Vizitator Gabe Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Am si eu nevoie de niste sfaturi, am facut schema dar nu prea suna a ploaie , ar trebui un difuzor anume? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Semnalul nu se aplica unui difuzor, ci unui etaj de amplificare. Ce dioda ai folosit? Link spre comentariu
Vizitator Gabe Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 dioda cu germaniu Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Tot ce vei auzi din acest montaj, va fi zgomotul produs de dioda si amplificat de tranzistor. Acel fisiit e asemanator cu zgomotul ploii. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Iata o schema de generator pink&white noise. http://www.siliconchip.com.au/cms/A_101733/article.html Link spre comentariu
Vizitator Gabe Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 nui chiar fasait mie imi cam fluiera ) Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Aia ar fi o autooscilatie. Mai face si daca montezi un electrolitic de 100uF intre bara de +9V si cea de 0V (in paralel cu alimentarea). Link spre comentariu
Vizitator Gabe Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 dar stie cineva o schema care sa fie tot simulator de ploaie sau ce ar fi gresit la schema de fluiera... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Nu esti atent la ce ti se raspunde, remus68 ti-a dat doua sfaturi foarte bune.Adaug si eu unul : zgomotul nu este generat de jonctiuni cu germaniu, ci cu siliciu, deci foloseste o dioda cu siliciu sau si mai bine o jonctiune valida (preferabil B-E) de la un tranzistor seria BC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum