so19so76 Postat August 7, 2005 Partajează Postat August 7, 2005 Salut!Am facut o retea cu 2 calc . care au instalat XP-ul si vreau sa pot transfera fisiere de la unul la altul si sa partajez si imprimanta si nu reusesc.Poate imi spuneti ce setari trebuie sa fac pentru a reusi treaba asta .Mentionez ca internet-ul merge excelent pe ambele calculatoare.Reteaua este de genul :rout-er si 2 placi de retea ,una pt . fiecare calc.Bafta! Link spre comentariu
Cristiano Postat August 7, 2005 Partajează Postat August 7, 2005 Din cate spui banuiesc ca ai un PC pe post de router. Trebuie sa ai un server de WINS care sa ruleze pe router (Samba, daca router-ul are *NIX). Alta solutie: configureaza reteaua astfel incat ambele calculatoare cu WinXP sa fie in aceeasi subretea. Link spre comentariu
so19so76 Postat August 7, 2005 Autor Partajează Postat August 7, 2005 Cred ca nu am fost destul de explicit.Deci am urmatoarele componente:un router fast-ethernet cu o intrare WAN si patru iesiri;2 pc-uri cu WinXP ;2 placi de retea ;Reteaua arata cam asa:Din modemul de internet am intarat la intrarea''WAN'' a router-ului iar la iesirile router-ului am conectat cele doua pc-uri :unul la iesirea 1 ;celalalt la iesirea 2;Partajarea net-ului functioneaza perfect insa nu stiu cum si ce tre' sa fac pentru a putea partaja si fisiere intre cele 2 calc.Cand merg la ''workgroups'' in XP la unul din PC-uri nu pot vedea celalalt PC si invers.Cum pot rezolva treaba asta? Link spre comentariu
Cristiano Postat August 7, 2005 Partajează Postat August 7, 2005 Trebuie sa te asiguri de urmatoarele:1. ambele PC-uri fac parte din acelasi subnet (verifica ip-ul si netmask-ul)2. pe ambele PC-uri ai activat "File and printer sharing"3. recomandabil ca ambele PC-uri sa faca parte din acelasi workgroup Link spre comentariu
so19so76 Postat August 7, 2005 Autor Partajează Postat August 7, 2005 Am facut toate astea si totusi nu vad la workgroup cele 2 pc-uri.De ce?As vrea sa intru de pe un PC pe driverul c al celuilalt PC sa-mi transfer niste fisiere, pot sa fac asta?Multumesc'' Cristiano''pentru rabdare si sper ca ti-ai dat seama ca sunt novice in chestia asta de retele :oops: Link spre comentariu
LevyB Postat August 7, 2005 Partajează Postat August 7, 2005 1. Pe fiecare calculator trebuie sa setezi reteaua:- ip-ul trebuie sa fie din aceeasi subretea (ex 192.168.0.x) - mask: 255.255.255.0- gateway: ip-ul de lan al routerului, il afli din setup-ul acestuia (presupun ca nu ti l-a configurat providerul)- dns: nu folosesti!!! ip-urile calculatoarelor tb sa fie dinaceeasi subretea cu ip-ul routerului2. click dreapta pe my computer, properties, network identification, properties si verifici ca ambele calculatoare sa faca parte din acelasi workgroup3. pe fiecare calculator faci un folder (ex. Comun) pe care dai share, apoi drepturi cum vrei tu (scriere, citire, full, etc) pt celalalt calculator. Nu este recomandat sa faci share pe c:4. la fel si pt imprimanta, click dreapta, share pe ea si drepturi everyone (eventual), pe celalalt calculator instalezi network printerps: va trebui sa fii logat cu cont de administrator Link spre comentariu
Vizitator m_maxx Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 partajare imprimanta.Sa presupunem ca iti merge deja reteua.click2 My Computer, click Manage, dublu click Local Users,click2 Users,click1 create new user si acolo treci numele utilizatorului si parola care este la calculatorul 2 dai OK dai restart Win si dupa aia poti sa listezi de pe ambele P.C.`uri.baftaP.S. sa ne tii la curent cu rezultatele. Link spre comentariu
LevyB Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 Cu pasii de mai sus doar adaugi un user local pe calc1 cu imprimanta, cu care se poate loga pe calc-ul repectiv (dar daca nu sunt date drepturi pt el nu prea are ce face, din retea ma refer). Daca resursele de pe calc1 nu sunt share-uite nu o sa le vada niciodata intr-o retea :( Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 ai instalate pe computere SP2 ? daca da iti spun cum faci sa vezi computerele intre ele. SP2 nu da voie cu una cu doua sa vezi computerul. Ca sa te convingi da jos firewall-ul din Control Pane -> Security Center si ai sa vezi ca se poate accesa computerul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum