Vizitator rosario Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 difuzorul fostex 206e are nevoie de filtru? ms. Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 http://www.humblehomemadehifi.com/Solo206.html Link spre comentariu
Vizitator rosario Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 este bun acest filtru pentru orice tip de incinta horn? Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Ce fel de incinta folosesti? In prezent ma joc cu FE206E in incinta VTP iar filtrul de mai sus chiar nu-l recomand in aceasta configuratie. Pur si simplu imi da senzatia ca sunetul devine monoton. Rezultate mai bune am obtinut cu filtrul recomandat de MJKing http://www.quarter-wave.com/Project05/Project05.html mai exact http://www.quarter-wave.com/Project05/BSC_Circuit.pdf Dar tot am senzatia ca ceva se pierde. As zice ca cel mai bine suna fara filtru dar inca nu am reusit sa gasesc dispunerea ideala a minet-ului. Repet, am testat in incinta proiectata de domnul Mateescu pentru difuzoarele de 8 inch. Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 @ Catalin C.Nu stiu ce asezare utilizezi in prezent. In unele cazuri am observat ca a placut varianta de utilizare a unei singure fasii de latimea incintei (interior), cu lungimea mai mare decat a peretelui inclinat + 30 cm (fara alt material!). Fasia a fost plasata din spatiul inchis, pe peretele inclinat, pana la capacul superior si restul atarnat liber intre peretele inclinat si spate. Tot din experiente, apropierea de perete, pana la circa 20 cm a dat rezultate mai bune decat retelele de compensare. In orice caz, un traductor BL nu va fi linearizat prin circuite aditionale fara a se pierde tot ce acesta e pasibil de a aduce: spontaneitate, timbru specific, claritate si transparenta.Din acest punct de vedere, VTP-ul are avantajul de a se plia pe gusturi mai largi. In cazul celorlalte tipuri de incinte nu se prea poate face nimic: sa dezacordezi incinta BR??? Sa gauresti incinta inchisa??? Sa scoti membrana pasiva??? Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Am folosit asezarea de care vorbiti, dar pana la urma am pus materialul doar pe lungimea peretelui inclinat, in partea inchisa. Ma confrunt cu lipsa profunzimii imaginii stereo. Profunzimea am obtinut-o folosind acel filtru, dar in detrimentul calitatii.Momentan nu mai fac teste, mai intai trebuie sa decuplez incinta de la podea (parchet). La fel, cred ca si asezarea in camera nu e tocmai fericita.O sa revin cu concluzii dupa ce rezolv astea doua probleme. Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Am folosit asezarea de care vorbiti, dar pana la urma am pus materialul doar pe lungimea peretelui inclinat, in partea inchisa. Ma confrunt cu lipsa profunzimii imaginii stereo. Profunzimea am obtinut-o folosind acel filtru, dar in detrimentul calitatii.Momentan nu mai fac teste, mai intai trebuie sa decuplez incinta de la podea (parchet). La fel, cred ca si asezarea in camera nu e tocmai fericita.O sa revin cu concluzii dupa ce rezolv astea doua probleme.In niciun caz imaginea stereo NU este influentata de stupizenia de filtru!!!!!!!!!!O imagine stereo incorecta sau lipsa ei provine, in cazul incintei cu un singur difuzor, din cauze care nu au tangenta cu incinta S.D.. Acestea sunt determinate de:- amplasare incorecta a incintelor,- conexiuni defazate intre sursa, amplificator, incinte,- spatiu de auditie cu carente evidente de acustica primara,- uneori din defecte de amplificator,- inregistrari de factura indoielnica.e bine sa verificati si legaturile de la placa de borne a incintei la difuzor, pentru siguranta!In prezent, cand raportul S/Z si diafonia au valori apropiate de 100 dB, o eroare poate sa influenteze performantele sistemului, cel mai probabil! Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Camera e marea problema. Iar cuplajul direct cu parchetul strica si mai mult lucrurile, dar cel putin de problema asta am scapat.Am facut mai multe teste si intr-adevar filtrul strica tot. La instrumentele cu corzi am observat cel mai bine. Pentru cine este interesat am testat cu valori ale bobinei de 0.6, 1, 1.3, 1.6, 2, 2.6 si 3mH si ale rezistentei intre 6.8 si 15 ohm. Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu 2mH paralel cu 6.8 ohm dar , cum a spus domnul Mateescu, se pierde mult din claritate, transparenta si viteza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum