d-le Lazaroiu @Valderama fiserul 0406 este pt 20 Hz sqd, ... Nu vedem !- "fiserul 0406 este pt 20 Hz " !(o fi pe alt forum ) ,a da ..., acum il vad in pagina anterioara !(si totul este ok,...acel fisier 0406 reprezinta real 20Hz-sqw pt situatia data).Ultimul fisier edte raspunsul sqd la 20Hz, uremeaza acelasi semnal la 1, 10 si 20KhzTrebuia specificat ultimul fisier img. din pagina anterioara.sau asociat fiecarui fisier frecventa(redenumit fisierul-pentru a evita confuziile).Din exprimarea dvs/blue in aceasta pagina pentru 20Hz-sqw se facea confuzie cu 0407.jpg ,(nu ar fi fost posibil ! pt 20Hz , practic 0407.jpg reprezinta 1Khz) Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 .......... 6 buc sint pregatite pt OT100 .....Tare imi e drag un final cu OT100,am facut unul cu ceva timp in urma,dar nu stiu de ce nu meregea cum trebuie,stiu ca OT100 este o lampa cu "suflet" dar trebuie foarte bine "gadilata" in grila,altfel este o dezamagire totala....!!!!!Mai stiu ca lucreaza in "mare secret" la un final PP cu OT100 alimentat cu surse in comutatie si dupa cum il stiu sigur ii va iesi ceva bun,eu il astept la cotitura !!!!!!! - Sa inteleg ca finalul pe care-l aveti in postul asta e facut pentru un amplificator de chitara? - Asa este,configuratia preamplificatoarelor(pentru chitara) ce le construim se pare ca este comuna (de altfel nu inventam noi acum apa calda)singura diferenta este ca ....fara suparare,eu folosesc in proportie foarte mare tuburi din seria ECC.., 6AX...,asa dupa cum spune si ,fiecare e cu pasarica lui. Link spre comentariu
blue Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Scuze d-le Lazaroiu @Valderama fiserul 0406 este pt 20 Hz sqd, ... Nu vedem !- "fiserul 0406 este pt 20 Hz " !(o fi pe alt forum ).Si totusi este postata imaginea... pe acest forum (pagina anterioara ,jos) Link spre comentariu
blue Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Revin cu o noua masurare a inductantei transformatorului, tot prin metoda rezonantei :condensator de 50nF/1%, generatorul debiteaza 3V/600 Ohm cu o rezistenta serie de 10K, inductanta serie cu condensatorul si citirea am facut-o cu osciloscopul, frecventmetrul a arat 59,6 Hz, am reluat de 3 ori masurarea, cu acelasi rezultat, asta este... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Revin cu o noua masurare a inductantei transformatorului, tot prin metoda rezonantei :condensator de 50nF/1%, generatorul debiteaza 3V/600 Ohm cu o rezistenta serie de 10K, inductanta serie cu condensatorul si citirea am facut-o cu osciloscopul, frecventmetrul a arat 59,6 Hz, am reluat de 3 ori masurarea, cu acelasi rezultat, asta este... Man uitate la IMG_0406.jpg download/file.php?id=49142&mode=view (hai sa zicem ca sint ceva mai slabe cuplajele in grila finale) palierul este destul de inclinat man la 20Hz-sqw , asa ca:__consider ca o parte unghiulara din inclinatie este deterinata de condesatoarele cuplaj grile finale __si o alta parte unghiulara din inclinatie este determinata de inductanta primar(care in cel mai fericit caz atinge 30-35H Man ,daca ar fi avut 100H cu totul alta era inclinatia palierului sqw la 20Hz,chiar si cu 60H ar fi fost mult mai putin inclinat palierul sqw mai ales ca sinteti in PP). __asadar inclinatia palierului sqw("compusa") ce se vede in 0406.jpg asta spune !. __oricum raspunsul este foarte bun pentru un amplificator de chitara(banuiesc chitara solo). __daca nu ai cu ce sa masori ,empiric -inseriaza primarul cu un drosel cu inductanta cunoscuta-baga in priza-si ai sa te convingi(ai acolo raportul tensiune=raportul Xl=adica si raportul inductantele) Dar ma rog o fi daca zici dumneata 100H !?(mai stii ce se poate intimpla ! cu acel miez ? paranormal !,-asta asa ca să ne descreţim frunţile). Link spre comentariu
blue Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Nu are rost sa improvizez o masurare de inductanta, am incredere in metoda rezonantei fiindca este sigura. Am sa postez inca o data raspunsul la 20-40-100 Hz ca sa vedem evolutia palierelor , oricum prin condensatorii din drivere se va deforma semnalul, dar de ce nu cade nivelul pe sinus ? Eventual propune o metoda de verificare a verificarii dar sa nu fie ...paranormala ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum