Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 20w cu PL504

blue

Postări Recomandate

Frumoasa lucrare, blue... observ doar o mica asimetrie constructiva pe care nu stiu unde sa-o pun...

Referitor la nodurile de masa... catozii finalilor la borna minus al ultimului condensator de filtraj din redresor = "masa de putere"; iar catozii de la intrare la minusul primului condensator = "masa de semnal"... Cele doua noduri se leaga impreuna printr-un traseu...

In schema, teoretic sunt doua surse de alimentare "separate" de rezistenta de 1kohm care se influenteaza cu atat mai putin intre ele cu cat rezistenta interna a suresei de "putere" este mai mica...

In practica, insa fiecare constructor are alta experienta legata de "mese" data mai mult de topologia pieselor...

P.S. Trebuie sa aveti un bussines f. bun ca aveti asa de mult timp pentru constructii de asemenea calitate.

Link spre comentariu

Frumoasa lucrare, blue... observ doar o mica asimetrie constructiva pe care nu stiu unde sa-o pun...Referitor la nodurile de masa... catozii finalilor la borna minus al ultimului condensator de filtraj din redresor = "masa de putere"; iar catozii de la intrare la minusul primului condensator = "masa de semnal"... Cele doua noduri se leaga impreuna printr-un traseu...In schema, teoretic sunt doua surse de alimentare "separate" de rezistenta de 1kohm care se influenteaza cu atat mai putin intre ele cu cat rezistenta interna a suresei de "putere" este mai mica...In practica, insa fiecare constructor are alta experienta legata de "mese" data mai mult de topologia pieselor...Asimetria apare din cauza ca amplificatorul de chitara nu este sensibil la ...estetica pe dinauntru ! iar amplasarea transformatoarelor si al redresorului va fi atipica , adica vor sta sub sasiu separate de un ecran din tabla, in acest mod cutia va fi mai compacta si mai stabila , este ceva ce se transporta asa ca prefer ceva functional. Cele doua mase le voi conecta la ultimul condensator de filtraj asa ca circulatia de curent va fi minima. Multumesc pt aprecieri iar in legatura cu bussines-ul, nici vorba iar timpul meu de bricolaj tinde spre zero in ultimul timpP.S. Trebuie sa aveti un bussines f. bun ca aveti asa de mult timp pentru constructii de asemenea calitate.

Link spre comentariu

Cam seamana cu Karpov , doar ca nu are reactia in catod la finale , iar generatorul de curent din defazor a fost simplificat , asa cum sugerasem eu mai demult....oricum este frumos realizat , si sunt convins ca functioneaza impecabil ! Felicitari !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cu un condensator de 50nF/1% rezonanta am obtinut-o la 68Hz, aceasta inseamna o inductanta de 108 H ,cred ca undeva gresesc, am sa reiau masurarile fara uleiul de sarpe a lui Misa...

Link spre comentariu

Cu un condensator de 50nF/1% rezonanta am obtinut-o la 68Hz, aceasta inseamna o inductanta de 108 H ,cred ca undeva gresesc, am sa reiau masurarile fara uleiul de sarpe a lui Misa...

Da cu siguranta , nu poate avea 108H primarul...(lichidele prea volatile pot avea efecte nastrujnice in determinari).
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Datele transformatorului de iesire :

o parere personala din experienta proprienu este obligatoriu sa o luati in seamatraful este conceput cam HI FIla cele de chitara trebuie sa fie "un pic defect"aveti prea multe infasurari ,o sa sune prea laptos,posibil cu prea mult basla cele de chitara solo fregventa minima redata trebuie sa fie de 100hzDAR nu se stie ce rezultat veti avea....eu le fac doar cu doua primare ,bobinez P/S4/S8/P un cuplaj magnetic prea strins strica sunetul,il face imbicsit si lipsit de dinamicaam facut multe experiente cu trafuri de chitaraam folosit acelasi pachet de tole,cu multe infasurari puse serie paralel sau cu infasurari descrise ca mai suscel cu multe infasurari nu suna bineeste doar parerea measucces,arata frumos amplificatorul! :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări