Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Experiment cu tubul 6J1P

Vizitator

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulidan2

4

• mila

4

• zal

1

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Am gasit o schema foarte interesanta cu un echivalent al tubului 6J1P respectiv EL95, care functioneaza la 6V Ua.Pentru 6j1 inca nu am incercat daca functioneaza la tensiuni asa reduse... :freaza:

Link spre comentariu

Da ,EL95 merge la tensiuni mici sub 20V pe anod.Eu am incercat 12J1L si limita e pe la 30V,ECC88 a mers perfect la 24V, PL504 la 27V si mai bine la 54V si gasesti pe google n alte exemple.Atentie la performantele pe care crezi ca le vei obtine la tensiuni anodice mici, nu fa comparatii, pur si simplu functioneaza ok.

Link spre comentariu

Am insa in proiect un receptor cu Ecc 86 care se zice ca functioneaza foarte bine la 6V tensiune anodica, mai greu de gasit lampa. In rest multa bunavointa. :rade: Cristian

Link spre comentariu

6 V este oarecum pragul psihologic... Insa pentru 9...12 V exista sanse mari sa si auzum ceva in casca sau difuzor...Tipuri indicate:- ECC86 6-9 V- ECF12 6-24 V- ECC81 12 V !!!- PCL86 60 V- EF95 9-12 V- EL95 6-9 VToate in montaje audion cu reactie, fie in anod fie in grila 2, fie de tip ECO (in catod).Din cate stiu eu versiunile rusesti de tuburi miniaturale pot lucra de pe la 40 V, cum ar fi 1J24B sau 1J29B...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

6 V este oarecum pragul psihologic... Insa pentru 9...12 V exista sanse mari sa si auzum ceva in casca sau difuzor...Tipuri indicate:- ECC86 6-9 V- ECF12 6-24 V- ECC81 12 V !!!- PCL86 60 V- EF95 9-12 V- EL95 6-9 VToate in montaje audion cu reactie, fie in anod fie in grila 2, fie de tip ECO (in catod).Din cate stiu eu versiunile rusesti de tuburi miniaturale pot lucra de pe la 40 V, cum ar fi 1J24B sau 1J29B...

Din cauza ca tuburile dedicate a functiona la tensiuni anodice foarte mici sunt mai greu de gasit (sau la preturi mari) se apeleaza la acele tuburi care dau rezultate doar in anumite aplicatii cu Ua redusa.Insa am gasit un receptor interesant de tip superregenerativ cu pentoda 12DZ6 cu alimentare anodica din tensiunea de filament respectiv 12V de la Alan's Lab:http://www.vk2zay.net/article/40Tubul 12DZ6 conform catalogului functioneaza in mod normal la tensiunea anodica de 12.6V http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_12dz6.html :qetrwePS: Sincer mi-ar face placere sa-l construiesc mai mult dacat sa vorbesc despre acel receptor. :rade:
Link spre comentariu

EL95 :jytuiyu , am cautat prin cutiile cu tuburi nu am gasit decat un 6p1p echivalent daca nu gresesc cu EL90 si astea nu merg.Nici userul luk9900 nu are... :cry: La mine e criza in acest domeniu :ras:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

6J1P mi-a placut intotdeauna. E o lampa buna la orice si are performante bune la Ua = 150 V. Mai am 6 bucati absolut noi. La 12 V s-a facut, in anii '50, o serie completa de lampi pentru aparate de radio de automobil. Finalul de putere era, totusi, cu germaniu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

e cel mai indicat ca pentru Ua mica sa va jucati cu subminiaturi. gugle pentru 6J45B si 1J29B. Daca n-ai chef de greierasi, 2J27L iar e bun. 4P1L pentru ciripitul la ureche.

Receptorul a fost realizat dupa schema de aici: http://www.radiomuseum.org/images/tubee ... io_sch.gifera o curiozitate de a mea cum lucreaza un 6j1p la 9v anodic;Bobina spider este singura exceptie din schema. Rezultatul insa este foarte bun, comparabil cu un receptor alimentat la 150V. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări