Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala bosch sau junkers 24kw model mai vechi

gaby57

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby57

6

• danb1974

1

Centrala are un buton mare rotativ care regleaza temp in stinga, linga butonul mare in stinga este butonul de reset tranparent ,sub butonul mare este butonul on -of iar in dreapta se afla butonul apa calda ,caldura ap calda ,cele 3 butoane sint gri, la fel si fata unde ies butoanele pe fata centralei.

Link spre comentariu

Da' simte ca vrei apa? Sau ti-e blocat senzorul care sesiseaza cind se consuma apa calda? (nu stiu daca toti folosesc acelasi sistem, eu stiu varianta cu o elice de plastic in teava si un senzor magnetic pe exterior - se blocheaza elicea de la murdarie - prima incercare e de scos elicea si asigurat ca se invirte)

Link spre comentariu

Dupa descriere(si cod) ai Junkers Noavtherm.Daca este asa atunci sub vana de gaz ai o cutiuta de plastic gri in care se afla un microcontact care este actionat de o membrana aflata intr-o piesa de plastic prinsa de vana de gaz.La cerere de ACM membrana deschide vana de gaz(se aprinde flacara)si concomitent prin microcontact da comanda pentru comutarea vanei cu trei cai(cea cu bobina la 24vcc).Remedierea defectului consta in inlocuirea membranei de cauciuc si gresarea componentelor mobile cu vaselina neutra.Eventual daca sunt si pierdreri de apa pe langa ax se vor inlocui si o-ringurile.O poza ar fi fost mult mai buna ......

Link spre comentariu

Dupa descriere(si cod) ai Junkers Noavtherm.Daca este asa atunci sub vana de gaz ai o cutiuta de plastic gri in care se afla un microcontact care este actionat de o membrana aflata intr-o piesa de plastic prinsa de vana de gaz.La cerere de ACM membrana deschide vana de gaz(se aprinde flacara)si concomitent prin microcontact da comanda pentru comutarea vanei cu trei cai(cea cu bobina la 24vcc).Remedierea defectului consta in inlocuirea membranei de cauciuc si gresarea componentelor mobile cu vaselina neutra.Eventual daca sunt si pierdreri de apa pe langa ax se vor inlocui si o-ringurile.O poza ar fi fost mult mai buna ......

SALUT!!!am sa verific ,si am sa pun si opoza . MULTAM FAIN!!!
Link spre comentariu

SALUT!!!am sa verific ,si am sa pun si opoza . MULTAM FAIN!!!
pun manualul centralei
Link spre comentariu

Am schimbat membrana ,microlimitatorul lucreza dar electrovana nu lucreaza, nu-i vine tensiune ca sa comute.

Banuiesc ca "microlimitatorul"este de fapt microcontactul de sub membrana din partea de jos.In cutiuta de la microcontact se mai aduna apa,ai verificat daca e uscat?daca nu verifica,si eventual probeaza daca intradevar face contact cand il manevrezi cu mana.(Atentie sa nu faci vreun scurt).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări