Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit pt alimentare unui neon de la 12v?!?!

Swat Cat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

6

• margarit2001

6

• niq_ro

3

• Gheorghe Dracu

3

Vizitator berti

Swat Cat eu am incercat o treaba.Mi-am cumparat un al treilea stop de frana, i-am schimbat ledurile in leduri albastre. L-am facut pentru portbagaj, dar inainte sa-l montez l-am pus sub masina sa vad cum se vede, am ramas placut surprins... proiectau un "street glow" de toata frumusetea.M-am gandit ca ar merge insirate intr-un furtun transparent, si orientate in jos. S-ar putea sa-ti iasa mai ieftin asa, decat cu neoane. Am vazut undeva pe net 4 neoane (2 scurte si 2 lungi + convertoarele necesare) la pret de vreo 100 de euro.

Link spre comentariu

Pana la urma am gasit schema asta :

Posted Image

C1 1 100uf 25V Electrolytic Capacitor

C2,C3 2 0.01uf 25V Ceramic Disc Capacitor

C4 1 0.01uf 1KV Ceramic Disc Capacitor

R1 1 1K 1/4W Resistor

R2 1 2.7K 1/4W Resistor

Q1 1 IRF510 MOSFET

U1 1 TLC555 Timer IC

T1 1 9V -220v Transformer

LAMP 1 4W Fluorescent Lamp

faza e ca suporta neon de 4w.... ce sa ii modific ca sa poata sa alimenteze un neon de 17w si sa folosesc in loc de traful ala ferita???

Link spre comentariu
baniuesc ca daca se inlocuieste miezul tip bagheta de ferita cu unul de la o sursa in comutatie de calculator ar fi pierderile mai mici... shi randamentul mai mare..... parerea mea...... probabil shi o recalculare a puterii pentru 2 secundare separate (redimensionare a transformatorului) ar putea alimenta un singur montaj de genul asta 4 tuburi fluorescente.....acuma am shi eu o mica curiozitate....... cum se pun tuburile sub mashina? adika chiar rezista pe drumurile noastre pline de gropi shi pietre?
Link spre comentariu

he he cum sa nu reziste ?!?!ca' doar n-oi pune neoanele asa simple cum sunt fara nici o carcasa-trebuie neaparat o carcasa de montat e simplucel putin la dacia berlina unde am incercat yo(ca din fabrica aia au prevazut-o cu niste gauri exact langa suportii pt. cric - de ce oare?! sa-mi permita mie sa montez carcasele :))) )de spart crede-ma ca e cam greu am avut okazia sa merg vreo 50km pe drum forestier numai cu pietre colturoase si nu s-au spart- ce-ai vrea mai mult de atatPS pe mine nu ma deranjeaza baghetele de ferita....si daca ar fi sa recalculezi traful cu miez din ala din sursa de PC ai cumva parametrii lui?

Link spre comentariu

am mai incercat sa simulez un neon cu 30 leduri orientate in jos-verzi super luminiscente de 10mm (din alea transparente)rezultatul a fost oricum peste asteptariincercati si voi ca merita

Link spre comentariu

dap swat catmare dreptate aine ajuta cineva si pe noi?plsssspt. berti:ledurile le-am infipt intr-o bucata de plexi glass(foarte bine lustruita)oricum ce-mi place la leduri:consum mic si uzura mai micadurata de viata mare mare merita

Link spre comentariu

Pana la urma am gasit schema asta :

Posted Image

C1 1 100uf 25V Electrolytic Capacitor

C2,C3 2 0.01uf 25V Ceramic Disc Capacitor

C4 1 0.01uf 1KV Ceramic Disc Capacitor

R1 1 1K 1/4W Resistor

R2 1 2.7K 1/4W Resistor

Q1 1 IRF510 MOSFET

U1 1 TLC555 Timer IC

T1 1 9V -220v Transformer

LAMP 1 4W Fluorescent Lamp

faza e ca suporta neon de 4w.... ce sa ii modific ca sa poata sa alimenteze un neon de 17w si sa folosesc in loc de traful ala ferita???

Cine stie/este dispus sa refaca calculul transformatorului de tip bara de ferita la transformato gen sursa ??

Adica o sa rezolvam o problema mare :d

mey, puneti transformator obisnuit de 220V/9V cu o putere mai mare de 20W :wink: tranzistorul IRF510 rezista, eventual montati un IRF530 :wink:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări