Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator auto..se incinge!

Postări Recomandate

Am un amplificator auto no name,care se incinge destul de tare!pe carticica lui scrie sa nu pui mana pe el in timpul functionarii ca frige.am desfacut amplificatorul si are +/-30v dupa invertor,cate o pereche de tranzistori ns208p si respectiv ns208n pe fiecare canal.am cautat datasheetul la traznistori si nu-l gasesc.stiti careva ce sunt cu ei,si mai ales ce putere maxima se poate suge din fiecare pereche?ma gandeam sa schimb tranzistorii ca poate din cauza lor se incinge asa.va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

cam asa arata ampliful inauntru http://i43.tinypic.com/2qunfo5.jpg http://i41.tinypic.com/2nipks1.jpg!mai tarziu o sa masor curentul de mers in gol si ca sarcina a functionat aproape doi ani cu 4 dar si cu 2 oameni,ca tot am schimbat difuzoarele.de maine cred ca o pun din nou pe masina cu un difuzor de 2 omi ca doar cu asta am ramas :limb:

LE curentul de mers in gol este:canal 1 0,16v,canal 2 0,16v,canal 3 0,01v,canal 4 0,42v

aveti si o poza cu amplifu nedesfacut

http://i44.tinypic.com/9bgfok.jpg

Link spre comentariu

Uitate care este intrarea in final,punel in scurt intrarea si atunci poti sa masori curentul de mers in gol . Totodata poti sa veizi daca se incalzesc asa tare finali.Uitate la finali daca au aceeasi structura (PNP sau NPN) sau nu, dar de regula este un npn si pnp.Ce am intilnit in stati de masina erau tranzistori TIP 35/36 si complementari 2SCxx si 2SA xx.Asa nu te speria poti pune si altceva daca este cazul. Dar a fost caz cind erau ambi NPN.

Link spre comentariu

scrie aici cum se numesc tranzistorii finali, prefinali,superdioda etc....masoara tensiunile pe bazele tranzistoarelor finale fara semnal si fara sarcina. trebuie sa ai pana in 550mv ca sa nu intre in clasa A si sa se incinga in gol. la cum sunt aruncate piesele pe placa nu cred ca au fost sortate si nici reglaje facute.ar merge sa mai pui cate o pereche de finali pe fiecare canal ca sa stea mai rece.

Link spre comentariu

''superdioda'' este de fapt un tranzistor.il identifici usor.intre B-E si B-C ai 2 rezistente de cativa Kohmi care se pot inlocui cu un semireglabil multitura pt a regla mai usor curentul de mers in gol iar.E si C sunt legati la bazele tranzistoarelor prefinale( C la ramura pozitiva si E la ramura negativa)

Link spre comentariu

cred ca le-am gasit ca doar astea au rezistentele alea cum ai zis.sunt tranzistori c3198! astia trebuie sa ii inlocuiesc cu bd? si semireglabilul ala cum il conectez si ce valoare trebuie sa aiba ca sa reglez curentul de mers in gol.dupa cum vad eu este cate una pentru fiecare canal. asa este sau nu vad eu bine?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări