Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 20w cu PL504

blue

Postări Recomandate

Din pacate osciloscopul meu si-a dat duhul, nu am deschidere pe orizontala ,asa ca masurarea puterii am facut-o doar cu voltmetrul c.a. aproximativ 14 v/8 ohm deci cam 25w , totusi am rerzerve, regula mea este ca dupa o vizualizare cu osciloscopul ,masor nivelul de distorsiuni THD si stabilesc puterea pt 1% distorsiuni,acesta valoare este corecta dupa parerea mea...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Din pacate osciloscopul meu si-a dat duhul, nu am deschidere pe orizontala ,asa ca masurarea puterii am facut-o doar cu voltmetrul c.a. aproximativ 14 v/8 ohm deci cam 25w , totusi am rerzerve, regula mea este ca dupa o vizualizare cu osciloscopul ,masor nivelul de distorsiuni THD si stabilesc puterea pt 1% distorsiuni,acesta valoare este corecta dupa parerea mea...

super putere!chiar daca finalele se satureaza si produc distorsiuni nu este o problema,multi chitaristi asta doresc,saturarea etajului finalse obtine un sunet interesant ,distorsionatdaca se cinta pe chitara si se obtine o distorsiune gen AC/DC este excelentfrumos si compact!
Link spre comentariu

Foarte compact, inca o realizare marca "blue". O sugestie ar fi ca in jurul soclurilor tuburilor finale sa puneti un cerc metalic sau ceva care sa impiedice atingerea accidentala a pinilor soclului, desigur asta daca ramane asa cum e si nu il integreaza proprietarul in vreun cabinet mai mic.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu un osciloscop pe jumatate reparat, am reusit sa stabilesc varianta finala a amplificatorului, nu are rost sa stabilesc recorduri de putere cu el , optimul de fiabilitate/randament i-l consider pt 18-20w, distorsiuni acceptabile si functionare stabila avind in vedere scopul pt care a fost construit,am micsorat pretentile legate de performante asa ca banda de frecventa fara reactie negativa 27 Hz- 21Khz/1dB iar datele preamplificatorului lui ,le voi posta dupa ultimele modificari legate de auditii...

Link spre comentariu

Metal sau lemn......... si eventual o colivie deasupra ......obligatoriu din metal :rade: apropo am si varianta de schema cu 6P45C.(conexiune trioda).....care ajunge la 30w

Link spre comentariu

Cecul in alb acordat cu prea mare usurinta...,dar totusi mi se pare "valabila propunerea" @gabrilele

Metal sau lemn......... si eventual o colivie deasupra ......obligatoriu din metal :rade: ...

Link spre comentariu

Cecul in alb acordat cu prea mare usurinta...,dar totusi mi se pare "valabila propunerea" @gabrilele

Metal sau lemn......... si eventual o colivie deasupra ......obligatoriu din metal :rade: ...

Aaaaaa si ca o completare ideal ar fi si un mic ventilator(12V) pus dedesupt , comandat cu un sensor banal (electromecanic montat pe sasiu linga soclurii...).de temperatura tarat la 60 grade normal deschis.....si ti-ai luat de o grija daca-l uiti deschis....dupa un chef :rade:
Link spre comentariu

@ Gabriele, amplficatorul va fi pus intr-o cutie de lemn imbracat cu un material folosit si de tine, nu stiu exact cum ii zice , margini protejate de coltare, maner etc. Partea de sus a sasiului va avea spatele deschis, doar la transport va exista un capac, iar partea din fata deasupra butoanelor va fi protejata de un grilaj, tuburile incalzesc acest volum cu ventilatie naturala, am verificat cu o improvizatie de capac si este OK. Sigur ca in cazul sugerat de tine , PP triode EL509, pe langa cei 30 w functioneaza si un resou deci ventilatorul este necesar ! Oricum acest amplificator are intrarea in cliping la 21-22w asa ca este de categorie mica, cu toate ca la o prima auditie a sunat mai tare decit un PP cu EL34 de 40w, dar care ar putea totusi avea tuburile obosite... @Valderama, schema este asa cum ai spus adica corecta, dar dupa ce voi face niste masuratori i-ti voi comunica rezultatele, se pare ca miezul transformatorului este suprinzator de bun...

Link spre comentariu

@ Gabriele, amplficatorul va fi pus intr-o cutie de lemn imbracat cu un material folosit si de tine, nu stiu exact cum ii zice , margini protejate de coltare, maner etc. Partea de sus a sasiului va avea spatele deschis, doar la transport va exista un capac, iar partea din fata deasupra butoanelor va fi protejata de un grilaj, tuburile incalzesc acest volum cu ventilatie naturala, am verificat cu o improvizatie de capac si este OK. Sigur ca in cazul sugerat de tine , PP triode EL509, pe langa cei 30 w functioneaza si un resou deci ventilatorul este necesar ! Oricum acest amplificator are intrarea in cliping la 21-22w asa ca este de categorie mica, cu toate ca la o prima auditie a sunat mai tare decit un PP cu EL34 de 40w, dar care ar putea totusi avea tuburile obosite... @Valderama, schema este asa cum ai spus adica corecta, dar dupa ce voi face niste masuratori i-ti voi comunica rezultatele, se pare ca miezul transformatorului este suprinzator de bun...

Tolex .........
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iata ,am facut niste masuratori pe o rezistenta de 8ohm/65w, am 12,4v/1Khz deci rezulta aprox 19w dar limitarea apare la 21w. Frecventele sint : 20 Hz, 1Khz, 10Khz, 20Khz semnal sinus si sqd

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări