ctindex Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 Parametri ii am eu i-am primit in cutia difuzorului si sunt astia: Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Pai suna asa din cauza microfonului camerei foto care nu poate capta sunetele joase foarte puternice si face asa urat. Este posibil sa fie aceasta cauza dar cred ca aveai si un +10db dati din procesor pe frecventa joasa(eu prefer sunetul asa cum este el ,rare ori dau din mixer un max +2,+3db pe frecventa inalta) , proiectul este suficient de bun pentru aceste difuzoare dupa parerea mea ! Cu ce amplificator vei folosi boxele? A zis mai sus "le atac cu un amplif hom-made 2x250W/8 ohmi" Intrebare: cunoaste cineva parametri T/S ai acestui difuzor de bas ???? Daca nu, atunci nimeni nu este avizat sa faca recomandari. Practic aceste difuzoare vin cu parametri in cutie ( se gasesc si pe siteul producatorului) dar nu cred ca a stat sa le masoare nimeni sa vada cat sunt de reali ! Una peste alta sunt niste difuzoare care suna acceptabil la bani lor! Uite alte doua proiecte: http://img101.imageshack.us/i/27yplx1.jpg/ http://img42.imageshack.us/i/2r7x7a8.jpg/ Atentie la diametru gauri de bas la ew-1505 ai 350 mm Link spre comentariu
ctindex Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 Cei care aveti boxe cu difuzoarele astea imi spuneti care ar fi fregventa de taiere pt. un filtru de ordin2? Imi trebue urgent ceva indrumari in privinta asta sa am timp sa le fac pana pe 15 ca am o cintare ceva mai mare si trebue sa merg cu ele.Sunt aproape gata si le lucrez la servici dupa program cite jumate de ora la doua zile, proectul e asta, am trei poze.Cred ca le aduc acasa pe sambata si pun difurile in ele fara filtre sa vad cum suna si revin cu amanunte. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 cam greu sa-ti recomande cineva o schema de filtru din burta pt difurile astea,mai ales daca nu a lucrat cineva cu ele anterior si nici nu ai ceva graficeDifurile sunt f dificile,asa ca daca nu a testat nimeni ceva pt ele,la fel de bine poti sa pui doar filtru pe inalte sa nu se afume,gen hp cu pht,ca oricum tot ca ceapa or sa sune...Tamplaria este cea mai simpla etapa din realizarea unei boxe(daca ai unelte si materiale),dar din tamplarie iese doar o cutie de cartofi de cele mai multe ori ,mai ales cu drivere de slaba calitateAi putea incerca sa pui ceva ranforsari intre laterale si la fata ca ai gaurit-o de tot,ca inca mai se poate,daca nu crezi ca e prea complicat Link spre comentariu
ctindex Postat Mai 8, 2010 Autor Partajează Postat Mai 8, 2010 cind am facut pozele nu erau puse acum sunt exact cum ai spus una fata-spate intre gaurile de reflex si alta stinga-dreapta la jumatatea inaltimii pe care va fi prins filtrul. Link spre comentariu
ctindex Postat Mai 10, 2010 Autor Partajează Postat Mai 10, 2010 am pus difurile pe boxe si se aud acceptabil si au doar un condensator de 3,3 uF pe inaltea. Am sa fac filtre de ordin 2 butterworth cu taiere la 3500Hz cu conzi c1-c2= 4,02 si bobine L1-L2 =0,51mH dupa schema asta: Link spre comentariu
ctindex Postat Mai 29, 2010 Autor Partajează Postat Mai 29, 2010 Cam asa arata boxele finisate, stiu ca mai trebuesc site pe difuzoare sau tabla perforata pe toata fata care lipsesc din cauza bugetului. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Pai suna asa din cauza microfonului camerei foto care nu poate capta sunetele joase foarte puternice si face asa urat.Este posibil sa fie aceasta cauza dar cred ca aveai si un +10db dati din procesor pe frecventa joasa(eu prefer sunetul asa cum este el ,rare ori dau din mixer un max +2,+3db pe frecventa inalta) , proiectul este suficient de bun pentru aceste difuzoare dupa parerea mea !La cum vibra camera video in filmulete cred ca e clar ca boxele cantau la un volum mare, si aveam si multa procesare pe joase. . Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Uite filtrul promis: Din R* se regleaza dupa dorinta atenuarea driverului; condensatorul de pe R* poate fi si de 6,8uF (se testeaza). Marind valoarea condensatorului de pe woofer se pot reduce mediile; Becul este de 12V/35W. Tensiunile notate la condensatori sunt cele minim necesare - pot fi oricat de mari. Bobina de la driver poate fi si cu sarma de 0,7mm. Link spre comentariu
ctindex Postat Iunie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2010 Multumesc pentru schema, daca fac amandoua bobinele cu sirma de 1,2mm ca nu am sirma de 1,5mm va fi suficient pt woofer? Bobina pe comp e de 1,29mH sau 1,24mH nu se vede prea bine? Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 1,24mH - scuze.Bobina pt driver se poate face cu sarma oricat de groasa, dar 1,2mm e un cam subtire pt cea de joase. Merge, dar aproape sigur se va simti atenuarea (si se va incalzi bobina - depinde cat de tare vei da in ele). Link spre comentariu
ctindex Postat Iunie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2010 Nu am decit 2x250W/8 ohmi acum, dar pe viitor va mai aparea unul la fel si vor fi in punte deci 380-400W pe fiecare boxa,dar asta abia in iarna. Link spre comentariu
ctindex Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Sambala nu te supara dar la cit e fregventa de taiere la filtrul asta? Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 FreCventa centrala de taiere (Ftc) este in jur de 2200Hz (se scrie cu Cv nu cu Gv ...) Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Am uitat sa spun ceva: - daca doresti mai putine medii pe driver (sa ii ridici putin frecv. de taiere), renunta la condensatorul de 0,39uF din paralel cu cel de 2,2uF.Caz in care 2,2uF e bine sa fie MKP, pt. a stroarce si ultima picatura de calitate din Comp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum