Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme PIC16f877

Vizitator cătălin

Postări Recomandate

Vizitator cătălin

Am programat un PIC16F877 să-mi aprindă şi să-mi închidă un LED.Simularea pe calculator a mers, am verificat şi codul introdus în PIC, dar montajul nu-mi iese.I-am aplicat o tensiune de 5,3 la MCLR(primul pin), VDD(pinul numărul 11), - la VSS(pinul 12) şi după aceea de la 13 şi 14 am făcut o legătură către un cuarţ de 20MHz la doi condensatori(33uF) conectaţi la -.Bineînţeles ledul l-am conectat la primul pin din partea cealaltă a PIC-ului la RB7 şi la -.Nu se aprinde led-ul de niciun fel.Mai trebuie să utilizez alte componente sau ce trebuie să fac? :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

1

• Mikrosha

1

• adrian_pic

1

o legătură către un cuarţ de 20MHz la doi condensatori(33uF) conectaţi la

Treizeci si trei microfarazi?! Pai e enorm, d-asta nu oscileaza deloc. Pune 22 PICOfarazi, daca ai, sau lasa-l in gol, de obicei merge si asa. Condensatoarele alea sunt doar de amorsare.

Spune si ce configuration word i-ai bagat.

Link spre comentariu
Vizitator cătălin

Nu...sunt 33 picofarazi.Am rezolvat treaba asta, acuma merge, însă mai am o întrebare.Aş putea să programez cu programatorul AD-PIC01S un PIC18F4550?

Link spre comentariu

S-a mai discutat problema cu programarea unui PIC18F4550. Deci prima data iti trebuie un soft care sa aiba in lista de device-uri pe care le poate programa acest PIC18F4550, apoi respectivul soft foloseste unul sau mai multe programatoare. Deci incepe cautarea cu softul prima data si apoi vezi ce programatoare suporta fiecare soft gasit.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

1. De regula picurile SMD se programeaza in montaje. Deci trebuie facut montajul ca saâl poti programa. Eu de exemplu lucrez cu programatorul ICD2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări