Vizitator lucian75 Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 puteti sa-mi spuneti de un sistem de aprindere automata a lumanarilor unui candelabru cu ajutorul unui intrerupator?Astept idei,sugestii dak sunteti interesati de acest subiect. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Ce fel de aprindere automata ?La lasarea intunericului, la prezenta cuiva in camera, etc. ?Cum "automata" cu ajutorul unui intrerupator ?Dati mai multe amanunte, asa, e mai greu de ghicit ce doriti. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Pai trebuie ceva pe principiul aparatelor de aprins aragazul cu gaz.-Trebuie p sursa mica de gaz.-furtune foarte subtiri care sa se duca la lumanare-doi electrozi care sa fie pe langa capul furtunului cu gaz-o sursa de tensiune inalta pentru a genera scanteia. Link spre comentariu
Vizitator lucian75 Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 scuze..prin automat am vrut sa ma refer la un intrerupator nu sistem automatizat gen senzori etc.pe langa sistemul de aprindere mai trebuie si un altul de pozitionare pt k lumanarea se consuma si se schimba pozitia fitilului fata de 'magnetou' sa zicem.Dak puteti sa veniti cu o solutie concreta..si usor de pus in practica..multumesc anticipat Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Pai nu cred ca fitilul unei lumanari se aprinde de la o scanteie electrica, ar trebui aprins in prealabil de la acea scanteie un combustibil oarecare (gazos sau lichid).Mi se pare foarte grea si complicata realizarea unui sistem mecanic care sa urmareasca inaltimea variabila a lumanarii si care sa asigure o pozitionare corecta a electrozilor sau a duzei de combustibil fata de capatul fitilului.Cred ca nici lumanarea nu se consuma constant, depozitele solidificate de ceara putand foarte usor obtura calea flacarii de aprindere sau a arcului electric catre fitil.Din cate stiu, in asemenea cazuri se foloseste un sistem de scripeti cu ajutorul caruia intreg candelabrul este coborat pana la nivelul operatorului, atat pentru aprinderea lumanarilor cat si pentru inlocuirea lor, operatii de intretinere, de curatare, etc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Un generator flyback poate aprinde tigari, lumanari, etc. Eu l-am facut pe asta, si functioneaza perfect, nu prezinta nici un pericol de electrocutare la acea frecventa, temperatura flamei e foarte mare: http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm Ramane de vazut cum rezolvati cu stingerea lumanarilor.Se poate face tot electric, dar cu curent continuu("vantul electrostatic"). Pentru ca lungimea lumanarii sa nu conteze, se poate introduce un fir de Cu de 0,1 mm paralel cu fitilul(acesta va fi unul din electrozi)iar al doilea electrod va fi descarcatorul. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Si cate o asemenea instalatie cocotata in tavan (sau fie numai electrozii intre care se produce descarcarea) pentru fiecare lumanare, cum ar arata ? De vreme ce lumanarea se scurteaza treptat, cum se mentine capatul fitilului in spatiul in care se produce arcul electric ?Caldura generata de arc nu ar inmuia si deforma lumanarea, modificand pozitia fitilului, astfel incat ar putea aparea probleme inca de la urmatoarea aprindere ?Si in definitiv, un candelabru este un obiect de arta... in afara de situatia in care este un kitch. Parerea mea este ca abordarea problemei este mai mult decat fantezista. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Apai daca aprinderea unei amarate de lumanari cu ajutorul telecomenzii de tv care pune in functiune o "instalatie" de marimea unui pachet de tigari e "fantezista", ii lasam pe chinezi sa faca ei "plasma globe" cu 10$/buc, breloc de raspunde la fluierat cu 10 centi/buc, multimetru digital cu 12$/buc si asa mai departe, electronistii romani-la termopane!!! In 10 minute am improvizat acest montaj "fantezist"-iata filmul aprinderii unei lumanari: View My Video Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 D-le Spitfire, tot respectul pentru activitatea Dvs. pe acest forum.Insa este pacat sa impingem "microbul" pasiunii pana aici. Sunt lucruri pe care este mai bine sa le lasam asa cum au fost ele create de sute de ani.Nu este vorba daca se poate sau nu aprinde o lumanare pe cale electrica. Probabil ca iluzionistii care aprind pe scena lumanarile dintr-un tort stiau cu mult inaintea nostra ce trebuie facut.Dar v-am intrebat daca va puteti inchipui un hatis de fire, instalatii de marimea unui pachet de tigari in combinatie cu cristalul (sau ma rog, o imitatie de cristal) ? Toate acestea nu vad cum s-ar putea masca astfel ca lumanarea sa fie singura printre acel cristal.Si nu este vorba de o lumanare, ca de aceea este candelabru, altfel se numea sfesnic, poate ca are cateva zeci de lumanari, cu cateva zeci de montaje, in afara de "hidos" v-ar mai putea convinge si alte adjective ?Credeti ca cineva plictisit sa se urce pe o scara si sa aprinda cu un chibrit acele lumanari s-ar incumeta sa incerce asa ceva ?De urcatul pe scara tot nu scapa, ca acel candelabru mai trebuie curatat, sters de praf, inlocuite lumanarile.Nu era nevoie sa postati acel film, nu se mai punea problema daca arcul aprinde sau nu un fitil sau o tigara, adevarata problema sunt convins ca ati inteles-o de la bun inceput.P.S. Nu imi este cunoscut indemnul "mai departe, electronistii romani-la termopane!!!". Poate ca aveti amabilitatea de a mi-l explica. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Asta e evident, Dle. Cristian Draghiescu(Scuze pt. impertinenta de a va contrazice putin), nu contest caracterul kitch-os al aplicatiei, sa nu mai vorbim de "utilitate", dar de putut se poate...si sunt destule "matze" care ar fi impresionate de aprinderea unor lumanari in acest mod. Totul e sa nu se gaseasca alt amator, care sa aprinda altceva, nu doar lumanari...daca omul tine musai, cam asta ar fi solutia. Cu "termopanele" e clar, acolo vom ajunge, daca-i lasam pe chinezi sa umple piata cu gadgeturi, asta puteam face si noi, romanii, de multi ani... Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 dar daca acele lumanari sunt lumanari doar aparent? e impotriva dogmelor bisericesti?imi si imaginez un tub de gaz (subtire cat o pasta de pix)mascat printr-o lumanare, detector de flacara (termic sau optic) si electrozi pentru scantei...toti trecuti prin lumanare. cand se stinge flacara incep sa "sudeze" alternativ&intermitent electrozii. tubul de gaz presupun ca se poate masca pe undeva (nici macar nu trebuie sa fie mare) si sa fie controlat de o electrovalva. cel mai greu ar fi sa adaptezi duzele din brichete ca alea dau flacara asemanatoare cu lumanareaar mai fi problema prafului (se rezolva electrostatic) si incarcarea tubului (poate inventam transfer de gaze wireless)oricum cel mai practic e sa coboare candelabrul la ingrijitor, nu sa urce ingrijitorul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum