mikella Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Am un amplificator auto no name,care se incinge destul de tare!pe carticica lui scrie sa nu pui mana pe el in timpul functionarii ca frige.am desfacut amplificatorul si are +/-30v dupa invertor,cate o pereche de tranzistori ns208p si respectiv ns208n pe fiecare canal.am cautat datasheetul la traznistori si nu-l gasesc.stiti careva ce sunt cu ei,si mai ales ce putere maxima se poate suge din fiecare pereche?ma gandeam sa schimb tranzistorii ca poate din cauza lor se incinge asa.va multumesc! Link spre comentariu
vio_gl Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 verifica curentul de mers ingol sau precizeaza sarcina(impedanta difufuzoarelor folosite) Link spre comentariu
Mihai85 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 pune si o poza sa vedem cum e dimensionat Link spre comentariu
massacre122 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 mare atentie la impedanta difuzoarelor daca pui mai putin decat suporta se va incinge Link spre comentariu
costy Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 pai daca scrie in manual ca se incinge atunci asa a fost proiectat(o fi vreo clasa A) Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 cam asa arata ampliful inauntru http://i43.tinypic.com/2qunfo5.jpg http://i41.tinypic.com/2nipks1.jpg!mai tarziu o sa masor curentul de mers in gol si ca sarcina a functionat aproape doi ani cu 4 dar si cu 2 oameni,ca tot am schimbat difuzoarele.de maine cred ca o pun din nou pe masina cu un difuzor de 2 omi ca doar cu asta am ramas LE curentul de mers in gol este:canal 1 0,16v,canal 2 0,16v,canal 3 0,01v,canal 4 0,42v aveti si o poza cu amplifu nedesfacut http://i44.tinypic.com/9bgfok.jpg Link spre comentariu
vasile eugen Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Uitate care este intrarea in final,punel in scurt intrarea si atunci poti sa masori curentul de mers in gol . Totodata poti sa veizi daca se incalzesc asa tare finali.Uitate la finali daca au aceeasi structura (PNP sau NPN) sau nu, dar de regula este un npn si pnp.Ce am intilnit in stati de masina erau tranzistori TIP 35/36 si complementari 2SCxx si 2SA xx.Asa nu te speria poti pune si altceva daca este cazul. Dar a fost caz cind erau ambi NPN. Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 nu ma tem de ceva,spun doar ca se incalzeste cam tare.asa este de cand am cumparato si merge de aproape 2 ani fara figuri.ziceam doar ca ias schimba finalii poate nu se mai incinge.pacat ca nu gasesc datasheetul la tranzistorii aia ca sa stiu ce este de capul lor macar! Link spre comentariu
Mihai85 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 scrie aici cum se numesc tranzistorii finali, prefinali,superdioda etc....masoara tensiunile pe bazele tranzistoarelor finale fara semnal si fara sarcina. trebuie sa ai pana in 550mv ca sa nu intre in clasa A si sa se incinga in gol. la cum sunt aruncate piesele pe placa nu cred ca au fost sortate si nici reglaje facute.ar merge sa mai pui cate o pereche de finali pe fiecare canal ca sa stea mai rece. Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 ns 208p si ns208n sunt finalii,restul nu mai tin minte,trebuie sa desfac iar ampliful.cred ca maine o sa il desfac sa fac masuratori si va tin la curent.nu se incinge in gol doar cand ii dau blana Link spre comentariu
Mihai85 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 pai e normal sa se incinga asa rau cu o singura pereche de finali in punte pe 4ohmi. superdioda ar trebui si ea inlocuita cu un bd si prinsa si ea pe radiator. Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 prefinalii sunt a1220 si c2690,cat despre superdioda unde sta ascunsa ca nu o vad !mai folosesc ampu si pe 2 omi cateodataLE acum am masurat si tensiunea pe baza finalelor si este 340mv pana la 210mv, nu este la fel la toati finalii Link spre comentariu
Mihai85 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 ''superdioda'' este de fapt un tranzistor.il identifici usor.intre B-E si B-C ai 2 rezistente de cativa Kohmi care se pot inlocui cu un semireglabil multitura pt a regla mai usor curentul de mers in gol iar.E si C sunt legati la bazele tranzistoarelor prefinale( C la ramura pozitiva si E la ramura negativa) Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 cred ca le-am gasit ca doar astea au rezistentele alea cum ai zis.sunt tranzistori c3198! astia trebuie sa ii inlocuiesc cu bd? si semireglabilul ala cum il conectez si ce valoare trebuie sa aiba ca sa reglez curentul de mers in gol.dupa cum vad eu este cate una pentru fiecare canal. asa este sau nu vad eu bine? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Daca superdioda are doar rezistente, vei lasa rezistenta originala intre baza si colector, iar intre baza si emitor vei conecta semireglabilul - acesta va avea rezistenta cu putin mai mare decit rezistenta originala care se inlocuieste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum