ctindex Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 am aceste difuzoare si nu stiu ce proect de cutii sa folosesc pt ca sunt prea multe si nu stiu care se potriveste mai bine.Imi puteti recomanda unul care l-ati facut si suna bine.Filtrul la cit sa aiba fregventa de taiere? Multumesc pentru rabdarea acordata. Link spre comentariu
ctindex Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 am gasit citeva proecte pe care le atasez mai jos si nu stiu pe care sa il fac. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Pe cel din urma, cel pt hp15w, il am eu facut cu aceste difuzoare si sunt multumit. Dar nu am de unde sa stiu daca nu cumva se putea si mai bine. Deci o parere mai avizata de atat nu am, doar aceea ca sunt multumit per total, ca daca stau sa ma gandesc basul e slab, bineinteles ca daca il procesez cumva nu mai e slab, normal, dar tot slab se numeste, apoi comp 34 suna prost rau, mi-a luat o vreme sa imi dau seama , astept sa imi vina acum un procesor sa vad ce pot remedia cu el. Fara nici un fel de procesare boxele nu au joase deloc...Filtrul vrei sa il faci tu? Cu ce amplificator vor lucra? Link spre comentariu
ctindex Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 le atac cu un amplif hom-made 2x250W/8 ohmi si asi vrea sa fac singur filtrele ca am sirma de 1,2mm dar nu stiu care ar fi fregventa de taere cea mai buna.Asi dori sa le fac trapezoidale. Link spre comentariu
ctindex Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Va rog sa ma ajutati cu o schema de filtru de ordin 2 pentru combinatia mea de difuzoare. Link spre comentariu
jakab Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Va salut, proiectul ce se vede in poza atasata sa nu faceti ca nu o sa fiti deloc multumit de rezultat.Eu am facut aceste incinte exact dupa proiectul respectiv, chiar domnul Ionescu mi-a dat proiectul.Nu au bass deloc.In schimb am aceste difuri cu driverele respective puse in alta cutie mult mai mare si suna ok, au bass si medii si inalte tot ce doresti. Ca si filtre acuma depinde cum vrei sa fie, Ful range sau doar medii inalte.Numai bine. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Va salut, proiectul ce se vede in poza atasata sa nu faceti ca nu o sa fiti deloc multumit de rezultat.Eu am facut aceste incinte exact dupa proiectul respectiv, chiar domnul Ionescu mi-a dat proiectul.Nu au bass deloc.In schimb am aceste difuri cu driverele respective puse in alta cutie mult mai mare si suna ok, au bass si medii si inalte tot ce doresti. Ca si filtre acuma depinde cum vrei sa fie, Ful range sau doar medii inalte.Numai bine.E normal fara procesare, eu tocmai mi-am luat un procesor de sunet cu egalizator si am bas de nu pot sa cred. Asta in camera, bineinteles, sa nu exageram. Ba chiar si comp-34-ul suna mai bine procesat.Un procesor de sunet face toti banii. Intr-o incinta mai mare vei avea mai mult bass dar sigur vor scadea mediile. Uite niste filmulete cu ele: Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Cum adica e normal fara procesare ??????????O incinta bine facuta are bas si medii si inalte fara nicio procesare. Procesarea este pentru aplificare activa si sisteme de boxe complexe pentru cluburi, discoteci, concerte, etc. NU mai vorbesc ca intr-un sistem simplu, adica 2 boxe pasive un procesor mai mult strica decat ajuta...... Sunt sigur ca dupa procesare ai bas de nu il poti duce dar si saracu difuzor e stresat de la un moment dat o sa-ti crape. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Cum adica e normal fara procesare ??????????O incinta bine facuta are bas si medii si inalte fara nicio procesare. Procesarea este pentru aplificare activa si sisteme de boxe complexe pentru cluburi, discoteci, concerte, etc. NU mai vorbesc ca intr-un sistem simplu, adica 2 boxe pasive un procesor mai mult strica decat ajuta...... Sunt sigur ca dupa procesare ai bas de nu il poti duce dar si saracu difuzor e stresat de la un moment dat o sa-ti crape.Doar nu ascult cu bas in disperare in camera cu boxe cu difuzoare de 15" si 300 de w la fiecare. Sau daca fac o sonorizare fortez mult pe bass sa se auda tare si mare. Am zis ca am mult bas, asta nu inseamna ca bag amplificatorul in distorsiuni. Pai ziceai de cluburi, discoteci, concerte etc, dar astea nu sunt difuzoare profesionale pt sonorizari? Si care e diferenta intre amplificare activa si amplificator separat? Nu tot amplificator si consumator este? Ce conteaza ca ai amplificator separat sau ca ai amplificator in incinte... Totusi vorbim de sistem audio pro, nu de hi-fi. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Nu conteaza ca e pro sau hi-fi, aceleasi principii se aplica in ambele tabere, doar cerintele sunt diferite. In cazu asta, fiind vorba de pro, cu atat mai mult nu e bine, pt ca saracul difuzor de bass va primii mult mai multa putere decat ar fi nevoie. SI tocmai pt. ca sunt difuri pro, ideea e sa obtii un SPL cat mai mare - si fix asta nu vei obtine prin umflarea artificiala a basului. Ca tu le asculti acasa intr-o camera de 10-15mp e alta poveste, dar nici in cazul asta nu e bine pt. ca procesarea introduce alte inconveniente - de ex. strica imaginea stereo. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 E corect, normal ca ar fi bine sa sune cat mai echilibrat pe toate frecventele, dar e scump asa ceva :cry: .Iar ca ridic frecventele joase cel mai mult dauneaza faptul ca intra repede amplificatorul in saturatie...Totusi pe cele sub 25 de Hz le pot elimina . Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Mie sincer acel sunetul cumplit nu-mi prea suna a bass!(mai mult un gajait) ,nu vreau sa te simti jigmit dar asta este parerea mea! Link spre comentariu
jakab Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Exact asa suna si la mine basul cu incintele astea, de aceea am renuntat urgent la ele.Incintele ce folosesc acuma suna ok, doar ca sunt cam voluminoase si e greu de carat.Oricum am sa fac doi satelit cu difuri de 12 toli asa ca si completare. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Mie sincer acel sunetul cumplit nu-mi prea suna a bass!(mai mult un gajait) ,nu vreau sa te simti jigmit dar asta este parerea mea!Pai suna asa din cauza microfonului camerei foto care nu poate capta sunetele joase foarte puternice si face asa urat. Daca ai sa te uiti in alte filmulete pe youtube cu alte sisteme audio cu bass vei observa ca se aud la fel daca au un volum sonor mare.In realitate se aude foarte frumos. Poate am sa uploadez un filmulet si la volum normal, dar tot nu capteaza microfonul frecventele foarte joase...Domnul Jakab cand si-a facut incintele nu facuse tubul rezonator corect, in loc de 3 fante era una singura de la un capat la altul, astfel incinta era acordata la cine stie ce alta frecventa... Dansul mai are niste incinte facute la nimereala mai mari, nu stiu cat de avizati suntem sa dam sfaturi in aceste conditii.Cu ce amplificator vei folosi boxele? Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Intrebare: cunoaste cineva parametri T/S ai acestui difuzor de bas ???? Daca nu, atunci nimeni nu este avizat sa faca recomandari. Eu nu am facut nicio recomandare, doar am aratat ca un procesor nu este o solutie in cazul acestui difuzor mai ales ca este unul ieftin si prapadit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum