Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sbl3040pt in ounte redresoare?

Postări Recomandate

am recuperat din mai multe surse diode acestea sbl3040 si sbl1645. pot folosi diodele pe post de diode redresoare si sa alcatuiesc o punte la un transformator monoalternanta? capsula are 2 diode cu catod comun, eu am sa folosesc 3 diode si alcatuiesc o punte.vreau sa le folosesc pentru ca sbl3040 suporta 30A.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

da, nu am explicat chiar corect ce vreau,deci, vreau sa le folosesc pentru a alcatui o punte bialternanta, nu mono (greseala mea).cum o capsula are 2 diode cu catot comun, pentru o latura voi folosi 1 capsula si pentru cealalta latura 2 capsule, ele find deja cuplate.Ceea ce vreau sa imi spuneti este, pot folosi aceste diode ca si diode clasice redresoare?Multumesc!

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa faci ceva calumea...... sfatul meu este sa folosesti o capsula pe post de 1 dioda, adik ce 2 anozi ii unesti si faci o dioda tapana , si foloseste 4 diode dastea ca pe celalalta ramura tot raman 2 nefolosite, sau daca le folosesti o sa aibe impendanta mai mica faca de acea "dubla" care vrei sa o folosesti.In al doilea rand ........ si eu am folosit asa ceva pana am renuntat la ele , deoarece se tot ardeau, fara sa se incalzeasca sau orice altceva, pur si simplu se strapungeau, leam folosit pe 26V max 10A, ele erau sbl3040, care normal are 40V la 30A, am schimbat de mam saturat,si mai erau puse si o capsula adik 2 diode paralel, si tot asa imi facea, asta nu se intampla des, sa zic o data la saptamana, radiatorul era tot timpul rece, si de multe ori se ardea fara sa sug din ele macar 3A, nu stiu care ar fi problema dar cred ca este din cauza frecventei, adik daca scade frecventa lor sa scada si Amperajul lor, sau cine stie ce o fi fost, am pus alta punte de 10A si de atunci nu am mai avut probleme deloc, a trecut 2 Ani si inca functioneaza "fara radiator".In al treilea rand te sfatuiesc sa nu le folosesti pe frecventa asta de 50Hz, daca tot vrei sa le folosesti, folosestele macar la minim 1khz, ca sa fi sigur.Acum poti sa incerci sa vezi ce iti iese, dar testeazale calumea "asta numa daca o sa te apuci de vanzari", ca no sa ii dai omului o punte care tine 1 saptamana la jumate din puterea iei, sau poate si mai putin, daca iti trebuie punti asa puternice, ia de 50A costa mai putin de 7 lei si se gaseste la orice magazin de electronice!Multa bafta!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu le mai injurati ca sunt foarte bune...la ceea ce au fost proiectate ! :da Sbl30xx suporta 30A prin AMBELE DIODE IMPREUNA, nu prin fiecare dioda! De asemenea, se incalzesc ceva mai tare decat unele similare formatul "surub" din cauza capsulei mici si deci Rth mai mare. De asemenea , se incalzesc ceva mai tare cand redresezi 50HZ sinus, pt ca sunt optimizate pt tensiune dreptunghiulara, impulsuri de frecventa mare, si cu factor de umplere mai mic... Explicatia e ceva mai complicata , ceea ce trebuie retinut e ca au fost facute si optimizate predominant pt piata surselor de calculator , unde conditiile sunt perfect previzibile. Nu sunt chiar diode de uz general.

Link spre comentariu

Deci din cauza asta mie mi sau ars, dar vreau sa zic ca nu erau calde deloc, si nu explodau, doar scurt intre toti pini, si imi sarea siguranta fuzibila!Dar pentru surse in comutatie logic ca sunt perfecte, doar sa le folosesti corect! ma refer la voltaj si amperaj!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări