niq_ro Postat August 26, 2004 Partajează Postat August 26, 2004 ca idee poti sa iei un neon de masina din ala romanesc care are 14W sa vezi ca are un transformator destuld emicut, da' intre timp o sa caut o schemade prin Tehnium cu ferita Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat August 26, 2004 Partajează Postat August 26, 2004 Ma bag si eu in seama... Aici vad ca iar se face confuzie intre neon si tub fluorescent. Am mai postat chestia asta undeva pe aici. Neonul e un tub spectral care se foloseste in instalatii de reclama luminoasa si e de culoare rosu. Alte tuburi spectrale emit in alte culori depinzand de gazul inert din ele (argo-verde, xenon-albastru, etc). Din alea albastre sunt sub masinile vestice si mai nou si pe la noi. Ele se aprind la cu totul alte conditii decat tuburile fluorescente banale din casele noastre (de 14, 18, 36W). Deci atentie, invertoarele care reusesc sa amorseze tuburile casnice fluorescente pot sa nu fie in stare sa aprinda si tuburile spectrale consacrate. Acestea necesita o tensiune mult mai mare initiala pentru simplu motiv ca nu au filamente de preincalzire. Link spre comentariu
margarit2001 Postat August 26, 2004 Partajează Postat August 26, 2004 hmmmpai yo am fost saptamana trecuta si am luat pt. casa niste "bastoane" albe pe care scrie "philips 40w neon tube":?:care de fapt sunt tuburi fluorescente?!?!?!?:?:si au scris aia asa sa se simta bine :?: Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat August 27, 2004 Partajează Postat August 27, 2004 Si mai ce scrie pe ele? Link spre comentariu
margarit2001 Postat August 28, 2004 Partajează Postat August 28, 2004 mai scrie: made in franceatata totoricum la cate tipuri de tuburi din astea au aparut cine mai stie care e treaba cu ele-oricum principiu de functionare e acelasiPS uite yo am un tub transparent in care se vad niste electrozi sub forma de cilindri si o bobita de mercur(de la o masina straina)-am incercat sa-l aprind cu o instalatie clasica si abia dc palpaie ceva in intuneric(violet)ce-o mai fi si asta nus Link spre comentariu
Vizitator Osiris Postat August 29, 2004 Partajează Postat August 29, 2004 cine stie de unde pot sa cumpar niste neoane, tuburi fluorescente ce or fi ele :? colorate..ca eu nu am gasit. (putere 16-25W)? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Septembrie 1, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2004 am descoperit ceva... am masurat tensiunea de la capetele unui neon cu balast normal si avea 60v :shock: si frecventa de lucru era cam de 6kHz (posibil sa fie limita tolelor din balast) Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Septembrie 6, 2004 Partajează Postat Septembrie 6, 2004 Margarit, ce ai incercat tu sa amorsezi este tub cu neon. Dupa cum ai observat, nu are filamente de preincalzire ca si tuburile fluorescente. Ce ai vazut tu de 40W si scria neon tub pe el si mai era si de la Philips, sa fii sigur ca nu era fluorescent, ci cu neon, ca doar nu si-o da Philips cu firma in cap. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Septembrie 28, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2004 fratilor....nimeni nu se indura sa imi zica si mie cate spire imi trebuie un traf de ferita sa fac un balast pt un nen de 18w. pls pls pls Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum